Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Παπουτσάκια λαχταριστά

Παπουτσάκια λαχταριστά


Είναι ένα φαγητό που θέλει πολύ χρόνο για να γίνει και άλλο τόσο για να καθαριστεί η κουζίνα μετά,αλλά το άτιμο είναι τόσο νόστιμο…Επειδή είναι μπελαλίδικο εγώ κάνω διπλή δόση και το βάζω στο ψυγείο .Έτσι έχω έτοιμο φαγητό για άλλη μια μέρα μέσα στην εβδομάδα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα παραπονεθεί να φάει το ίδιο φαγητό όταν αυτό είναι παπουτσάκια. Αν τώρα ήταν ρεβίθια ας πούμε, θα είχαμε σίγουρα καμία απεργία πείνας 
της μιας ώρας που θα κατέληγε σε τηλέφωνο στο ντελίβερι της γειτονιάς ή σε ένα τηγάνι πατάτες.     Πάμε να ξεκινήσουμε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας…
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο
αλάτι

Για τον κιμά


1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη

Για την μπεσαμέλ


1/2 λίτρο γάλα
2 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

       Ξεκινάμε πλένοντας τις μελιτζάνες. Τις χαράζουμε κατά μήκος και κόβουμε το κοτσάνι.Αλατίζουμε εσωτερικά και τις αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.Ξεπλένουμε, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας μέσα-έξω, λαδώνουμε ελαφρά με μία κουταλιά λάδι στην κάθε μία και τις βάζουμε για ψήσιμο. Θέλουν 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
     ‘Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( ντομάτα ,μυρωδικά, μπαχαρικά) και μισό ποτήρι νεράκι.Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
       Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλεύρι. Το ανακατεύουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Βάζουμε το αυγό ,αλάτι και μοσχοκάρυδο.
       Ήρθε η ώρα για το στήσιμο του φαγητού μας. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε λίγο τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με τον κιμά. Τον σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε τρίβουμε φέτα ή κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε περίπου ένα ποτήρι νερό στο ταψί.Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Αν οι μελιτζάνες σας είναι πολύ μεγάλες, μπορείτε να τις κόψετε στην μέση και να κάνετε πολύ ωραίες γεμιστές ΄΄βαρκούλες΄΄.
Μην ξεχάσετε να πατήσετε like αν σας άρεσε και να ακολουθήσετε το site μας! Περιμένουμε τα σχόλιά σας όπως κάθε φορά!
https://twinmirrors.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βελούδινη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο💯 Είναι εύκολη μέσα σε λίγα λεπτά και με υλικά που έχετε στο σπίτι

Βελούδινη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο💯 Είναι εύκολη μέσα σε λίγα λεπτά και με  υλικά που έχετε στο σπίτι George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις Βελο...