Το να αφήσεις την τρέχουσα δουλειά σου είναι πάντα ένα άγχος, ειδικά αν είναι το μόνο μέσο εισοδήματος. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες και επιχειρήσεις προσφέρουν συμβάσεις αποζημίωσης ή διαχωρισμού για εκείνες που πρέπει να απολύσουν ακόμη και αν δεν επιθυμούν να τις καταργήσουν.

Τα πακέτα διαχωρισμού παρέχονται συχνά στους εργαζομένους ως ένδειξη καλής θέλησης από τον εργοδότη. Αυτό στη συνέχεια εγγυάται ότι ο υπάλληλος δεν θα εκδώσει αντίποινα κατά της εταιρείας και θα διατηρήσει την καλή σχέση τους μαζί τους.

Δεν πρέπει ποτέ να κάψετε τις γέφυρες, μετά από όλα, όταν οι καιροί επανέρχονται στο φυσιολογικό, μπορεί να σας ζητηθεί να επιστρέψετε ξανά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε το πακέτο αποχώρησης που χρειάζεστε.

Γνωρίστε τις απαιτήσεις

Όταν απολυθείτε, ο εργοδότης σας σαφώς σας θέλει. Ωστόσο, η σύμβασή σας μπορεί να σας προσφέρει κάποια προστασία εάν υπάρχει ρήτρα σχετικά με την αμοιβή διαχωρισμού.

Μάθετε τις λεπτομέρειες του πακέτου διαχωρισμού στο συμβόλαιό σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι μπορείτε να διαπραγματευτείτε. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι περιλαμβάνεται στο πακέτο αποχώρησης, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να διαπραγματευτείτε εάν δεν βρίσκονται στη σύμβαση.

Μάθετε πώς υπολογίζεται το πακέτο αποχώρησης

Τα πακέτα αποζημίωσης υπολογίζονται μέσω διαφόρων παραγόντων: από την αποτελεσματικότητα της εργασίας σας έως τον λόγο για τον οποίο απολύσατε.

Αναρωτηθείτε αν μπορούσατε να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να κάνετε τη δουλειά σας καλά και μάθετε αν υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο θα μπορούσατε να απολυθείτε.

Υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία να σας μεταφέρει σε άλλο τμήμα ή σε άλλη τοποθεσία, αλλά δεν σας παρουσίασε τις επιλογές;

Γνωρίστε το ιστορικό εργασίας σας

Όταν συζητάτε για την αποζημίωση, το ιστορικό εργασίας σας θα εξεταστεί σίγουρα. Διαθέτετε δικαιολογητικά που να δείχνουν το ιστορικό της εργασίας σας και τα αποδεικτικά στοιχεία για να αντισταθμίσετε τον έλεγχο που σας έκανε να χάσετε τη δουλειά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έγγραφα για να ζητήσετε ένσταση για το πακέτο αποχώρησής σας και επίσης να σας παράσχετε επιπλέον μόχλευση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Εάν η ιστορία της δουλειάς σας είναι άθλια, τότε θα είναι μια ανηφόρα μάχη γιατί αξίζετε περισσότερα.

Ζήτησε συμβουλή

Πριν αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόταση πακέτου αποχώρησης, πρέπει πάντα να έχετε το σημείο να λάβετε συμβουλές από ειδικούς, όπως από συμβούλους επιχειρήσεων ή δικηγόρους.

Αυτό είναι σημαντικό, επειδή μπορούν να σας πουν εάν υπάρχει κάτι που λείπει στην πρόταση και πώς μπορείτε να διαπραγματευτείτε για καλύτερους όρους, εάν διαπιστώσουν ότι το ποσό δεν είναι κατάλληλο για τις υπηρεσίες σας.

Η εξεύρεση ειδικού για βοήθεια θα είναι επίσης ιδανική αν το πακέτο αποχώρησής σας συνοδεύεται από ρήτρα μη αποκάλυψης ή μη ανταγωνισμού, καθώς αυτό θα περιορίσει τα μέρη για τα οποία μπορείτε να ζητήσετε.

Η φίλη μου είχε μια μη ανταγωνιστική ρήτρα στη σύμβασή της ότι δεν την κατάλαβε όταν αναγνώρισε το πακέτο αποχώρησής της. Μια εταιρεία του Fortune 500 ήθελε να την προσλάβει, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει λόγω της ρήτρας. Έπρεπε να περιμένει ένα χρόνο για να μπορέσει να ενταχθεί σε οποιαδήποτε εταιρεία του ίδιου κλάδου. Ήταν πραγματικά μια χαμένη ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να βρείτε έναν φοβερό μέντορα στο χώρο εργασίας σας

Κάντε το λογικό

Εάν θέλετε οι διαπραγματεύσεις σας για το πακέτο αποχώρησής σας να λειτουργήσει, έχετε πάντα μια λογική πρόταση.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έχετε απολυθεί και είναι πιθανό οι εργοδότες σας να μην μπορούν να υποβάλουν το αίτημά σας, επειδή δεν έχουν τα χρήματα για να το χειριστούν. Ελέγξτε άλλα πακέτα αποχώρησης για να δείτε τι μπορεί να λειτουργήσει τόσο για εσάς όσο και για τον εργοδότη σας.

Διαβάστε πριν υπογράψετε

Πριν υπογράψετε το πακέτο αποζημίωσης, βεβαιωθείτε ότι όλα σας εξηγούνται με σαφήνεια. Ελέγξτε όλους τους όρους, τα ποσά και τις λεπτομέρειες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Εάν υπάρχουν ερωτήσεις ή αμφιβολίες, καλύτερα να το διαγράψετε με τον ΥΕ και τον προϊστάμενό σας προτού συνδεθείτε στη διακεκομμένη γραμμή.

Διατηρώντας ήσυχο

Εάν λάβετε αυτό που ζητήσατε, παρακαλώ κλείστε το στόμα σας. Το να καταγγείλετε τους όρους του πακέτου αποχώρησης στους συναδέλφους σας είναι απλώς ανάρμοστο. Μερικοί μπορεί να μην μπορούν να πάρουν τόσο καλό όσο ένα πακέτο και το να τους πονάει είναι σχεδόν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε.

συμπέρασμα

Όταν διαπραγματεύεστε για την αποζημίωση αποζημίωσης, είναι σημαντικό να παραμείνετε ρεαλιστές και συγκεντρωμένοι. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι και να μην διατηρείτε μνησικακίες καθώς το επεξεργάζεστε. Ελέγχετε πάντοτε τι προσφέρεται και, αν μπορείτε, ζητήστε συμβουλές προτού υπογράψετε το συμφωνητικό σας στην πληρωμή αποζημίωσης.

Το πιο σημαντικό, ότι δεν είστε πολύ σκληροί για τον εαυτό σας. Πάντα πιστεύω ότι όταν κλείνει μια πόρτα, πρέπει να ανοίξει μια άλλη πόρτα ευκαιρίας.

https://middleme.net/