Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Μαδαγασκάρη: Ένα υπέροχο «φάλαινα σαφάρι» στο Ste Marie

 

Μαδαγασκάρη: 

Ένα υπέροχο «φάλαινα σαφάρι» στο Ste Marie

Πήραμε μια πτήση εσωτερικού από το αεροδρόμιο Antananarivo στις 8πμ και προσγειωθήκαμε με ασφάλεια 45 λεπτά αργότερα στο νησί Ste Marie στον Ινδικό Ωκεανό, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Μαδαγασκάρης . Η θέα από το παράθυρο του αεροπλάνου είναι τόσο συναρπαστική: μεγάλη γαλάζια θάλασσα, που περιβάλλει τη πολύχρωμη γη. Το μικρό "Ile Ste Marie" είναι διάσημο και γνωστό ως τουριστική τοποθεσία. Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι φάλαινες humpback κάνουν μετανάστευση εδώ .

Μια φάλαινα

Οι φάλαινες Humpback μεταναστεύουν για να ερωτευτούν ή να θηλάσουν τα μωρά τους. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τουρίστες για την αποστολή, αλλά και μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και εστιατορίων. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας παίρνοντας ένα Tuc Tuc, αυτό το είδος μοτοσυκλέτας και ξεκινήσαμε μια περιήγηση στο δήμο. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον τάφο των πειρατών. Η πόλη είναι κινούμενη και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Το τοπικό εστιατόριο σερβίρει φυσικά ρύζι με ένα πιάτο θαλασσινών: το δημοφιλές ψάρι με κρέμα καρύδας. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, γυρίσαμε γύρω από τη μικρή πόλη και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για να ξαπλώσουμε στο χαμάκ απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Κατά το δείπνο, μια τοπική μπάντα έδωσε μια παράσταση τραγουδιών και χορού από τη Μαλαγασία.

Την επόμενη μέρα, ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που πήγαμε στις φάλαινες για φωτο-σαφάρι. Αυτή η αποστολή θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον. Ήταν η πρώτη μας φορά που πήραμε με ταχύπλοο. Ένας τοπικός τουριστικός οδηγός από τον σύλλογο CETAMADA που παρέχει φροντίδα για το περιβάλλον των φαλαινών, ήρθε μαζί μας. Βγήκαμε από το λιμάνι της Αμμοδιφοτάτρα στις 6.30 πμ φορώντας σωσίβιο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ακτή, στα βαθιά νερά, συναντήσαμε την πρώτη ομάδα φάλαινες που λέγεται ότι είναι δραστήρια: ένα θηλυκό ακολουθούμενο από δύο αρσενικά. Τα αρσενικά θα εκτελούσαν τις καλύτερες ακροβατικές κινήσεις τους για να την κατακτήσουν. Στη συνέχεια, πρόκειται να επιλέξει ένα από τα δύο αρσενικά για να είναι ο σύντροφός της. Ήταν μια φανταστική στιγμή, βλέποντας πολλά από αυτά τα χαρισματικά κητοειδή στη βαθιά θάλασσα. Παρά το τεράστιο μέγεθός τους, φαίνονται γαλήνια και απαλά.

Την τρίτη μέρα, πήραμε ένα παραδοσιακό κανό για να φτάσουμε στο μικρό νησί που ονομάζεται "Ile aux Nattes". Είναι μια παραδείσια τοποθεσία: ήσυχη, με καταπληκτική θέα, τονίζοντας το συναίσθημά σας με τη φύση! Απολαύσαμε το κολύμπι στην μπλε λιμνοθάλασσα για όλο το πρωινό. Αργότερα, κάναμε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα από ψητό ψάρι, ρύζι στον ατμό και σαλάτα από φρέσκα λαχανικά: καρότα, ντομάτες, σπιτική σάλτσα σκόρδου. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε μια ξενάγηση σε μια ώρα γύρω από αυτό το μικρό νησί με ένα παραδοσιακό σκάφος.

Στη συνέχεια, την τέταρτη μέρα, την Κυριακή το πρωί, πήγαμε στην πρώτη καθολική εκκλησία, που χτίστηκε από τη Γαλλία στη Μαδαγασκάρη. Τα παλιά έπιπλα εκατονταετίας είναι ακόμα μέσα. Μετά το εκκλησίασμα, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας και απολαύσαμε ξανά την υπέροχη θέα του γαλάζιου ωκεανού μπροστά μας. Φυσικά, αν επιθυμείτε καταδύσεις, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που μπορούν να προγραμματίσουν αυτήν τη δραστηριότητα. Ένα από αυτά είναι η Libertalia Hotel. Και υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον πάρκο κοντά όπου μπορείτε να δείτε τους λεμούριους.

Την πέμπτη ημέρα, σχεδιάσαμε να επισκεφθούμε το βόρειο τμήμα της Ste Marie. Είχαμε μια σύντομη στάση σε έναν καταρράκτη, θαυμάζοντας την ομορφιά της άγριας φύσης πριν κατευθυνθούμε σε ένα εστιατόριο. Για άλλη μια φορά, είχαμε ένα υπέροχο γεύμα, όπως πριν που είχε μια πολύ μοναδική γεύση! Γύρω στις 3 μ.μ., συνεχίσαμε τον δρόμο μας προς το "piscine naturelle ", μια φυσική λεκάνη, ένα είδος μικρής λίμνης  σαν πισίνα, που περιβάλλεται από την στεριά . Είναι μια εκπληκτική περιοχή. Μετά από μία ώρα, οι ντόπιοι κάτοικοι μας προειδοποίησαν να βγούμε από την πισίνα γιατί η παλίρροια αρχίζει να ανεβαίνει. Λοιπόν, φύγαμε από τη βόρεια περιοχή, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας αφού αγοράσαμε κάποιο «σουβενίρ» όπως μπαχαρικά: σκόνη κανέλας, άρωμα ylang ylang.

Περάσαμε στο ξενοδοχείο μας για την τελευταία μας διαμονή στο Ste Marie: τρώγοντας πρωινό γεμάτο φρέσκα φρούτα, ξαπλώνοντας στο χαμάκ, κάνοντας ηλιοθεραπεία… Και καθώς κοιτάζαμε τη θάλασσα, είχαμε μια ωραία έκπληξη: μια ευκαιρία να δούμε μια φάλαινα να πιτσιλίζει γύρω από την ακτή! Μετά από λίγο, κάναμε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα, έναν ωραίο υπνάκο κάτω από τον ήλιο και το αεράκι από τον ωκεανό. Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα μας θυμίζει να συσκευάζουμε τις τσάντες μας και να κρατάμε στο μυαλό μας πλήρη εικόνα όλων των αναμνήσεων που κάναμε.

Φυσικά, το επόμενο πρωί έπρεπε να αφήσουμε αυτό το μαγικό νησί με χαρά και γαλήνη στην καρδιά μας! Και ξέρω, θα γράψω πολύ σύντομα την επόμενη ανάρτησή μου για ένα άλλο απίστευτο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη!

https://peblogs.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κομήτης του Χάλεϊ: Τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με το πέρασμά του από τη Γη – Ο πανικός στον κόσμο και ο τρόμος στην Ελλάδα του 1910

  Κομήτης του Χάλεϊ: Τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με το πέρασμά του από τη Γη – Ο πανικός στον κόσμο και ο τρόμος στην Ελλάδα του 19...