Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


Η σκληρή δουλειά πληρώνει. Είναι μια συμβουλή που μας λένε όλοι πολλές φορές ότι έχει χάσει την γεύση της. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε αυτό που δεν ακούγεται καθόλου σημαντικό. Το πραγματικό ερώτημα που όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε είναι τι είναι σκληρή δουλειά;
Σκληρή δουλειά έχει δοθεί τόσοι ορισμοί που μπερδεύει ποιος πρέπει να μας καθοδηγήσει ή το πραγματικό νόημα. Μερικοί άνθρωποι προσωπικά, ψάχνουν για την έννοια της σκληρής δουλειάς. Ψάχνω για αξίες που μπορούν να με οδηγήσουν. Θέλω να κάνω νόημα γιατί κάνω αυτό που κάνω. Όλοι ελπίζουν ότι ο σκοπός της ζωής τους θα τους οδηγήσει στην ευτυχία και την ειρήνη του μυαλού.
Η Οξφόρδη ορίζει τη σκληρή δουλειά ως μια "μεγάλη προσπάθεια ή αντοχή". Ο Merriam Webster ορίζει σκληρά εργαζόμενους ως "εργατικοί, επιμελείς." Σε αυτές τις έννοιες υπάρχει η προσπάθεια, η αντοχή, η διοίκηση και η βιομηχανική, αλλά όλα οδηγούν στην επιτυχία. Με άλλα λόγια, για να αρχειοθετήσουμε την επιτυχία, πρέπει να εργαστούμε σκληρά.
Έχουν διαβάσει για τη σκληρή δουλειά των διαφόρων συγγραφέων και μίλησαν στους ανθρώπους για τη σκληρή δουλειά. Συνειδητοποίησα ότι η σκληρή δουλειά είναι αυτό που ασκούμε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αυτό μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν δεν βρισκόμαστε σε πίεση ή πίεση, γιατί να εργαστούμε σκληρά; Θα εργαστούσατε σκληρά για κάτι που σκεφτήκατε και σχεδιάσατε για αυτό που θα σας οδηγήσει στην ευτυχία, την επιτυχία ή την ευημερία.
Το ρητό, "η σκληρή δουλειά κτυπά το ταλέντο όταν το ταλέντο δεν δουλεύει σκληρά" θα έπρεπε να σημαίνει κάτι. Έχετε το ταλέντο και για να λειτουργήσει πρέπει να το εφαρμόσετε. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να εργαστεί σκληρά, όχι απαραίτητα τόσο σκληρά όσο ο άνθρωπος που αναπτύσσει φυσικά τις δεξιότητες. Ανεξαρτήτως, η σκληρή δουλειά χτυπά ταλέντο κάθε μέρα επειδή η σκληρή δουλειά έχει ένα πράγμα που δεν έχει το ταλέντο και αυτό είναι η εμπειρία.
Δεν υπάρχει μυστικό βεβαιωμένο εισιτήριο για την επιτυχία. Δεν υπάρχει μυστικό μάντρα. Υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι και να ακολουθήσετε το μονοπάτι πρέπει να είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά. Δεν υπάρχει υποκατάστατο στη σκληρή δουλειά, εκτός αν αλλάξουμε την έννοια της επιτυχίας.
Αν θέλετε να κάνετε καλά στη ζωή ή σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο της ζωής, πρέπει να γνωρίζετε ένα ουσιαστικό μάντρα, να εργαστείτε σκληρά και το αποτέλεσμα θα ακολουθήσει. Το πάθος είναι εξίσου σημαντικό με τη σκληρή δουλειά. Υποθέτω ότι και οι δύο λειτουργούν χέρι-χέρι. Μην κάνετε κάτι που οι άνθρωποι αναμένουν από εσάς να κάνετε, αντί να κάνετε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους. Κάτι για το οποίο είσαι παθιασμένος.
Το θέμα είναι, κανείς δεν μπορεί να καθορίσει σκληρή δουλειά για οποιονδήποτε άλλον. Ακριβώς όπως η επιτυχία, ορίζετε σκληρή δουλειά για τον εαυτό σας Η επιτυχία σας θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον τρόπο με τον οποίο καθορίζετε τη σκληρή δουλειά. Νομίζω ότι θα ήθελα ακόμη να πω, αν και όχι αναλογικό, "ο σκοπός δικαιολογεί τα μέσα".
Για παράδειγμα, ο ορισμός ενός σκληρού εργαζόμενου από τον πατέρα θα εξασφάλιζε ότι τα παιδιά του είναι καλά τρέφονται, εκπαιδεύονται και στεγάζονται. Η σίγουρη και ορμητική κατεύθυνση της διαδρομής είναι να δει τα παιδιά του να τρέφονται, να εκπαιδεύονται και να στεγάζονται. Αυτός θα ήταν ο λόγος για να τον ωθήσει να εργαστεί σκληρά.
Ο προσωπικός μου ορισμός θα φθάσει στο δεδομένο σημείο σε δεδομένη στιγμή. Έχετε διαφορετικό νόημα από αυτό, αυτό εντάξει γιατί αυτό θα μας κάνει μοναδικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να εργαστούμε αρκετά σκληρά γιατί η επιτυχία ταξιδεύει στην επιχείρηση σκληρής δουλειάς. Δεν υπάρχει κόλπο και δεν είναι εύκολος τρόπος.
Με αυτό θα σας αφήσω με τα αποσπάσματα από αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους.
Η επιτυχία δεν είναι ατύχημα. Είναι σκληρή δουλειά, επιμονή, μάθηση, μελέτη, θυσία και πάνω απ 'όλα, αγαπήστε αυτό που κάνετε ή μαθαίνετε να δουλεύετε.
Πελέ
Η επιτυχία δεν αφορά πάντα το μεγαλείο. Πρόκειται για συνέπεια. Η συνεπής σκληρή δουλειά οδηγεί στην επιτυχία. Θα έρθει το μεγαλείο.
Ντουειν Τζονσον
https://powerscom2.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing)

  ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με απόπειρα εξαπάτησης πολιτών, μέσω   απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing) Γνωρίζεται ότι τις τελευτ...