Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Έλεγχος των συναισθημάτων μας ...

Έλεγχος των συναισθημάτων μας ...

4F202AEF-6B57-4E1B-B652-1B04CC76AB96.jpeg
Εδώ είναι δύο ταυτόσημα δίδυμα Emily και Sophia.
Κάθε μικρό πράγμα κάνει την Έμιλυ να πετάει από τη λαβή - από την κυκλοφορία στους δρόμους, μέχρι να περιμένει σε μια μακρά ουρά, να σκοντάψει τους μέσους ανθρώπους. Η διάθεσή της και η ευτυχία της καθορίζεται άμεσα από τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω της.
Η Σοφία από την άλλη δεν αφήνει τα μικρά πράγματα στη ζωή να την φτάσουν σε αυτήν. Παραμένει ήρεμη, ελέγχει τα συναισθήματά της και σε συνεχή βάση είναι πολύ πιο ευτυχισμένη με τη ζωή από την Emily.
Κοιτάζοντας την Emily και τη Σοφία, με ποιον δίδυμο θα θέλατε να περάσετε μια μέρα ή δύο μαζί;
Σίγουρα η Σοφία για μένα!
Η διαφορά μεταξύ τους είναι επιλογή .
Ο έλεγχος των συναισθημάτων μας γίνεται πολύ σαν την επιλογή μας. Είναι μάλλον σαν να αναπτύξατε μια ικανότητα που μπορεί να χρειαστούν ηλικίες για να συνηθίσετε. Και ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να αγωνιζόμαστε με την αλλαγή περισσότερο.
Όταν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα μας ενοχλεί, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το αντιμετωπίσουμε προληπτικά. Αντίθετα, θέλουμε να αγωνιστούμε γι 'αυτό, πράγμα που τελικά δεν μας φέρνει κανένα καλό. Ενώ τα συναισθήματα είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ζωής για να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να συνδεθούμε βαθιά με άλλους ανθρώπους, μόλις ενεργήσουμε πολύ σύντομα για τα συναισθήματά μας ή δράσουμε για τα λανθασμένα συναισθήματα, συχνά παίρνουμε αποφάσεις που εμείς αργότερα θρηνεί.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τα συναισθήματά μας - και να τα δούμε. Η παρακολούθησή τους θα συμβάλει στη δημιουργία συνειδητοποίησης σχετικά με το ιδιαίτερο συναίσθημα που μας κάνει να έχουμε μια συμπαθητική εφαρμογή.
Αφήστε τον εαυτό σας να ανακαλύψετε γιατί αισθάνεστε αυτό το συναίσθημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλειες κ.λπ.
Αφού καταλάβουμε ποιες συνθήκες ή καταστάσεις μας επηρεάζουν σημαντικά, πρέπει να βρούμε μια λύση για αυτό. Στην πραγματικότητα έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές νιώθω συναισθήματα που προκύπτουν όταν κάποιος μου λέει κάτι. Αλλά μια απλή λύση για αυτό θα ήταν να γελάσω γι 'αυτό! Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, είναι πάντα η επιλογή μας.
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι πολλές φορές αντιδράμε λίγο πολύ σύντομα. Ένα ξαφνικό κύμα θυμού μας χτυπά και κάνουμε τα ηλίθια, περιττά πράγματα (τα οποία μας μετατρέπουν σε μεγαλύτερη απογοήτευση αργότερα!)
Γι 'αυτό είναι σημαντικό να απομακρυνθείτε από την κατάσταση ή το άτομο για λίγο, κάθε φορά που παίρνετε μια συναισθηματική έξαρση. Πάρτε χρόνο για να σταθεροποιήσετε τον εαυτό σας και την συντριπτική σας παρόρμηση. Χαλαρώστε τον εαυτό σας, σκεφτείτε με ένα λογικό μυαλό και μόνο στη συνέχεια ενεργήστε σε αυτό. Ποτέ μην ενεργείτε σε ένα ισχυρό συναίσθημα, το οποίο κατά καιρούς παρατηρώ είναι ο θυμός .
Αυτό είναι, μάλιστα, ευκολότερο να αναφερθεί παρά να γίνει. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι απαλλαγμένοι από θυμό, αν το εκφράσουν, ότι τα δάκρυα τους απελευθερώνουν πόνο. Αλλά αυτό το infact είναι μια συχνά επιβλαβής έννοια που έχει αποδειχθεί ότι είναι εντελώς λάθος. Βλέπει τον εγκέφαλο ως ένα βραστήρα ατμού στον οποίο τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν πίεση. Σημαντικοί φίλοι συχνά μας λένε να "φωνάξει και να αφήσει όλα έξω!". Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν βοηθά κανέναν. Οι ελεγχόμενες μελέτες δείχνουν ότι τα δάκρυα μπορούν να μας οδηγήσουν ακόμα πιο βαθιά στην κατάθλιψη και ότι οι καταστάσεις της οργής είναι πιο πιθανό να εντείνουν τον θυμό. Τελικά, μας φέρνει πιο κάτω στα χωματερές. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους όχι μόνο ζουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, αλλά ευνοούν και την υγεία τους (Αυξάνοντας τη δραστηριότητα της αριστερής πλευράς του προμετωπιαίου φλοιού τους).
Έτσι, αναγνωρίστε τους ενεργοποιητές σας και αναλάβετε τα καθήκοντά τους. Χαλαρώστε το ανήσυχο μυαλό σας και αποφασίζετε πώς θέλετε να αισθανθείτε - όπως η Σοφία!
https://saania2806.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί Τρομ...