Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Βιταμίνη Α: Τα οφέλη & οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα

 Βιταμίνη Α: Τα οφέλη & οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα 

Βιταμίνη Α: Τα οφέλη & οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα (εικόνες)

Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α: η μία προέρχεται κυρίως από ζωικά προϊόντα (ρετινόλη) και η άλλη είναι φυτικής προέλευσης (βήτα καροτένιο).

Είναι γνωστό πως το καρότο περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, απαραίτητη για την υγεία των ματιών μας αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μισή κούπα ωμά καρότα περιέχει 10.692 μονάδες (IU) ρετινόλης και 0,534 μιλιγκράμ βήτα καροτένιο.

Δείτε ποιες άλλες τροφές σας βοηθούν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά:

Πουρές από γλυκιά κολοκύθα: Μόλις μία κούπα παρέχει 14.100 IU ρετινόλης και 0,706 μιλιγκράμ βήτα καροτένιο.

Μία μέτρια ψητή γλυκοπατάτα: Μία γλυκοπατάτα παρέχει 21.909 IU ρετινόλης και 1,096 μιλιγκράμ βήτα καροτένιο (438% της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α).

Λαχανίδα: Ένα μικρό μπολ περιέχει 70.829 IU ρετινόλης και 3,5 μιλιγκράμ βήτα καροτένιο.

Μία κουταλιά της σούπας ιχθυέλαιο: Το λάδι που προέρχεται από το ήπαρ του μπακαλιάρου είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Μόλις μία κουταλιά της σούπας παρέχει 13.600 IU ρετινόλης και 4 μιλιγκράμ βήτα καροτένιο.

https://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μιχάλης Γκανάς – Μικρός Τιτανικός

  Μιχάλης Γκανάς – Μικρός Τιτανικός Δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε, εγώ το λέω φονικό μην πάει ο νους σου στο κακό με το μπαμπάκι θα σφαχτο...