ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι μια περίοδος που μένουμε πολύ στο σπίτι, αλλά μπορούμε να το δούμε κι από την θετική του πλευρά. Ξεκουραζόμαστε, δημιουργούμε, καθαρίζουμε, οργανώνουμε, δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα.
Έτσι ήρθε και η ιδέα για αυτή την νηστίσιμη συνταγή κέικ καρότου. Απέδειξε ότι και χωρίς την κρέμα, το κέικ καρότου είναι πάντα μια καλή και υγιεινή ιδέα. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε λοιπόν:
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
- 2 πρέζες γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο και σπόρους chia
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κονιάκ, τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα
3. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους σπόρους και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά
5. Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο, θα πρέπει όταν βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνό, χωρίς ζύμη επάνω του
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κονιάκ, τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα
3. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους σπόρους και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά
5. Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο, θα πρέπει όταν βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνό, χωρίς ζύμη επάνω του
Καλή απόλαυση!
Στυλιανοπούλου Γεωργία Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου