Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Κρεμώδης φετουκυσίνη με λευκό ραπανάκι και μπιζέλια

Κρεμώδης φετουκυσίνη με λευκό ραπανάκι και μπιζέλια
Ενοχλούνται με " την ονομασία Seitan " .... αλλά η συνέχεια θα μας δείξει τι είναι το seitan και ποια είναι η χρήση του στην κουζίνα . Και εδώ θα σας δώσω μια εξηγηση.
Η Seitan είναι μια τροφή 100% φυτική και δεν περιέχει χοληστερόλη. Λαμβάνεται, με ιδιαίτερη αναφορά στο αλεύρι σίτου και το όλυρα (Η όλυρα ή αγριοσίταρο ή ντίνκελ (Triticum spelta, Σίτος η σπέλτα) είναι ποικιλία σίτου. ), που ζυμώνονται και πλένεται προκειμένου να εξαλειφθεί ένα μεγάλο μέρος του αμύλου και να έχουμε έτσι στη διάθεση της πρωτείνης μέρος του αλεύρου
Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να υπογραμμίσω ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες , αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη σε περιπτώσεις κοιλιοκάκης, πρέπει να μείνετε μακριά. Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το seitan είναι μια διακριτή εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών , λιπαρών χαμηλών σε υδατάνθρακες
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γραμμάρια μη φετουκυσίνης αυγο (Fettuccine αναφέρεται σε ένα είδος ζυμαρικών έχει σχήμα μακριών, επίπεδων κορδελών. Πράγματι, η λέξη "fettuccine" σημαίνει "μικρές κορδέλες" στα ιταλικά. Πρόκειται για ένα επίπεδο και παχύ ζυμαρικό που μπορεί να είναι είτε νωπό είτε αποξηραμένο.)
90 γρ gr di seitan alla piastra (πάστα σεϊτάν)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
1 καρότο
30 γραμμάρια μπιζελιών (ακόμη και κατεψυγμένα θα είναι καλά)
1 εύρωστο στέλεχος του σέλινου
αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασι
κουρκουμίνη
Φρέσκο σειτάνκαρότο , κόκκινο κρεμμύδι , σέλινο , εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ένα τηγάνι  σχάρας είναι τα κύρια συστατικά που θα χρειαστούμε

Ας προετοιμάσουμε ένα μέρος 
... και σε μια κατσαρόλα με δύο στροφές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ας τα βάλετε για να τηγανίζουμε
Κόβουμε το σεϊτανάκι μας σε μικρά κομμάτια (συνήθως αρωματίζεται με σάλτσα σόγιας )
Και το προσθέτουμε με τα άλλα  για 5 - 6 λεπτά
και όταν παρατηρούμε ότι θα αρχίσει να έχει αφυδατωθεί
... το σβύνουμε με λευκό κρασί (πάντα να προσέχεις τον τύπο του κρασιού που χρησιμοποιείς επειδή είναι θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο, μην σκεφτείς ότι είναι πιάτο που μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κακή ποιότητα)
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα μπιζέλια (χρησιμοποίησα τα κατεψυγμένα με μικρά διαμετρήματα)
και μαγειρεύετε για περίπου 7/8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά   και καλύψτε με καπάκι .
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι τύπου 2 (μαλακό) ...
... για να δώσει μια ελαφρώς κρεμώδη συνέπεια στο σύνολο
Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί να χρησιμοποιήστε το αλεύρι type2 , επειδή έχει τα άριστα θρεπτικά χαρακτηριστικά . Είναι πρακτικά ημιενσωματωμένο, επομένως διατηρεί ινώδη χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ποσότητα φύτρων σίτου σε σύγκριση με το υπερ-χρησιμοποιημένο 00 (για όλες τις χρήσεις).
Σε εκείνο το σημείο είναι η ώρα να ρίξουμε την φετουκτίνη μας σε βραστό αλατισμένο νερό που θα έχουμε θερμάνει προηγουμένως
Στραγγίζετε αλ Dente και ανακατεύετε στο τηγάνι
προσθέτοντας 1 κουτάλα με νερό μαγειρέματος
Σερβίρετε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και διακοσμείται   με μικρές τούφες καρότων και λίγη σκόνη κουρκούμης στις γωνίες του πιάτου.
Ο ουρανίσκος σας θα μεθύσει από αυτή την εκπληκτική αρμονία των γεύσεων που το σέιταν , τα μπιζέλια και τα καρότα θα απελευθερώσουν αγκαλιάζοντας τα ζυμαρικά.
Ήθελα να σας χαιρετίσω υπενθυμίζοντάς σας ότι εάν επιλέξουμε να τρώμε vegan τείνει υπέρ της υγείας μας , του περιβάλλοντος και υπέρ των ζώων που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε αυτόν τον πλανήτη (να μην θεωρούνται ως συστατικά για τα πιάτα μας)
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Υπάλληλοι πήραν στο κυνήγι κλέφτες

Βόλος: Υπάλληλοι πήραν στο κυνήγι κλέφτες Η στιγμή που υπάλληλοι καταφέρνουν να πάρουν πίσω τα παπούτσια που αφαιρέθηκαν από εμπορικό κατάστ...