Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο
Εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πλούσια σε ασβέστιο, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που περιέχουν αυτό το στοιχείο.
Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο το σώμα. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του είναι υψηλότερο στα οστά και τα δόντια, βρίσκεται σε πολλά όργανα και συστήματα στο σώμα και συμβάλλει στην ορθή λειτουργία τους.
Έτσι, η πρόσληψη ασβεστίου είναι πολύ σημαντική για την υγεία.
Παρακάτω έχετε 7 τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο:
Σαρδέλες και κονσέρβες σολομού
Λόγω των οστών που είναι βρώσιμα, οι σαρδέλες και ο κονσερβοποιημένος σολομός είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο.
Αυτά τα λιπαρά ψάρια παρέχουν επίσης υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι καλά για την καρδιά, τον εγκέφαλο και το δέρμα.
Rhubarb
Περιέχει πρεβιοτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να προωθήσουν υγιή βακτήρια στο έντερο.
Το ραβέντι είναι τόσο καλό όσο το σπανάκι, αλλά το ραβέντι έχει επίσης υψηλή απορροφητική ισχύ ασβεστίου.
Όμως, ωστόσο, έχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, οπότε είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και πλούσια σε βιταμίνες.
Tofu
Είναι ένα πολύ χρήσιμο φαγητό ειδικά για vegans, ως υποκατάστατο του τυριού, αλλά όχι μόνο.
Πρόκειται για τροφή πολύ πλούσια σε ασβέστιο, περίπου 86%.
Σπόροι
Ακόμα κι αν είναι μικροί, είναι τροφές πολύ πλούσιες σε βιταμίνες.
Πολλοί σπόροι είναι καλές πηγές ασβεστίου. Και η κατανάλωσή τους είναι πολύ εύκολη επειδή μπορείτε να τα βάλετε σε ένα smoothie, σε γιαούρτι ή οπουδήποτε θέλετε.
Φασόλια και φακές
Πρόκειται για τρόφιμα που, εκτός από το ασβέστιο, έχουν επίσης πολλές άλλες βιταμίνες όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και κάλιο.
Είναι ενδιαφέρον ότι τα φασόλια θεωρούνται ένας από τους λόγους για τους οποίους οι πλούσιες σε φυτά δίαιτες είναι τόσο υγιείς. Η έρευνα δείχνει ότι τα φασόλια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Σύκα
Και ειδικά τα αποξηραμένα είναι τα πλουσιότερα σε ασβέστιο σε σύγκριση με άλλα φρούτα αυτής της οικογένειας.
Επιπλέον, τα σύκα παρέχουν αξιοπρεπείς ποσότητες καλίου και άλλων βιταμινών.
Αμύγδαλα
Από όλα τα καρύδια, τα αμύγδαλα είναι τα πλουσιότερα σε ασβέστιο.
Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του σωματικού λίπους και άλλων παραγόντων κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως υγιή λίπη, πρωτεΐνες, μαγνήσιο και άλλα.
Αν σας άρεσε το άρθρο, θα σας ζητούσα να ακολουθήσετε το ιστολόγιό μου και θα σας δούμε την επόμενη φορά με νέες δημοσιεύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου