Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Κεφτεδάκια αρνιού και μοσχαρίσιου κρέατος, Polenta και Sautéed Rapini

Rapini, Polenta e Polpette



Κεφτεδάκια αρνιού και μοσχαρίσιου κρέατος, Polenta και Sautéed Rapini

Ακούγεται κομψό.  Ναί. Όλα ακούγονται κομψά στα ιταλικά. Ωστόσο, αυτό το πιάτο είναι καθαρό αγροτικό φαγητό. Αυτό το απλό αλλά πολύπλοκο στιλ μαγειρέματος μετατρέπει το φθηνό στο υπέροχο. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα tacos ή τις γαρίδες και τα grits. 

Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά απλώς κεφτεδάκια, κόκκους (αδέλφια


Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά απλώς κεφτεδάκια, κόκκους (αδέλφια της polenta) και ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό. Ωστόσο, μερικά τσιμπήματα έβαλαν μια νέα περιστροφή στην προσέγγιση των αγροτών για τα τρόφιμα.

Όταν οι Αμερικανοί σκέφτονται αρνί και μοσχαρίσιο κρέας, σκεφτόμαστε ένα καλό φαγητό αντί για ένα πιθανό δείπνο την Τρίτη. Ο χασάπη διατηρεί τα πόδια και τις μπριζόλες για τα ψηλά ρολά 

Τα μέρη με λιγότερες επιλογές περνούν από το μύλο κρέατος. Κρέας ίδιας ποιότητας, λίγο πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμό.

Κεφτεδάκια πριν το μαγείρεμα.

Ως αποτέλεσμα, κεφτεδάκια αρνιού και μοσχαρίσιου κρέατος. 

Μια επιπλέον αλλαγή στη ρουστίκ ιδέα είναι το υγρό μαγειρέματος για το polenta. Δεδομένου ότι το polenta είναι αραβόσιτο, το μαγείρεμα σε ζωμό καλαμποκιού ενισχύει πραγματικά τη γεύση του καλαμποκιού.

Τέλος, η ραπίνι ολοκληρώνει το πιάτο. Επίσης γνωστό ως rabe μπρόκολο, το λαχανικό έχει μια ευχάριστη πικρία που μετρά τη φυσική γλυκύτητα του καλαμποκιού. Το πιάτο μπορεί να έχει αγροτική προέλευση, αλλά οι ανατροπές βελτιώνουν το γεύμα.

Δείτε το βίντεο για να δείτε πώς συνδυάζεται το πιάτο. 

Εξυπηρετεί 4

Συστατικά κεφτεδάκι.

Κεφτεδάκια αρνιού και μοσχαρίσιου κρέατος

Ground αλεσμένο αρνί

Ground κιλό μοσχαρίσιο έδαφος

1/3 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού, εμποτισμένο σε ¼ φλιτζάνι γάλα

1 κρόκος αυγού

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ιταλικό μαϊντανό

Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Σάλτσα:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια κοτόπουλο

5 κλαδάκια θυμάρι

Μέθοδος:  Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να αναμίξετε καλά όλα τα συστατικά. (Η χρήση των άκρων των δακτύλων σας αποτρέπει την υπερβολική ανάμιξη και σκληρά κεφτεδάκια.) Περιστασιακά διπλώστε το κάτω μέρος στην κορυφή για να εξασφαλίσετε πλήρη ανάμιξη. 

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σχηματίστε το μείγμα στα κεφτεδάκια του επιθυμητού μεγέθους. (Προτιμώ μικρότερα κεφτεδάκια, γι 'αυτό ζυγίζω το πρώτο κεφτεδάκι σε 1 ουγγιά και μετά το βλέπω από εκεί.) Αυτές οι μετρήσεις θα αποδώσουν λίγο περισσότερο από είκοσι.

Ψύξτε τα κεφτεδάκια για λίγες ώρες για να αφήσετε το κρέας να πήξει και τις γεύσεις να λιώσουν. 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με φούρνο σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και καφέ για 1 λεπτό. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσετε τα κεφτεδάκια και καφέ για άλλο ένα λεπτό. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και διατηρήστε το ζεστό.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:  Ρίξτε το υπερβολικό λάδι από το τηγάνι και θερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ξύστε τα κομμάτια κρέατος που έχουν κολλήσει στο τηγάνι. Αφήστε τη σάλτσα να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Σουρώστε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα και μειώστε την επιθυμητή συνοχή. 

Συναρμολόγηση:  Ρίξτε τη σάλτσα σε μικρό μπολ ή σάλτσα σάλτσας. Τακτοποιήστε τα κεφτεδάκια σε κλωναράκια μαϊντανού. 

Σοταρισμένα συστατικά ραπίνι.

Sautéed Rapini

1 μάτσο ραπίνι

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα με ζουλιέν

Αλατοπίπερο

Μέθοδος:  Τραβήξτε τα κάτω στελέχη κάθε μίσχου ραπίνι (παρόμοια με την παρασκευή σπαραγγιού). Κόψτε τη ραπίνι σε κομμάτια 2 έως 3 ιντσών. Ασπάστε τη ραπίνι σε βραστό αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και σοκ σε λουτρό πάγου. Πιέστε την περίσσεια νερού και ψύξτε. Η ραπίνι μπορεί να προετοιμαστεί μια μέρα νωρίτερα. 

Λίγο πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μεσαίο τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τη ραπίνι και τα αποξηραμένα βερίκοκα και σοτάρετε μέχρι να ζεσταθεί η ραπίνι.

Τοποθετήστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και διατηρήστε το ζεστό.   

Συστατικά Polenta.

Πολέντα

4 μερίδες polenta ή grits, σύμφωνα με τη συσκευασία

Ζωμός γλυκού καλαμποκιού (ακολουθεί συνταγή)

Μέθοδος: Μαγειρέψτε το πολέντα ή τα τριμμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας το γλυκό καλαμπόκι ζωμό. Αφαιρέστε σε ένα μπολ και διατηρήστε το ζεστό.

Ζωμός γλυκού καλαμποκιού

5 αυτιά γλυκό καλαμπόκι, αφαιρέθηκαν οι πυρήνες

Αλατοπίπερο

Μέθοδος : Καλύψτε τους πυρήνες του καλαμποκιού με κρύο νερό περίπου 2 ίντσες. Βράζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Σουρώστε και μειώστε σε 2 φλιτζάνια. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας, απλό δείπνο για μια Τρίτη βράδυ; Μοιραστείτε το φαγητό σας στην ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε την ιστορία σας. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μέρη που η θάλασσα σε «καταπίνει»! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες στον κόσμo

  Τα μέρη που η θάλασσα σε «καταπίνει»! Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες στον κόσμo Οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες που απαντώνται κυρίως στα...