Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Vegan κεφτεδάκια με σάλτσα

Vegan κεφτεδάκια με σάλτσα
Πριν ξεκινήσω για να περιγράγω το δεύτερο μάθημα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτά τα κεφτεδάκια , αν και στερούνται οποιουδήποτε παραγώγου ζωικής προέλευσης , έχουν εξαιρετική γεύση και παραπλανούν επίσης έναν ουρανίσκο που είναι εξοικειωμένος με την παραδοσιακή παραλλαγή τους με βάση κρέας . Είσαι έτοιμος; … Για άλλη μια φορά θα σας δώσω απόδειξη για το πώς η κατανάλωση βίγκαν δεν σημαίνει να παραιτηθείτε από τις γεύσεις .
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180γρ σεϊτάν (πωλειται σε vegan καταστηματα)
90γρ. Φυσικό tofu
τριμμένη φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο 
2 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα (βρώμη ή σόγια)
1 κλαδάκι μαϊντανό
½ βραστή πατάτα
1 αποξηραμένο ντοματίνι
1 κουταλιά της σούπας αραβόσιτο
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia
Φύλλα βασιλικού
500ml σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Σάλτσα σόγιας
Λευκό κρασί
αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Curry
Σε ένα μίξερ αναμίξτε βάλτε 180 γραμμάρια σεϊτάν σπάζοντας το σε κομμάτια. Κάντε το ίδιο με το καρβέλι tofu από 90gr, προσθέστε ένα κλαδάκι μαϊντανό φρέσκο, λάδι , το αλάτι ,   το πιπέρι, το pomodirino ξηρά , η βραστή πατάτα , μια κουταλιά σάλτσα σόγιας και μια σκελίδα σκόρδο ιδιωτικών dell «ψυχή. Πρόσθεσε , επίσης, 2 κουταλιές της σούπας πίνακα γάλα σόγιας ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ρύζι ή ακόμα και δ ' βρώμης και κόψτε με μέτρια ταχύτητα.
Μόλις το μίξερ μετατρέψει τα πάντα σε ένα μείγμα που δεν είναι πολύ ωραίο αλλά εύκολο στην εργασία, μεταφέρετέ το με τα χέρια σας σε ένα μπολ.
Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά και στη συνέχεια, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι καλαμποκιού , άμυλο αραβοσίτου, σπόρους chia (η οποία συνδυάζονται μεταξύ τους θα είναι το πυκνωτικό ως εάν dell «είχε προστεθεί αυγό σε συμπαγή) ...
... μια μέτρια ποσότητα ψωμιού , σεζόν με αλάτι , πιπέρι, ένα κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα και μια πρέζα κάρυ .
Ανακατέψτε καλά και φτιάξτε ένα ομοιογενές μείγμα. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε χειροκίνητα ότι όλα πρέπει να έχουν καλή συνοχή (όπως και ο κιμάς - ίσως ακόμη και "ελαφρώς" πιο στεγνό)
Σε αυτό το σημείο, με τα χέρια σας, φτιάξτε κεφτεδάκια χρησιμοποιώντας μια γενναιόδωρη κουταλιά κομπόστ για κάθε ένα .


Μόλις φτιάχνονται κεφτεδάκια , η συμβουλή μου είναι να τους αφήσουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δώδεκα λεπτά


Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι καρότο και το σέλινο , προσέχοντας να το αφήσει για λίγα λεπτά σε μια όχι πολύ υψηλή φωτιά. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο λάδι και τα ροδίστε για λίγα λεπτά - μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


Σας συμβουλεύω να τα αναποδογυρίσετε, σύροντας και στριφογυρίζοντας το τηγάνι και μην βοηθήσετε τον εαυτό σας με την κουτάλα, καθώς θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε (γιατί είναι πιο ευαίσθητα από τα κλασικά κεφτεδάκια που γίνονται με κρέας ). Ξεφλουδίστε με λίγες πινελιές λευκού κρασιού (προσέχετε πάντα τον τύπο του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί καθίσταται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο) και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας .


Αφήστε το να μαγειρέψει για περίπου 15 λεπτά (πάντα με την εκμετάλλευση της ολίσθησης και της περιστροφής του τηγανιού pan) σε χαμηλή φωτιά και μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα προσθέτοντας μερικά φύλλα βασιλικού τα τελευταία 4/5 λεπτά μαγειρέματος .


Σερβίρετε ζεστό με καλή δόση σάλτσας ντομάτας !
Αχ ... ξέχασα για την επόμενη φορά να ετοιμάσω να τετραπλασιάσω τα συστατικά της προετοιμασίας και αν έχετε τους επισκέπτες να προσπαθήσουν να τους κάνουν να δοκιμάσουν χωρίς να λένε ότι είναι ένα πιάτο χωρίς σκληρότητα , θα παραμείνουν και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη”

Δήμoς Νοτίου Πηλίου: Αναγκαία η διατήρηση δρομολογίων του “Μουτζούρη” Τη διατήρηση των δρομολογίων του Τρένου Πηλίου ζητά ο αντιδήμαρχος Του...