Πρετοριανοί
Πρετοριάντες, η σκοτεινή δύναμη πίσω από το θρόνο των Καίσαρων
Λίγα στρατιωτικές μονάδες ανιχνεύσουμε ως ανυπόληπτος και πραιτοριανών των αυτοκρατόρων της Ρώμης, προνομιακή του (χρεώνονται πολύ περισσότερο από ό, τι οι λεγεωνάριοι και υπηρέτησε λιγότερο χρόνο) και συχνά νευρικός συνοδεία. Το σώμα, η οποία συνοδεύεται, επίσης, την εκστρατεία του αυτοκράτορα, που εισέρχονται μάχης ως στρατιώτες, είχε πολλαπλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων μυστικό, κατασκοπεία και μυστικές επιχειρήσεις (όπως τη θανάτωσή τους εχθρούς του κράτους) της αστυνομίας. Ήταν ένας πρόδρομος των ελίτ μονάδων και σωματοφύλακες των σύγχρονων ηγετών, επηρεάζεται δύναμη όπως της Ελβετικής Φρουράς, της αυτοκρατορικής φρουράς του Ναπολέοντα ή SS, και ηχώ της φτάνει τα Wars , του οποίου η νέα έκδοση, η τελευταία Jedi, ο κακός ανώτατος ηγέτης έχει μια προσωπική φρουρά που εμπνέεται άμεσα από αυτούς (αν και οπλισμένοι με σπαθιά και ακτίνες λέιζερ αντί γλαδιού και πηλού ).
Κατά τη διάρκεια των τριών αιώνων της ιστορίας, οι αποστολές που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι πρετοριανοί ήταν εξαιρετικά ποικίλες. Η κύρια λειτουργία του Praetorian Guard προστάτευε, σε όλα τα επίπεδα, από το πρόσωπο του αυτοκράτορα, όπου αυτό βρίσκεται, είτε μόνιμα ενεργεί ως συνοδεία και σωματοφύλακα του στα υπερώας και άλλες αυτοκρατορικές κατοικίες ή ως τελευταία γραμμή άμυνας σε μάχη. Ως μοναδικοί ένοπλοι στρατιώτες που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, τους ανατέθηκε επίσης η συντήρηση και, ενδεχομένως, η αποκατάσταση της τάξης όπου ήταν απαραίτητο. Και τελικά, ως ελίτ σώμα του ρωμαϊκού στρατού, ενήργησαν ως ελίτ της μονάδας μάχης στο πεδίο της μάχης, συνοδευόμενοι είτε από τον ίδιο τον αυτοκράτορα, από κάποιον πρίγκιπα του αυτοκρατορικού σπιτιού ή από τον άμεσο αρχηγό της Φρουράς,
Έτσι, η Praetorian Guard εγκατασταθούν ως ένα από τα βασικά κομμάτια στη ρωμαϊκή αυτοκρατορική ιστορία και ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη ζωή της αυτοκρατορίας πολιτικά, που διαπράχθηκαν κατά πολύ από τις λειτουργίες για τις οποίες δημιουργήθηκε. Λίγο και λίγο θα κερδίσει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την εγγύτητά του με την μορφή του αυτοκράτορα όσο και για το στρατόπεδο του ως τη μοναδική ένοπλη στρατιωτική δύναμη στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Έχοντας επίγνωση της εξουσίας του, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου οι πραιτοριανοί χρησιμοποίησαν τη θέση και την επιρροή τους για να οδηγήσουν και να επωφεληθούν από τις πολιτικές αλλαγές στον αρχηγό του κράτους. Οι Praetorians ήταν καθαγιάσει και ένας από τους βασικούς πυλώνες της αυτοκρατορικής κανόνα σχεδόν από την ίδρυσή της, κάτω από τον Αύγουστο μέχρι τη διάλυση της πραγματοποιείται από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο.
Η ιδέα της δημιουργίας μιας ελίτ και όχι αξιόπιστη είναι μια καινοτομία του αυτοκρατορικού καθεστώτος, αλλά αντιθέτως, μπορούμε να το εντοπίσει με σαφήνεια και κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την αρκετούς δικαστές και ιδιαίτερα πλούσιος αριστοκράτης, ίσως και με βάση τα παραδοσιακά συστήματα ομάδες αιγίδα ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία τόσο εμφανή όσο ο Publius Cornelius Scipio, επέλεξε να διαμορφώσει αυτούς τους τύπους μονάδων για προσωπική προστασία. Η λεγόμενη «παρέα» που δημιουργήθηκε από Scipio ακριβώς για την ατομική προστασία, όταν του ανατέθηκε να τερματίσετε την ελκώδη πεισματική αντίσταση, αποτελείται από 500 πελάτες επέλεξαν για τις δεξιότητες και τη φιλία τους με το ποσό το οποίο θα πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας , καθιστώντας έτσι την προσωπική του συνοδεία. Επειδή ήταν κάμπινγκ δίπλα στο κατάστημα Pretorio, extraordinarii , με τα μέλη της να επιλέγονται από τις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες.
