Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Λίμνη Tsomgo - Ιερή και όμορφη πλευρά του Ανατολικού Σικίμ!

 Λίμνη Tsomgo - Ιερή και όμορφη πλευρά του Ανατολικού Σικίμ!

Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Changu, Gangtok, Sikkim

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Sikkim, οι καλύτερες αναμνήσεις που είχα για κάτι είναι ο Pelling και η επίσκεψη στη λίμνη Tsomgo. Ήμασταν στο Sikkim τον Μάρτιο του 2017 και είμαστε σεζόν ώμου, δεν περίμενα πολλά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Gangtok, κάναμε ένα γρήγορο σχέδιο για να επισκεφτούμε την πίστα Nathula Pass. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο Nathula Pass, η ίδια διαδρομή καλύπτει μερικούς καταπληκτικούς προορισμούς όπως ο ναός Baba Harbhajan Singh, η λίμνη Tsomgo και μερικοί καταρράκτες.

Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκού, Βουνά με χιόνι και Λίμνη, Σικίμ
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκου από πάνω, Σικίμ
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκου από πάνω, Σικίμ

Ένας ελικοειδής, τραχύς δρόμος με ταινίες φουρκέτας θα σας οδηγήσει στη λίμνη Tsomgo. Επίσης γνωστή ως, λίμνη Changu, η λίμνη Tsomgo είναι μια παγετώδης λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 12.400 πόδια στο ανατολικό Sikkim. Το Tsomgo σημαίνει «την πηγή νερού» στη γλώσσα Bhutia. Απέχει περίπου 40 χλμ. Από το Gangtok και η διαδρομή είναι γεμάτη από το γαλήνιο φυσικό τοπίο. Δεν μπορεί κανείς να πάρει το ιδιωτικό όχημα ούτε να οδηγεί μόνος του. Πρέπει να έχετε άδεια και να κάνετε κράτηση μέσω εγγεγραμμένου ταξιδιωτικού γραφείου. Οι ρυθμίσεις για το ίδιο μπορούν να γίνουν μέσω του ξενοδοχείου. Είναι καλύτερα να κανονίσετε την άδεια μια ημέρα πριν. Οι αλλοδαποί χρειάζονται ειδικές άδειες.

Ο Nanchi κάθεται γύρω από τη λίμνη Tsomgo, τη λίμνη Changu, Sikkim
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκού, Βουνά με χιόνι, Σικίμ
Χιονισμένα βουνά, Σικίμ
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Changu, Gangtok, Sikkim
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Changu, Gangtok, Sikkim

Η λίμνη Tsomgo είναι γνωστή για τα μοτίβα που αλλάζουν χρώμα σε κάθε εποχή. Το χειμώνα η λίμνη είναι παγωμένη ενώ την άνοιξη υπάρχει μια ταραχή χρωμάτων λόγω των άφθονων λουλουδιών κοντά στη λίμνη. Η ιερή λίμνη Tsomgo πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου προσφέρει προσευχές που ο Jhakris (θεραπευτές πίστης) συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στο Guru Purnima, το οποίο συμπίπτει και με τον Raksha Bandhan. Είδαμε την αλλαγή του χρώματος σε μια μέρα μάλλον σε μερικές ώρες.

Snowboots, Gumboots, Παραδοσιακά φορέματα διατίθενται προς ενοικίαση. Η περιοχή της λίμνης διαθέτει επίσης παραδοσιακούς πάγκους φαγητού. Κάποιος μπορεί επίσης να απολαύσει μια βόλτα στο όμορφα διακοσμημένο Yak.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη λίμνη είναι περίπου τον Απρίλιο-Ιούνιο. Αφήστε το συντομότερο δυνατό το πρωί, καθώς πρέπει να επιστρέψετε στις 3 μ.μ. Συνήθως ο καιρός αρχίζει να είναι κακός μετά το μεσημέρι. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη γραμμή για έλεγχο της άδειας που απαιτεί πολύ χρόνο.

Μην ξεχάσετε να μεταφέρετε το επιπλέον ζευγάρι ρούχα, θερμάστρες και κάμερα. Κάντε κλικ και καταγράψτε τις στιγμές της χαράς με ένα μπολ με ζεστά ζυμαρικά και momos.

Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκού, Σικίμ
Λίμνη Tsomgo, Λίμνη Τσανγκού, Σικίμ
https://nanchi.blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί σκάνε τα ρόδια και πώς το αντιμετωπίζουμε

  Γιατί σκάνε τα ρόδια και πώς το αντιμετωπίζουμε Γιατί σκάνε τα ρόδια κάθε χρόνο στον κήπο μας και τι προκαλεί το σκάσιμο; Στις αρχές του φ...