Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Shradhanjali to Bishnupriya Manipuri Γλώσσα «μάρτυρας» Shahid Sudeshna Sinha (1965-1996)

Shradhanjali to Bishnupriya Manipuri Γλώσσα «μάρτυρας» Shahid Sudeshna Sinha (1965-1996)

Shraddhanjali:

  • Το Sudeshna Sinha ήταν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για τον bishnupriya manipuri samaj. Στις 16 Μαρτίου 1996 συμμετείχε στο Bishnupriya Manipuri Bhasa Andolon (Imar Thar Punchi Palok) 501 ώρες μπλοκαρίσματος.

Ήταν η ημέρα έναρξης του προγράμματος αποκλεισμού των σιδηροδρόμων και των δρόμων των 501 ωρών από τη φοιτητική ένωση Bishnupriya Manipuri για το αίτημα αναγνώρισης της γλώσσας Bishnupriya Manipuri.

Το τρένο από το Karimganj σταμάτησε από το Satyagrahi , όταν έφτασε στο σταθμό Ghungajhari στο Kalkalighat. Η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί χωρίς προειδοποίηση και τραυμάτισε βάναυσα εκατοντάδες Satyagrhi Η αγαπημένη μας αδερφή Sudeshna Singha (Bulu) έδωσε τη ζωή της και έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ανθρώπινη ιστορία που θυσίασε τη ζωή της για τη μητρική της γλώσσα. Το 1961, μια μεγάλη γυναίκα της Βεγγάλης, Shahid Kamala Bhattacharjee , θυσίασε επίσης τη ζωή της για τη μητέρα της.

Η 16η Μαρτίου είναι ένα κόκκινο γράμμα στην ιστορία του λαού Bishnupriya Manipuri. Κάθε χρόνο ο Μπισνουπρίγια Μανιπούρης που διαμένει στο Μανιπούρ, την Ασσάμ, την Τρίπουρα, το Μπαγκλαντές και τη Βιρμανία θυμούνται αυτήν την ημέρα ως Σάιντ Σουδσένα Ντίβας με μεγάλο σεβασμό.

Το Sudeshna είναι η περηφάνια μας, το Sudeshna είναι αθάνατο.

Sudeshna Sinha Bishnupriya Manipuri Γλώσσα Μάρτυρας Χιλιάδες τόνοι 🙇ανάπαυσης στο μπιζέλι Ema.

Aaji Emar Tharlo Aami Jitangaiga Mungede Nacheya Barade Kaakei Kaakaei Tiloya.

Emar Thar Punsi Palok.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία