Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

20161122_195951.jpg

ομελετα πατατασ με ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα θα προτείνω και ένα διαφορετικό πιάτο , ομελέτα πατάτας, μάραθο και κρεμμύδι. Είναι γρήγορο, νόστιμο και με χαμηλό κόστος Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξεις την ομελέτα  ακολουθώντας τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Χρόνος προετοιμασίας 4 λεπτά
  3. Δόση για 6 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 6-7 πατάτες
  2. 4 καθαρό κλωναράκια μάραθο κομμένο σε κομμάτια
  3. 2 τριμμένα  κρεμμύδια 
  4. 8 αυγά
  5. απαραίτητο λάδι για τηγάνισμα
  6. αλάτι και μαύρο πιπέρι
  7. μισό ποτήρι γάλα
  8. 50 ml του ελαιολάδου συν λίγο βούτυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε να βράζουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε  καθαρίσει και  κόψει  σε κομμάτια για 10-15 λεπτά, μόλις  στραγγίστε και λιώστε μέχρι να πάρετε μια συμπαγή μάζα παρόμοια με την πολτοποιημένη πατάτα, στο τέλος θα βάλουμε  το ανάλογο αλάτι και το μαύρο πιπέρι, αφήνοντας όλα σε Ένα μπολ να κρυώσουν.
Τώρα μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το λάδι και το βούτυρο, μετά από περίπου 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μάραθο σπασμένο σε κομμάτια, αφήνοντας όλα στη φωτιά μέχρι να λιώσουν, και πάντα στο τέλος ελέγχουμε για το αλάτι..
Ωραία, τώρα στο μπολ με τις πατάτες, προσθέστε το μάραθο με το κρεμμύδι, το γάλα και τα αυγά, ανακατέψτε τα όλα με ένα κουτάλι και μόλις όλα είναι καλά συγχωνευμένα, βάζουμε στην εστία ένα τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη μέχρι να καλύψει τη βάση του τηγανιού. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και  όταν γίνει από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός καπακιού ή άλλου τηγανιού, αφήνοντας το στη φωτιά μέχρι να γίνει η ομελέτα
Μπράβο, είστε έτοιμοι για να φάτε. Καλή σας όρεξη. Σας χαιρετώ και θα τα ξαναπούμε με την επόμενη συνταγή
20161122_195951.jpg
https://cocinaitaly.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος:Έπεσαν θύματα δήθεν εμπόρου αυτοκινήτων

Βόλος: Έπεσαν θύματα δήθεν εμπόρου αυτοκινήτων   Αναστασια Φυσσα 1 Οκτωβρίου 2024, 07:35 Έντυπη Έκδοση Σε τρία έτη φυλάκιση καταδικάστηκε απ...