Χρυσές πένες ριγέ με κουνουπίδι και κίτρινες ντομάτες
Penne είναι ένας τύπος ζυμαρικού που διαμορφώνεται όπως η μύτη ενός στυλό (που ονομάζεται έτσι επειδή έχουμε κόψει τα μικρά σωληνάρια σε γωνία αντί ίσια.) Οι αντλεί το όνομά από το λατινικό πέννες (που σημαίνει ένα φτερό) μέσω της σύνδεσης πένα. Rigate σημαίνει λοξό, αυλακωτό ή ριγέ.
Επίσης δεν γνωρίζουν όλοι ότι οι πρώτες ντομάτες που γνώρισαν οι Ευρωπαίοι είχαν κίτρινο χρώμα .
Για να μας πείτε αυτό είναι το ίδιο το όνομα, το οποίο προέρχεται από το «χρυσό μήλο» , που δείχνει την χρυσή απόχρωση του καρπού των φυτών εκείνη την εποχή που χρησιμοποιούνταν κυρίως μόνο ως στολίδι . Τι είναι λοιπόν πιο χρυσό από μια κίτρινη ντομάτα ;;;
Οι διαφορές από τον « κόκκινο » αδερφό της δεν σταματούν μόνο στο χρώμα. Οι κίτρινες έχουν επίσης διαφορετική γεύση : στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο γλυκές χάρη στη συνολική απουσία οξύτητας και περιέχουν επίσης βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και πολλές ακόμα που ανήκουν στην ομάδα Β (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6)
Και τι γίνεται με το κουνουπίδι ; Λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C , 73% των θρεπτικών αξιών, θα πρέπει να καταναλώνεται ωμό , αλλά και όταν μαγειρεύεται μπορεί να διατηρήσει έως και 35%
Έτσι, συνδυάζοντας κίτρινες ντομάτες και κουνουπίδι, πάρτε αυτήν την άλλη πρόταση που θα εκπλήξει και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους ουρανίσκους σας κάνοντας το πένα μας χρυσό
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180γρ. Πένες (καλύτερα αν είναι ριγέ)
μερικές δεκάδες κίτρινες ντομάτες datterino*
1 μικρό κουνουπίδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
1 χούφτα σουσάμι
λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι
Μαϊντανός
datterino* Μια δαμάσκηνη ντομάτα, επίσης γνωστή ως ντομάτα επεξεργασίας ή ντομάτα πάστα, είναι ένας τύπος ντομάτας που εκτρέφεται για σκοπούς σάλτσας και συσκευασίας. Είναι γενικά ωοειδούς ή κυλινδρικού σχήματος, με σημαντικά λιγότερα σημεία από τις τυπικές στρογγυλές ντομάτες και γενικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε στερεά, καθιστώντας τα πιο κατάλληλα για επεξεργασία. Βικιπαίδεια
Αυτό που βασικά χρειαζόμαστε είναι μερικές κίτρινες ντομάτες , λίγο σκόρδο και ένα ωραίο κουνουπίδι ,
που μόλις καθαριστεί θα το τεμαχίσουμε σε μικρά κομμάτια ...
και θα τα βάλουμε στον ατμό για περίπου 8 - 9 λεπτά
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα με μερικές στροφές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο
θα το μαυρίσουμε ελαφρά (και θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να το χωρίσουμε σε μικρότερα κομμάτια)
Θα συνδυάσουμε με εξαιρετικό λευκό κρασί (προτείνω την ποιότητα του κρασιού, ε; )
και προσθέστε μια πολύ γενναιόδωρη κουταλιά πουρέ ντομάτας και προσθέτοντας την ποσότητα νερού ίση με ένα φλιτζάνι καφέ
σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4-5 λεπτά .
Μετά από 5 λεπτά θα προσθέσουμε τις κίτρινες ντομάτες μας χωρισμένες σε κομμάτια .
Το μαγείρεμα της ντομάτας θα πραγματοποιηθεί με εξαιρετικά ευαίσθητο τρόπο με τη θερμότητα ,που θα κρατήσει το τηγάνι, κλειστό από το καπάκι.
Ας βυθίσουμε λοιπόν την πένα μας σε αλατισμένο και βραστό νερό , και όπως πάντα φροντίζουμε να τα αποστραγγίσουμε.
θα τα συνδυάσουμε με το κουνουπίδι
και τις κίτρινες ντομάτες , ανακατεύοντας τα πάντα με πολύ λίγο νερό μαγειρέματος .
Σερβίρουμε το penne d'oro μας με ένα ράντισμα από σουσάμι , μια πινελιά πράσινου μαϊντανού και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο .
Αυτή λοιπόν είναι μια ακόμη πρόταση χωρίς σκληρότητα, στην οποία παίζουμε με καινοτόμα συστατικά και στην οποία ο συνδυασμός με ζυμαρικά και κουνουπίδι αποδεικνύεται ως μια ανάδειξη χρώματος προσθέτοντας μια ευχάριστη γλυκιά και γεμάτη γεύση .
Μέχρι την επόμενη φορά ...
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου