Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

COCKTAIL CHICKEN-- κοτόπουλο-alla-cacciatora

COCKTAIL CHICKEN
κοτόπουλο-alla-cacciatora

pollo-alla-cacciatora 2

Δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου 2015 από τον elganspo

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα τυπικό πιάτο της καλής κουζίνας της Τοσκάνης, το κοτόπουλο a la cacciatora, ένα πιάτο που είναι επίσης πολύ δημοφιλές και τρώγεται στη βόρεια Ιταλία.
Αυτό το πρωτότυπο πιάτο θεωρείται ως φτωχό πιάτο, συνήθως προετοιμάζεται με Λαχανικά και ντομάτα, αυτά τα συστατικά έρχονται στην πορεία για να μαγειρεύουν "cacciatora".
 Όπως πάντα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές  που γίνονται όπως να βάζεις κόκκινο κρασί αντί για λευκό κρασί που θα του δώσει μια πιό έντονη γεύση, να αντικαθιστά τη φρέσκια ντομάτα με ντομάτα κονσέρβα, είτε βάζετε και τα δύο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπέικον ή μανιτάρια, μπορείτε να επιλέξετε τι σας αρέσει περισσότερο. Το απλό και γρήγορο πιάτο, με χαμηλό κόστος, κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις, και για  κανονικές ημέρες αλλά και ειδικές εκδηλώσεις.
Και με αυτό πάμε με τη συνταγή.

Πληροφορίες:

Χαμηλή δυσκολία
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 20 λεπτά
Δόση για 4 άτομα
χαμηλό κόστος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 κιλό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, 3 καρότα, λίγο σέλινο όλα καθαρά και συνθλίβονται
3 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. μπέικον
ένα ποτήρι λευκό κρασί
40 ml του ελαιολάδου
3-4 ώριμες ντομάτες
100 γρ. κονσέρβα ντομάτα
1 ένα μικρό δεντρολίβανο
καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ξεκινάμε με τον καθαρισμό του κοτόπουλου, καψαλίζοντας τα πούπουλα που πιθανόν να έχουν απομείνει, πάνω από τη φωτιά, προσέχοντας να μην καούμε..

Συνεχίζουμε ξεπλένοντας το κοτόπουλο κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε όλη τη ακαθαρσία και τελικά το χωρίσαμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια (8 μέρη), και στη συνέχεια συνθλίβουμε όλα τα λαχανικά με το σκόρδο.

Όταν το κοτόπουλο κοπεί και καθαριστεί, μαγειρεύουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγες κουταλιές νερό, ευθυγραμμίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι και όταν τα λαχανικά είναι φτιαγμένα και μαλακά, το βγάζουμε από το δοχείο, αφήνοντας τα στην άκρη.

Λοιπόν τώρα στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε περισσότερο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το μαγειρεύουμε και από τις 2 πλευρές για 10-12 λεπτά περίπου, ευθυγραμμίζουμε με μαγειρικό αλάτι  και μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε το κομμένο μπέικον, το μαγειρεύουμε μαζί με το κοτόπουλο για περίπου 6 λεπτά.

Μόλις το κοτόπουλο έχει καφέ χρώμα και το μπέϊκον ετοιμάζεται, προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε έτοιμα από πριν, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πάντα μέχρι να τα συνδυάσουμε καλά, συνεχίζουμε σβήνοντας τα με το λευκό κρασί αφήνοντας το να εξατμιστεί και τελικά προσθέτουμε χωρίς το δέρμα τις θρυμματισμένες φρέσκιες ντομάτες, καθώς και τις κονσερβοποιημένες, ένα κλαράκι δεντρολίβανο που θα αφαιρέσουμε όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα.

Όταν η ντομάτα αρχίζει να βράζει, μειώνουμε τη θερμότητα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας τα με ένα καπάκι για περίπου 40 λεπτά, ρυθμίζουμε το αλάτι και προσθέτουμε λίγα κουτάλια νερό μόνο εάν το κοτόπουλο είναι πολύ ξηρό.

Μπάβο ! Είστε έτοιμοι και όποιος θέλει να το δοκιμάσει και να το απολαύσει και  όπως πάντα για  κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάσετε να γράψετε σε αυτό το ίδιο ιστολόγιο.
Σας χαιρετάω όλους και θα επιστρέψω πάλι με περισσότερες συνταγές.

κοτόπουλο-alla-cacciatora 2

Garrucha, Αλμερία, Ισπανία
COCKTAIL CHICKEN
Dimosiéfthike stis 11 Martíou 2015 apó ton elganspo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Πυραμίδα του Ταΰγετου – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας

  Η Πυραμίδα του Ταΰγετου – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας Η κορυφή Ταύγετου η αλλιώς Πυραμίδα βρίσκεται στα 2407 μέτρα υψόμετρο ....