Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

 ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα προτείνω ένα καλό επιδόρπιο, όπως η  ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί συνολικά χρειάζεται 1 ώρα για την προετοιμασία της ζύμης συν τη γέμιση και 20-25  λεπτά για να το μαγειρέψω στο φούρνο. Έχει αρκετά προσιτό κόστος συνολικά, έχω ξοδέψει 3-4 ευρώ, προσαρμοσμένο για τις επόμενες διακοπές που θα έρθουν.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΜΕ  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΙΝΑΙ 25 CM. ΜΑΚΡΟΣ ΚΑΙ 15 CM. ΠΛΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

ΚΡΕΜΑ PASTRY :

-2 κρόκοΙ αυγού

-320 ml. γάλα

-30 γρ. αλεύρι σίτου (κοσκινισμένο)

-100 γρ. ζάχαρης

- φλούδα μισού λεμονιού

ΤΟ ΔΥΟ

-40 γρ. βούτυρο

-30 ml. κρύο νερό

, - 110 γρ. Κέικ αλεύρι (κοσκινισμένο)

- λίγο αλάτι

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

-1 μεγάλο κόκκινο μήλο (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες)

- ένα κουτάλι ζάχαρης

- κάποια κανέλα

ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΡΑ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αρχικά ξεκινάμε κάνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Ζεσταίνουμε το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν το  βράζουμε) με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τη φλούδα λεμονιού που αφαιρούμε μόλις το γάλα είναι ζεστό, ενώ σε ξεχωριστό μπολ κτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.  Αμέσως προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και όταν όλα συγχωνεύονται καλά, ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μπολ με αυγά, ανακατεύοντας πάντα. 

Μόλις ενσωματωθεί το γάλα ρίχνουμε όλα αυτά στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.  Σε χαμηλή θερμότητα αποφεύγοντας προσεκτικά  να κάψει. Μόλις γίνει μια παχιά κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά αφήνοντάς την να κρυώσει.

Τώρα πρόκειται να φτιάξουμε τη ζύμη σφολιάτας: σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια μας για 3-4 λεπτά το κοσκινισμένο αλεύρι με το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το αλάτι, μόλις έχουμε μια κοκκώδη ζύμη προσθέτουμε το ζεστό νερό συνεχίζοντας να αναμιγνύεται μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μπάλα, τότε το καλύπτουμε με πλαστικό περιτύλιγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά, καθιστώντας ευκολότερο το πλάσιμο.

ΩΡΑΙΑ, ΤΩΡΑ  ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ  ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΑΣ

Αλείφουμε τη βάση του ταψιού με ηλιέλαιο και αυγό Βάζουμε τα υλικά  στο δίσκο, αφήνοντας ένα μικρό άκρο, τραβήξτε το με ένα πιρούνι, και μετά  καλύψτε με με κρέμα και τελευταία πάνω από  τη κρέμα, τοποθετήσαμε τα μήλα που έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με ζάχαρη και κίμινο και  κόψει σε φέτες και τοποθετούμε μέχρι να καλυφθεί ολόκληρος ο δίσκος.

ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΡΙΝ ΨΗΦΕΙ

ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ ΣΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.

BRAVO, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΒΛΕΠΕ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Ή ΑΠΟΡΙΑ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ BLOG.  

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος του κέικ, χαιρετισμούς σε όλους μέχρι την επόμενη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους»

  Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους» (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Υποστηρίζε...