Light Καρμπονάρα με
γιαούρτι και μανιτάρια
της διαιτολόγου
Γεωργίας Στυλιανοπούλου
Μακαρόνια, αχχχ!
Το φαγητό που όλοι λατρεύουμε και το πρώτο που απαγορεύουμε στον εαυτό μας όταν ξεκινάμε δίαιτα. Όμως εγώ είμαι εδώ, για να σου προτείνω εναλλακτικές για να τρως μακαρόνια χωρίς ενοχές!
Το φαγητό που όλοι λατρεύουμε και το πρώτο που απαγορεύουμε στον εαυτό μας όταν ξεκινάμε δίαιτα. Όμως εγώ είμαι εδώ, για να σου προτείνω εναλλακτικές για να τρως μακαρόνια χωρίς ενοχές!
Υλικά για 4 μερίδες
500γρ μακαρόνια (κατά προτίμηση ολικής) spaghetti, πένες ή ό,τι άλλο σου αρέσει
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
250 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2%)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
250 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2%)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πώς θα την φτιάξεις
1. Βάζεις νερό να βράσει και ρίχνεις τα μακαρόνια
2. Παράλληλα, ρίχνεις 4 κ.σούπας ελαιόλαδο (1 για κάθε μερίδα) σε βαθύ τηγάνι και
σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν
3. Στη συνέχεια ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις. Όταν έχουν χάσει την υγρασία τους,
προσθέτεις το φρεσκοτριμμένο σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και την ρίγανη και
σβήνεις με το κρασί
4. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το γιαούρτι και προσθέτεις μια κουτάλα σερβιρίσματος από το
ζουμί των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να γίνει μια
ομοιόμορφη κρέμα
5. Περιχύνεις την κρέμα στο τηγάνι και ανακατεύεις για να δέσει η σάλτσα
6. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζεις και τα μεταφέρεις στο τηγάνι
ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα
2. Παράλληλα, ρίχνεις 4 κ.σούπας ελαιόλαδο (1 για κάθε μερίδα) σε βαθύ τηγάνι και
σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν
3. Στη συνέχεια ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις. Όταν έχουν χάσει την υγρασία τους,
προσθέτεις το φρεσκοτριμμένο σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και την ρίγανη και
σβήνεις με το κρασί
4. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το γιαούρτι και προσθέτεις μια κουτάλα σερβιρίσματος από το
ζουμί των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να γίνει μια
ομοιόμορφη κρέμα
5. Περιχύνεις την κρέμα στο τηγάνι και ανακατεύεις για να δέσει η σάλτσα
6. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζεις και τα μεταφέρεις στο τηγάνι
ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα
Μπορείς να τρίψεις και λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα για extra απόλαυση!
Έχεις ιδέα για ελαφριά συνταγή με μακαρόνια;
Μοιράσου την μαζί μας στα σχόλια!
Έχεις ιδέα για ελαφριά συνταγή με μακαρόνια;
Μοιράσου την μαζί μας στα σχόλια!
Στυλιανοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.geonutrition.gr
https://gynaikaeimai.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου