Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πανσέληνος και τελευταία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης για το 2020: Τι θα συμβεί στο φεγγάρι

 Πανσέληνος και τελευταία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης για το 2020: 

Τι θα συμβεί στο φεγγάρι

ΦΩΤΟ Αρχείου

Η επόμενη και προτελευταία πανσέληνος του χρόνου θα γίνει τα ξημερώματα της 30ής Νοεμβρίου (δηλαδή σε λίγες ώρες). 

Μπορεί η πανσέληνος να μην είναι η έσχατη του 2020, η έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης, όμως, είναι η τελευταία για φέτος. Πάντως, μέσα στο μήνα θα υπάρξει, επίσης, μία ολική έκλειψη Ηλίου, στις 14 Δεκεμβρίου, η οποία ούτε και αυτή θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Η πανσέληνος της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου θα συμπέσει με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού. Η έκλειψη αυτού του είδους συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, με αποτέλεσμα η λάμψη του φεγγαριού να σκοτεινιάζει σε ένα βαθμό.

Click4more: Σεληνική «Άλως»: Τι ήταν το… στεφάνι γύρω από το φεγγάρι που έγινε viral

Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Αμερική, μεγάλο μεγάλος μέρος της Ασίας και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όχι από την Ελλάδα και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πανσέληνος θα συμβεί στις 11:32 το πρωί ώρα Ελλάδας, οπότε το φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό, αν και η κακοκαιρία στη χώρα μας μάλλον θα το κρύψει.

Η επόμενη και τελευταία πανσέληνος του 2020 θα συμβεί τα χαράματα της 30ής Δεκεμβρίου. Η έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης τη Δευτέρα είναι η τελευταία σεληνιακή έκλειψη του 2020. Μέσα στο έτος θα υπάρξει επίσης μια ολική έκλειψη Ηλίου, στις 14 Δεκεμβρίου, η οποία ούτε αυτή θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Το 2021 θα υπάρξουν δύο ηλιακές εκλείψεις (μία δακτυλιοειδής στις 10 Ιουνίου και μία ολική στις 4 Δεκεμβρίου), καθώς επίσης δύο σεληνιακές (μία ολική στις 26 Μαΐου και μία μερική στις 19 Νοεμβρίου).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει

  12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει 12 σημάδια ότι δεν σε έχει ξεπεράσει Υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορείς εύκολα να εντοπίσεις και να ...