Galleta-πίτσα με πεπερόνι
Για 2 μερίδες:
Για ζύμη:
130 g βουτύρου
300 g αλεύρι ολικής αλέσεως
1 αυγό
αλάτι
80 g γάλακτος
0,5 κουταλάκι του γλυκού. ξύδι
Για πλήρωση:
2 κουτ. σάλτσα ντομάτας
κόκκινο κρεμμύδι
πεπερόνι
τριμμένο τυρί τσένταρ (σύμφωνα με το γούστο σας)
τριμμένο μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
πιπεριά
βότανα
κουρκούμη
σκόρδο
Μέθοδος μαγειρέματος:
1. Βούτυρο, αλάτι και αλεύρι βάζουμε στο μπολ και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.
2. Προσθέστε ένα αυγό, γάλα, ξύδι και ζυμώστε μια ζύμη, φτιάξτε 2 μπάλες. Βάλτε το στην πλαστική σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Περάστε τις μπάλες στα χαλιά ψησίματος (πρέπει να είναι λίγο παχύτερες στη μέση και λεπτότερες στις πλευρές, είναι σημαντικό ή οι πλευρές δεν θα ψηθούν μέχρι το τέλος).
4. Λιπαίνετε τα μεσαία της ζύμης με 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας. Ρίξτε το τυρί μοτσαρέλα με τριμμένη κορυφή, προσθέστε μερικά κρεμμύδια, πεπερόνι, τυρί τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο που σας αρέσει. Τσιμπήστε τις πλευρές της πίτσας, για να καλύψετε τις άκρες.
5. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, βότανα και κουρκούμη. Λιπάνετε τις πλευρές της γαλλέτας.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 375 F (στους 200 C). Μια Galleta- πίτσα είναι έτοιμη!
\https://for-healths.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου