Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Pici με σάλτσα κολοκύθας και αποξηραμένες ντομάτες

Pici με σάλτσα κολοκύθας και αποξηραμένες ντομάτες

IMG_1805

Κολοκύθα ... ας δούμε μετά το Halloween πώς να τη μετατρέψουμε σε κάτι εύγευστο που δεν είναι απαραίτητα  το συνηθισμένο πράγμα; Όχι άλλες σούπες ... όχι πιο βελούδινο ... ας δοκιμάσουμε κάτι νέο;
Είχα pici από σιμιγδάλι σκληρού σίτου αυστηρά χωρίς αυγά στο ντουλάπι , οπότε σκέφτηκα ... πώς θα μπορούσα να το εμπλέξω σε μια αγκαλιά με την κολοκύθα;

Για τους άγνωστους, το pici είναι μια μορφή ζυμαρικών παρόμοια με τα μακαρόνια , αλλά πολύ παχύτερη , μακρύτερη και πιο γεμάτη

Ας δούμε τι έφτιαξα ...


Συστατικά (για 2 άτομα) :

160 g pici σιμιγδάλι σκληρού σίτου ( όχι αυγό )

150 γρ. Κολοκύθας

½ πατάτα

½ κόκκινο κρεμμύδι

Ξηρές ντομάτες

λευκό κρασί

Μέντα

Σπόροι κολοκύθας

Γλυκιά πάπρικα

άλας

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Κόψαμε τον πολτό της κολοκύθας μας σε κύβους

IMG_1776

και ας το βράσουμε για περίπου 15 λεπτά.

IMG_1777

Ετοιμάζουμε ένα χοντρό κρεμμύδι κιμά ...

IMG_1778

και βράστε μια πατάτα (ή θα μπορούσατε επίσης να την βάλετε σε κύβους στο καλάθι ατμού ελέγχοντας τον χρόνο μαγειρέματος μαζί με την κολοκύθα)

Είχα αυτοπαρασκευασμένες αποξηραμένες ντομάτες (όχι σε λάδι) τις οποίες ανέκαμψα ελαφρώς ξεπλένοντας με τρεχούμενο νερό στην αρχή της προετοιμασίας της συνταγής (διαφορετικά μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε σε λάδι).

IMG_1780

Εν τω μεταξύ, βάλτε  λάδι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το χοντρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι να ροδίσει.

Στη συνέχεια θα πάμε να ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τους αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τους αφήνουμε να ροδίσουν για μερικά λεπτά.

IMG_1782

Μετά από περίπου 3/4 λεπτά θα αναμειγνύουμε με λευκό κρασί

IMG_1785

(προσέχετε πάντα τον τύπο του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί καθίσταται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο και μην νομίζετε ότι μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε κακής ποιότητας).

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία χονδροειδούς σάλτσας βάζοντας την κολοκύθα στο δοχείο κρεατομηχανής , θα προσθέσουμε τη μισή βρασμένη πατάτα , 4 κουταλιές της σούπας λάδι  και τις αποξηραμένες ντομάτες μας .

IMG_1787

Λάβετε υπόψη ότι η σάλτσα πρέπει να είναι χονδροειδής και όχι  βελούδινη .

IMG_1789

Ας ρίξουμε ό, τι έχουμε στο τηγάνι ...

IMG_1792

... και ρυθμίστε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το λοιπόν να ξεκουραστεί.

IMG_1793

Εδώ είναι η στιγμή των ζυμαρικών.

IMG_1798

Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό,  και βουτάμε τις φωλιές μας

Μην ανησυχείτε γιατί είναι μια μορφή ζυμαρικών που συνήθως χρειάζεται μερικές φορές περίπου 18 έως 20 λεπτά μαγειρέματος .

IMG_1801

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά προφανώς al dente και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι όπου η σάλτσα με βάση την πορτοκαλί κολοκύθα θα έχει φτάσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αρμονία γεύσεων.

IMG_1803

Σοτάρετε τα πάντα με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος.

Στο πιάτο, τελειώστε με ένα κιμά  αποξηραμένου σπόρου μέντας και κολοκύθας , ενισχύοντας με τη λάμψη ενός ψιλόβροχου με λάδι  και για να εκπλαγείτε με μια τελευταία νότα, πασπαλίστε ελαφρά με γλυκιά πάπρικα .

IMG_1805

Ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που έδωσε στην κολοκύθα έναν ασυνήθιστο και κομψό τρόπο παρουσίασης στο τραπέζι.

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...