Οι 5 τροφές που αξίζει να καταναλώνετε "βιολογικές"
Αξίζει στην πραγματικότητα να καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα; Οι ειδικοί απαντούν ναι, ωστόσο τα οφέλη δεν είναι τόσα πολλά για όλες τις τροφές.
Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι 5 τροφές που οφείλουμε να καταναλώνουμε μόνο την οργανική εκδοχή τους, λόγω των εξαιρετικά ευεργετικών επιδράσεων στον οργανισμό μας:
Γάλα
Σε σχέση με το κοινό, το οργανικό γάλα είναι 68% πιο πλούσιο σε Ω-3 και περιέχει περισσότερη βιταμίνη Ε και β-καροτένιο. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για την παραγωγή βιταμίνης Α από τον οργανισμό.
Κοτόπουλο
Σύμφωνα με μελέτες, τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν σε εξωτερικό χώρο έχουν λιγότερο λίπος, περισσότερη πρωτεΐνη και υψηλότερα επίπεδα απαραίτητων λιπαρών οξέων από αυτά που ζουν σε περιορισμό.
Μήλο
Ένα μέσο μήλο μπορεί να έχει ψεκαστεί μέχρι και 16 φορές, ακόμη και με 30 διαφορετικά φυτοφάρμακα, άρα γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αξίζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω για τα βιολογικά. Τα περισσότερα χημικά υπολείμματα εντοπίζονται στη φλούδα, όπου επίσης βρίσκονται και πολλά θρεπτικά στοιχεία.
Ντομάτα
Η βιολογική έχει διπλάσια επίπεδα σε ορισμένα αντιοξειδωτικά, περισσότερη βιταμίνη C, β-καροτένιο, καθώς και φλαβονοειδή.
Πατάτες
Σε αντίθεση με τις βιολογικές, οι συμβατικές ψεκάζονται με μυκητοκτόνα κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν από τη συγκομιδή. Επίσης αφού βγουν από το χώμα ψεκάζονται πάλι, με ειδικά χημικά, για να μη βλαστήσουν.
ΠΗΓΗ : https://www.onmed.gr/
19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2020
https://georgepelagia.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου