Κεμπάπ "V"
Εδώ είναι μια παραλλαγή , πολύ πλούσια σε γεύσεις και μπαχαρικά, του τυπικού πιάτου της Μέσης Ανατολής που επανεξετάζεται σε ένα vegan κλειδί εντελώς απαλλαγμένο από κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι ακριβώς τυπικά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Χρησιμοποίησα το seitan ως πηγή πρωτεΐνης, αλλά εναλλακτικά ο μυς της σόγιας ή του σίτου είναι επίσης καλός. Η συμβουλή μου είναι να πειραματιστείτε και να ανάψετε την εφευρετικότητα σας. Η κατανάλωση χωρίς σκληρότητα χωρίς να θυσιάζει γεύσεις είναι δυνατή.
Όσον αφορά την ποσότητα των συστατικών, θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που έχετε και με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε αυτήν τη γευστική λιχουδιά
Συστατικά ( για 2 άτομα ):
Περιτυλίγματα κεμπάπ (βεβαιωθείτε ότι φτιάχτηκαν χωρίς γάλα και λαρδί)
2 φυσικά ραβδιά Seitan (ή επιμεταλλωμένα)
2 κολοκύθια
2 πατάτες
Μαρούλι (μερικά φύλλα θα είναι αρκετά)
1 μικρό καρότο
Ντομάτες
Κρεμμύδι
λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλας
Γλυκιά πάπρικα
πιπέρι
Κάρι
Κουρκούμη
Κύμινο
Μαγιονέζα ρυζιού
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αφιερώνοντας τα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουμε το πιάτο μας (χωρίς λακτόζη και λαρδί). Στη συνέχεια κόβουμε τα ωμά καρότα σε πολύ λεπτούς δίσκους , μερικές πολύ λεπτές ίνες κρεμμυδιού, κόβουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μικρά κομμάτια και κόβουμε τις φρέσκες ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Φτιαγμένο με ωμά λαχανικά, βάλτε τώρα σε ένα τηγάνι κολοκυθιών κομμένο σε δαχτυλίδια με μερικά κομμάτια σκόρδο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μια άλλη από τις πατάτες που θα έχουμε μειώσει σε όχι πολύ μικρά κομμάτια. Για να κάνω τις πατάτες να πάρουν περισσότερη γεύση, τις αρωματίζω, ενώ τις καστανώνομαι σε ένα τηγάνι, με κουρκούμη , αλάτι και πιπέρι.
Τώρα ας προχωρήσουμε στην πηγή πρωτεϊνών μας: Seitan .
Παίρνουμε το τηγάνι φυσικού ή επιμεταλλωμένου seitan και το κόβουμε σε λωρίδες με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και το θερμαίνουμε σε ένα τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι, κάρυ , κύμινο (μια πρέζα αλλιώς κινδυνεύει να ξεπεράσει τις άλλες γεύσεις), γλυκιά πάπρικα και αλάτι. Όταν το βλέπουμε να έχει χρώμα, μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα λευκό κρασί.
Το τελικό αποτέλεσμα θα δοθεί από την ικανότητα που θα έχετε στη συμπλήρωσή του και προφανώς στη συσκευασία του.
Να είστε προσεκτικοί, " γενναιόδωροι αλλά όχι πάρα πολύ " και πάνω απ 'όλα μην βιαστείτε να κυλήσετε
Ξεκινάω πάντα απλώνοντας το piada και βάζοντας ένα στρώμα ωμών λαχανικών πάνω του: οπότε ας πάμε με καρότα, μαρούλι και ντοματίνια.
Τότε είναι η σειρά του Σεϊτάν . Σας συνιστώ να μην το παρακάνετε. Περίπου το ένα τρίτο της γέμισης πρέπει να γίνεται από την εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης μας στο κρέας (ακριβώς το seitan μας )
Τότε θα είναι η σειρά των κολοκυθιών και των πατατών. Σας προτείνω πώς θα προετοιμάσετε τα διάφορα συστατικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρώτο δάγκωμα είναι το ίδιο με το τελευταίο και στη συνέχεια να διανείμετε τα πάντα με πολύ ομοιογενή τρόπο . Επηρεάζει την επιτυχία του πιάτου, εντάξει;
Μπορείτε να προσαρμόσετε με ένα ψιλόβροχο ( ακόμα και πικάντικο αν θέλετε) και ένα ράντισμα αλατιού ... και στη συνέχεια θα προσθέσετε χωρίς να υπερβάλλετε μια στάλα μαγιονέζας ρυζιού (ή σόγιας).
Γυρίστε λοιπόν το piada από μόνος του χωρίς να το πιέσετε, αλλά δίνοντάς του τη σωστή συνέπεια.
Καλλιεργηθείτε για περισσότερο από το μισό με αλουμινόχαρτο και αποθηκεύστε στον κλίβανο (ή φούρνο) ρυθμίζοντας τη λειτουργία ψησταριάς για περίπου 3 λεπτά στους 120 ° βαθμούς .
Σερβίρετε ζεστό (και σίγουρα σε διπλή μερίδα)
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου