Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Να εξαιρεθούν από τον Νόμο επιδότησης του Τύπου, εφημερίδες και εκδότες που χρωστάνε

Να εξαιρεθούν από τον Νόμο επιδότησης του Τύπου, εφημερίδες και εκδότες που χρωστάνε μέχρι και της... Μιχαλούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Να εξαιρεθούν από τον Νόμο επιδότησης του Τύπου,


ΣΤΗΝ εναγώνια προσπάθειά του ο ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τις εφημερίδες στη διάρκεια της κρίσιμης προεκλογικής περιόδου ψήφισε ένα νόμο για την επιδότησή τους με πρόσχημα ότι έχουν πληγεί από τα μνημόνια και τη δραματική πτώση της διαφήμισης.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δεν κατήργησε το συγκεκριμένο νόμο αλλά διευκολύνει τους εκδότες που έχουν χρέη να εισπράξουν την επιδότηση.
ΒΕΒΑΙΑ οι εκδότες που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξουν το ποσό της επιχορήγησης αλλά θα συμψηφιστεί με τα χρέη που έχουν στις εφορίες.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ αυτή της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν άρεσε στον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη, ο οποίος με άρθρο του μιλάει για εμπαιγμό των εργαζομένων στον Τύπο τόσο από την προηγούμενη όσο και από την τωρινή κυβέρνηση.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιοι έχουν την αξίωση να πληρώνει το δημόσιο τα χρέη που έχουν οι εκδότες σε εφορίες και εργαζομένους.
ΑΛΛΩΣΤΕ είχαν συνηθίσει για χρόνια σε ένα κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής με τα γνωστά αποτελέσματα.
ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε οι αρμόδιοι υπουργοί και το Μαξίμου να τελειώσουν οριστικά αυτό το νταραβέρι των επιδοτήσεων σε χρεοκοπημένες εφημερίδες που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
ΣΕ μια ελεύθερη οικονομία που σέβεται τους κανόνες του ανταγωνισμού,  δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιδοτούνται χρεοκοπημένες εκδοτικές επιχειρήσεις.
https://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κορυφαίο στον κόσμο, το ζηλεύουν ακόμα κι οι Γερμανοί: Το ελληνικό πιάτο με λουκάνικο που θα το «λιώσεις» στις φθινοπωρινές εκδρομές

  Κορυφαίο στον κόσμο, το ζηλεύουν ακόμα κι οι Γερμανοί: Το ελληνικό πιάτο με λουκάνικο που θα το «λιώσεις» στις φθινοπωρινές εκδρομές  Ένα ...