Pici με σάλτσα κολοκύθας και αποξηραμένες ντομάτες
Κολοκύθα ... ας δούμε μετά το Halloween πώς να τη μετατρέψουμε σε κάτι εύγευστο που δεν είναι απαραίτητα το συνηθισμένο πράγμα; Όχι άλλες σούπες ... όχι πιο βελούδινο ... ας δοκιμάσουμε κάτι νέο;
Είχα pici από σιμιγδάλι σκληρού σίτου αυστηρά χωρίς αυγά στο ντουλάπι , οπότε σκέφτηκα ... πώς θα μπορούσα να το εμπλέξω σε μια αγκαλιά με την κολοκύθα;
Για τους άγνωστους, το pici είναι μια μορφή ζυμαρικών παρόμοια με τα μακαρόνια , αλλά πολύ παχύτερη , μακρύτερη και πιο γεμάτη
Ας δούμε τι έφτιαξα ...
Συστατικά (για 2 άτομα) :
160 g pici σιμιγδάλι σκληρού σίτου ( όχι αυγό )
150 γρ. Κολοκύθας
½ πατάτα
½ κόκκινο κρεμμύδι
Ξηρές ντομάτες
λευκό κρασί
Μέντα
Σπόροι κολοκύθας
Γλυκιά πάπρικα
άλας
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κόψαμε τον πολτό της κολοκύθας μας σε κύβους
και ας το βράσουμε για περίπου 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα χοντρό κρεμμύδι κιμά ...
και βράστε μια πατάτα (ή θα μπορούσατε επίσης να την βάλετε σε κύβους στο καλάθι ατμού ελέγχοντας τον χρόνο μαγειρέματος μαζί με την κολοκύθα)
Είχα αυτοπαρασκευασμένες αποξηραμένες ντομάτες (όχι σε λάδι) τις οποίες ανέκαμψα ελαφρώς ξεπλένοντας με τρεχούμενο νερό στην αρχή της προετοιμασίας της συνταγής (διαφορετικά μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε σε λάδι).
Εν τω μεταξύ, βάλτε λάδι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το χοντρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι να ροδίσει.
Στη συνέχεια θα πάμε να ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τους αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τους αφήνουμε να ροδίσουν για μερικά λεπτά.
Μετά από περίπου 3/4 λεπτά θα αναμειγνύουμε με λευκό κρασί
(προσέχετε πάντα τον τύπο του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί καθίσταται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο και μην νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακής ποιότητας).
Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία χονδροειδούς σάλτσας βάζοντας την κολοκύθα στο δοχείο κρεατομηχανής , θα προσθέσουμε τη μισή βρασμένη πατάτα , 4 κουταλιές της σούπας λάδι και τις αποξηραμένες ντομάτες μας .
Λάβετε υπόψη ότι η σάλτσα πρέπει να είναι χονδροειδής και όχι βελούδινη .
Ας ρίξουμε ό, τι έχουμε στο τηγάνι ...
... και ρυθμίστε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το λοιπόν να ξεκουραστεί.
Εδώ είναι η στιγμή των ζυμαρικών.
Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, και βουτάμε τις φωλιές μας
Μην ανησυχείτε γιατί είναι μια μορφή ζυμαρικών που συνήθως χρειάζεται μερικές φορές περίπου 18 έως 20 λεπτά μαγειρέματος .
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά προφανώς al dente και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι όπου η σάλτσα με βάση την πορτοκαλί κολοκύθα θα έχει φτάσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αρμονία γεύσεων.
Σοτάρετε τα πάντα με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος.
Στο πιάτο, τελειώστε με ένα κιμά αποξηραμένου σπόρου μέντας και κολοκύθας , ενισχύοντας με τη λάμψη ενός ψιλόβροχου με λάδι και για να εκπλαγείτε με μια τελευταία νότα, πασπαλίστε ελαφρά με γλυκιά πάπρικα .
Ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα που έδωσε στην κολοκύθα έναν ασυνήθιστο και κομψό τρόπο παρουσίασης στο τραπέζι.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου