ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτά τα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλο, έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και όχι μόνο! Ο συνδυασμός της ξεροψημένης σφολιάτας, με την γέμιση από μελωμένα μήλα και κανέλα, τους δίνει μια μοναδική γεύση!
Αν και φαίνονται περίπλοκα, στην πραγματικότητα είναι πολύ πολύ εύκολα να τα φτιάξεις. Χρειάζεσαι ελάχιστα υλικά, που σίγουρα έχεις κάπου στο σπίτι και λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Τι λες; Θα τα δοκιμάσεις;
Υλικά για 12 μηλοπιτάκια
- 1/2 φύλλο σφολιάτας (αν το ανοίξεις με πλάστη και γίνει πιο λεπτό, θα έχεις περισσότερα και πιο μικροκαμωμένα μηλοπιτάκια)
- 2 μήλα (1 πράσινο και 1 κόκκινο, κατά προτίμηση)
- 2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ.σούπας κανέλα
- 1 κουτ.γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 2 κουτ.σούπας ξανθές σταφίδες
- 25 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
Τρόπος παρασκευής:
1. Πλένεις και κόβεις τα μήλα σε λεπτές φέτες (μαζί με την φλούδα)
2. Τα ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσουν (Θέλεις όταν λυγίζει η φέτα του μήλου να μην σπάει, αλλά να είναι ελαστική και μαλακή)
3. Απλώνεις το φύλλο σφολιάτας (και αν θες το ανοίγεις περισσότερο με τον πλάστη)
4. Το χαράζεις σε ίσες λωρίδες (κάθε λωρίδα είναι ένα μηλοπιτάκι)
5. Περνάς με το πινέλο το λιωμένο βούτυρο σε κάθε λωρίδα
6. Ανακατεύεις τα μπαχαρικά με την ζάχαρη και τα απλώνεις σε κάθε λωρίδα
7. Σε κάθε λωρίδα τοποθετείς στην σειρά, κάθετα, φέτες μήλου (με απόσταση ένα δάχτυλο για να τυλιχτεί σωστά) μέχρι το σημείο που θα κλείνει (εκεί πρέπει να απέχει δυο δάχτυλα το τελευταίο μήλο από το τέλος του φύλλου)
8. Τυλίγεις σιγά σιγά κάθε λωρίδα δημιουργώντας ένα τριανταφυλλάκι
9. Αφού κάνεις το ίδιο με όλες τις λωρίδες, περνάς όσο βούτυρο έμεινε με το πινέλο πάνω από κάθε μηλοπιτάκι και ψήνεις για 30-35’
Περιμένω και την δικιά σου ιδέα για λαχταριστό γλυκό με μήλα, στα σχόλια!
https://gynaikaeimai.com/
Στυλιανοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου