Trofie σε κρέμα πιπεριού και αμυγδάλου
Οι πιπεριές … φωτεινές στα χρώματα τους, που υπάρχουν στα τραπέζια μας ειδικά το καλοκαίρι, έχουν σημαντική θρεπτική αξία . Είναι γνωστές ως απομεταλλωτικά , που περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο είτε θέλετε να τα καταναλώσετε ωμά είτε μαγειρεμένα. Γνωρίζατε ότι όσον αφορά την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ξεπερνούν κατά πολύ τα εσπεριδοειδή και τις φράουλες;
Προφανώς με το μαγείρεμα επηρεάζεται αρνητικά ως προς τη βιταμίνη C αλλά εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετική πηγή για βήτα - καροτίνη και μεταλλικά άλατα, καθώς και φυτικές ίνες .
Ας δούμε πώς να προχωρήσουμε ...
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180γρ. Trofie ( Το Trofie είναι ένα κοντό, λεπτό, στριμμένο ζυμαρικό από τη Λιγουρία, Βόρεια Ιταλία.)
3 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
1 σκελίδα σκόρδο (πυρήνας)
1 βρασμένη πατάτα
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λευκό κρασί
Λιναρόσπορος
1 χούφτα αμύγδαλα που δεν έχουν αποφλοιωθεί
Μαϊντανός
άλας
Ας πάρουμε μερικές φρέσκες πιπεριές και τις πλένουμε προσεκτικά και....
... θα πάμε να τα κόψουμε αφαιρώντας τους εσωτερικούς σπόρους και τα λευκά τους νημάτια, τα οποία φαίνεται να είναι βαριά για ένα καλό ποσοστό ατόμων
(Προσωπικά δεν υποφέρω από την πεπτικότητα τους εκτός εάν σχετίζονται με μερικά ποτήρια κρασί κατά τη διάρκεια του γεύματος).
Εν τω μεταξύ, ας βράσουμε μια μεσαίου μεγέθους πατάτα που χρειαζόμαστε στη μέση της διαδικασίας και κατά τη διάρκεια του τελικού πιάτου .
Θα πρέπει να μαγειρευτεί για περίπου 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με λίγες κουταλιές λάδι θα μαυρίσουμε μια σκελίδα σκόρδο που στερείται της ψυχής,
και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές μας που θα φροντίσουμε να αφήσουμε κατά το μαγείρεμα (χωρίς κάλυμμα), σοτάροντας κατά καιρούς .
Μετά τα πρώτα 12-15 λεπτά μαγειρέματος αναμειγνύουμε με λευκό κρασί .
Εδώ διακινδυνεύω να είμαι επαναλαμβανόμενος, αλλά πρέπει να σας υπενθυμίσω να είστε πάντα προσεκτικοί στην επιλογή του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί καθίσταται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο .
Συνεχίζοντας να σοτάρετε αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά έως ότου μοιάζουν με την παρακάτω φωτογραφία.
Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ βύθισης θα πάμε να συνδυάσουμε τις πιπεριές μας , αφού προσθέσουμε ένα κλαδάκι μαϊντανό , μισή πατάτα που έχουμε βράσει και ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους λιναριού στο τηγάνι .
(Θα μπορούσα να είμαι και να μπορώ να ταιριάξω με ασφάλεια τα πάντα, ρίχνοντας τα διάφορα συστατικά σε ένα στενό δοχείο με ψηλές άκρες, αλλά προτιμούσα να χρησιμοποιήσω το τηγάνι) Ας συνεχίσουμε λοιπόν να αναμειγνύουμε μέχρι να λάβετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυξάνοντας σταδιακά την ισχύ .
Η σάλτσα που πρέπει να βγει πρέπει να είναι ωραία απαλή και ομοιογενής χωρίς σβώλους όπως αυτή της φωτογραφίας.
Εν τω μεταξύ θα έχουμε φέρει μια κατσαρόλα με βραστό νερό όπου θα βυθίσουμε το trofie μας μέσα . (Αλλά να θυμάστε να αλατίσετε το νερό)
Ψιλοκόβουμε τα αμυγδάλα .
Θα φροντίσουμε να αποστραγγίσουμε το trofie μας αυστηρά al dente ,
... και με τη βοήθεια ½ κουταλιού μαγειρικού νερού θα πάμε να χτυπήσουμε τα πάντα .
Θα πιάσουμε χρησιμοποιώντας το άλλο μισό της βραστής πατάτας, το οποίο κάναμε πουρέ και το ενσωματώνουμε με το trofie,
στη συνέχεια θα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό ...
… Ας μην ξεχνάμε να ρίξουμε λιγο παρθένο ελαιόλαδο .
Ο ουρανίσκος σας θα εκτιμήσει τη γλυκύτητα του trofie που αγκαλιάζει η κρέμα των πιπεριών που τονίζεται από τη φρέσκια νότα μαϊντανού και τα τραγανά αμύγδαλα .
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου