Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τι είναι το μέρισμα επί της μετοχής;


Τι είναι το μέρισμα επί της μετοχής;



Ένα μέρισμα ορίζεται ως πληρωμή που πραγματοποιείται από μια εταιρεία στους μετόχους της. Συνήθως αυτές οι καταβολές γίνονται σε μετρητά (αποκαλούμενα " μερίσματα μετρητών"), αλλά μερικές φορές οι εταιρείες θα διανέμουν επίσης μερίσματα μετοχών , με τα οποία θα διανεμηθούν επιπλέον μετοχές στους μετόχους. Τα μερίσματα αποθεμάτων είναι επίσης γνωστά ως διαφορές μετοχών .
Όταν μια εταιρεία δηλώνει μέρισμα, επειδή επιθυμεί να μοιραστεί το κέρδος με τους μετόχους. Θα σας δώσουν είτε μετρητά είτε επιπλέον μετοχές.
Παράδειγμα: αν η τιμή της μετοχής της εταιρείας Χ είναι 1000, η ​​οποία είναι τρέχουσα αγοραία αξία και η ονομαστική αξία είναι 10 rs και η εταιρεία δηλώνει 200% ανά μετοχή, από το μέρισμα = 20 rs / μετοχή.
Λίγες εταιρείες δηλώνουν το μέρισμα τριμηνιαία ή ετήσια. Εξαρτώνται από την εταιρεία.
Έτσι, είναι ένας καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον κέρδος με την αγορά μετοχών της εταιρείας που δίνει μέρισμα. Απλά θυμηθείτε ότι πρέπει να κρατήσετε μετοχές εννοώ αν αγοράσετε μετοχές αφού δηλώσουν μερίσματα δεν θα πάρετε κανένα μέρισμα πρέπει να έχετε αγοράσει πριν να δηλώσουν το μέρισμα.
https://investinginsharemarket.home.blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία