ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ MOJITO
Έχει μυρίσει καλοκαίρι για τα καλά! Για εμάς που είμαστε ακόμα στην πόλη και οι διακοπές αχνοφαίνονται, ας δροσιστούμε λίγο με μια σπιτική λεμονάδα, σαν κοκτέιλ mojito στην βεράντα μας. Η δροσιά και η γεύση της θα σας στείλει σε μια ξαπλώστρα στο
νησί, σας το εγγυώμαι!
Το καλό με αυτή την συνταγή είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμένης λεμονάδας και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Όποτε θέλετε να την καταναλώσετε αραιώνεται ανάλογα με την προτίμησή σας.
Ας δούμε λοιπόν τα υλικά:
- 500γρ ζάχαρη
- 250γρ νερό
- 700γρ χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 4 λεμόνια
- 2 κλαδάκια δυόσμο (με περισσότερα έχει ποιο έντονη γεύση mojito)
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
2. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και την αφήνουμε με το καπάκι να κρυώσει.
3. Όταν κρυώσει σουρώνουμε και την βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μήνες.
4. Σερβίρουμε με μπόλικα παγάκια, αραιωμένη με νερό και 2 φυλλαράκια δυόσμο.
Καλή Απόλαυση!
Στυλιανοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
https://gynaikaeimai.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου