Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Βόμβα» στα θεμέλια της Κίνας από Ερντογάν: Η ΜΙΤ μετέτρεψε 3.500 Ουιγούρους σε τρομοκράτες – Αρχίζουν τα δύσκολα για το Πεκίνο

«Βόμβα» στα θεμέλια της Κίνας από Ερντογάν: Η ΜΙΤ μετέτρεψε 3.500 Ουιγούρους σε τρομοκράτες – 

Αρχίζουν τα δύσκολα για το Πεκίνο

Σήμερα ήταν άλλη μια κακή μέρα για τους Ουιγούρους ισλαμιστές στη Βορειοδυτική Συρία, αφού η συριακή πολεμική αεροπορία με αεροσκάφη Su-22M3/M4 και η ρωσική πολεμική αεροπορία με αεροσκάφη Su-35s, κτύπησαν ανελέητα τις θέσεις των Ουιγούρων τζιχαντιστών της Al Qaeda που συνδέονται με την οργάνωση Hayat Tahrir Al-Sham στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, (Jisr al-Shughur), της επαρχίας Ιντλίμπ.
Όπως αποκαλύφθηκε όμως από ρωσικά και συριακά ΜΜΕ, με μυστική εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό ένας ολόκληρος στρατός επιπέδου “μεραρχίας”, από αυτούς τους Ουιγούρους “Τούρκους” (Τουρκογενείς Κινέζοι πολίτες που ζουν στο Α.Τουρκεστάν ή δυτική Κίνα), που αριθμούσε επίσημα άνω των 3.500 χιλιάδων, για να γίνουν τζιχαντιστές τρομοκράτες στην Συρία, ενώ κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα επιστρέψουν στην Ανατολική Κίνα και εκεί αρχίζουν τα “δύσκολα” για το Πεκίνο.
Αυτοί οι Ουιγούροι που κατοικούν στην  συριακή πόλη Jisr al-Shughur, η οποία υπήρξε επίσης το κύριο οχυρό του τουρκικού ισλαμικού κόμματος που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, δέχθηκαν σήμερα την «οργή» της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας έχοντας μεγάλες απώλειες ενώ η Μόσχα κινήθηκε σαφώς σε συνεννόηση και με το Πεκίνο.
Οι Τουρκογενείς αυτοί Κινέζοι, αντί να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών στην κινεζική επαρχία Xinjiang, έφυγαν από την Κίνα και πήγαν στην Τουρκία, όπου εκπαιδεύτηκαν από την γνωστή μας MIT, για να γίνουν τρομοκράτες. Στη συνέχεια, αποστάλθηκαν τμηματικά στην Συρία και εδώ και 2 χρόνια μένουν στην πόλη Jisr al-Shughur, στην επαρχία Ιντλίμπ.
Η Τουρκία έχει απλώσει παντού τα «πλοκάμια της» και έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμη, ειδικά μετά την έρευνα των Αμερικανών για την σχέση της Άγκυρας και του δολοφονηθέντος αρχηγού του ISIS, Αλ Μπαγκντάντι.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας , Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές της φυλής των Ουιγούρων από τη δυτική Κίνα, από την επαρχία Σιντζιάνγκ, φοράνε κανονικές στολές του τουρκικού στρατού και μάχονται στο πλευρό του τουρκικού στρατού στην Αφρίν εδώ και δύο χρόνια.
Οι Ουιγούροι διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία Σιντζιάνγκ κατά των δυνάμεων του Πεκίνου, επιδιώκοντας την ανεξαρτησία τους από την Κίνα. Είναι μουσουλμάνοι και το κόμμα τους, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (TIP) είναι παρακλάδι των ισλαμιστών τζιχαντιστών του ISIS.
Για την Κίνα οι Ουιγούροι τζιχαντιστές θεωρούνται ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές. Τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες Ουιγούροι, με τις οικογένειές τους, έφτασαν στη βορειοδυτική Συρία μέσω Τουρκίας. Για την ακρίβεια, με τη βοήθεια της Τουρκίας.
Εγκαταστάθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ, στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, αφού πρώτα έδιωξαν από αυτή τους Αλαουίτες κατοίκους της, υλοποιώντας εποικισμό αυτής της περιοχής της Συρίας, που σήμερα μοιάζει με μια μικρή… Κίνα.
Οι Ουιγούροι υπακούν στην Αλ Κάιντα της Συρίας, στην οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ και στον Ερντογάν. Η σημαία των Ουιγούρων, όπως και των Τουρκμένων, είναι ίδια με την τουρκική αλλά σε γαλάζιο χρώμα.
Η υποστήριξη του καθεστώτος Ερντογάν στους Ουιγούρους έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις του Πεκίνου με την Άγκυρα. Η Κίνα θεωρεί ότι το τουρκικό καθεστώς υποστηρίζει και υποδαυλίζει το τζιχαντιστικό αντάρτικο στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα που στοχεύει η Άγκυρα, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Λιβύη μέχρι τον Καύκασο και την δυτική Κίνα, «σχηματοποιώντας» κάτι πολύ πολύ επικίνδυνα μεγάλο για την σημερινή παγκόσμια καθεστηκυία τάξη πραγμάτων της δύσης, που «δείχνει» να αποτελεί μια τεράστια αυτοκρατορία «Τούρκων» στην καρδιά της αποκαλούμενης HEARTLAND με επικεφαλής της Άγκυρα.
Μέχρι εκεί στοχεύει το σημερινό τουρκικό καθεστώς όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται, καθώς όλα αυτά τα διαλαλούν συνεχώς οι νεο-Οθωμανοί της Άγκυρας.  
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 7, 2019    
https://georgepelagia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο

  Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο Δημοσιεύθηκε  18/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:38 Η Άλλη Μεριά ε...