Η δημιουργία και η χρήση μιας στρατιωτικής μονάδας ειδικά εκπαιδευμένο για την υπηρεσία σε ορισμένες εκστρατείες επίσης προ Augusto, αναφερόμενος Salustio για πρώτη φορά σε κείμενα σε μια ομάδα ως «πραιτωριανές» στην εξιστόρηση της propretor Petreio είχε μια μονάδα που ονομάζεται και ο οποίος ενήργησε ως σωματοφύλακας όταν αντιμετώπισε την Catilina. Julio Cesar χειριστεί τη δική της μονάδα ασφαλείας Ισπανικός στρατιώτες του που συνδέονται με αυτό το περίφημο δεσμό της Fides (σίγουρα θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αναλάβει τη δολοφονία της, αν δεν είχε προηγουμένως διαλυθεί αυτή τη συνοδό). Ο Μάρκο Αντόνιο και ο Οκτάβιο είχαν περίπου 16 πρετοριανοί κοόρτσιες ο καθένας, περίπου 8.000 στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, αλλά αυτές οι μονάδες δεν έχουν θεσμοθετηθεί επίσημα και οριστικά ως σωματοφύλακας του καθενός από τα στοιχεία που καταλαμβάνουν το γραφείο του Imperator μέχρι την εποχή του Αυγούστου το 13 π.Χ. από μια στρατιωτική μεταρρύθμιση που έχουν αποστρατευθεί το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου στρατού που είχε ενήργησε σε εμφύλιους πολέμους, σχηματίζεται και επίσημα ρυθμίζεται το Praetorian Guard ως ειδική στρατιωτική μονάδα η λειτουργία των οποίων ήταν να προστατεύσει την αυτοκρατορική οικογένεια μέσα και έξω από την ίδια τη Ρώμη. Κάτω από τις μεταρρυθμίσεις του Αυγούστου, ο ρωμαϊκός στρατός στο σύνολό του μειώθηκε σε τριάντα λεγεώνες και οι πρετοριανοί κοόρτες σε μόλις εννέα. Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα πόσοι στρατιώτες ήταν αρχικά κάθε πραιτωριανές ομάδα, αλλά πιστεύεται ότι είναι περίπου 500, όπως στην περίπτωση των λεγεωνάριος ομάδες, αν και τελικά επιτράπηκε να φτάσει σε 1.000 στρατεύματα. Εννέα ομάδες, μόνο τρεις είχαν τοποθετηθεί κοντά στη Ρώμη, ενώ το υπόλοιπο χωρίστηκε από το υπόλοιπο της ιταλικής χερσονήσου, συμπληρώνοντας όλα με ένα μικρό ενδεχόμενο των ιππικού, που είναι γνωστή ως turmae, τριάντα άντρες.
Εντολή Φρουρά θεσμοθετηθεί συλλογικό δύο μέλη της ιππασίας, προκειμένου με τον τίτλο του Πραιτοριανός νομάρχες, αποκλειστική συνάντηση με τον αυτοκράτορα, δεδομένου ότι ήταν μια μονάδα για την προσωπική εγγύηση. Κοντά στην πηγή από την οποία προέρχεται η ισχύς, έχει πάντα τα πλεονεκτήματά της. τα μέλη της αναγκάστηκαν να μείνουν μόνο δώδεκα έτη υπηρεσίας, σε σύγκριση με δεκαέξι των Λεγεωνάριων, που φιλοφρονήσεις έλαβε ένα σημαντικό βραβείο για τα χρήματα, επίσης, πολύ υψηλότερο από εκείνο οποιουδήποτε λεγεωνάριος. Επιπλέον, θα απολαμβάνουν το προνόμιο να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας στην πρωτεύουσα, ενώ το υπόλοιπο των λεγεώνων διασκορπίστηκαν σε όλη την αυτοκρατορία και ως επί το πλείστον ήταν σε παραμεθόριες ή προβληματικά σημεία. Τα περισσότερα μέλη αυτής της πρώτης Φρουράς εγκαταστάθηκαν στην πόλη ασχολούνταν με περιπολούν τα ανάκτορα και τα μεγάλα κτίρια, που λαμβάνει το βήμα της κλάσης στο καθήκον καθημερινά στην όγδοη ώρα, το σύνθημα από το στόμα του ίδιου του Αυγούστου για εγγυώνται την ασφάλειά σας Αλλά ακόμη και στην εποχή του Αυγούστου είχε απαγορευτεί ρωμαϊκά στρατεύματα οπλισμένοι παραμένουν εντός του pomerium, το τέμενος της πόλης, τα συστατικά του Praetorian Guard έπρεπε να φορούν πολιτικά ρούχα, χωρίς καμία επίδειξη της στρατιωτικής τους, εκτός από την κατάσταση ίσως φέρει το caligae ή στρατιωτικά σανδάλια που συνήθως φοριούνται μόνο από στρατιώτες, αλλά με το γλαδιό που είναι διατεταγμένο και κρυμμένο κάτω από τις πτυχές της μαντίλας του πολίτη όπως υποδεικνύεται από το Marcial ή Tacitus. παίρνοντας το tribune της φρουράς κοόρτη κάθε μέρα στην όγδοη ώρα, ο κωδικός πρόσβασης από τον ίδιο τον Augustus για να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Αλλά ακόμη και στην εποχή του Αυγούστου είχε απαγορευτεί ρωμαϊκά στρατεύματα οπλισμένοι παραμένουν εντός του pomerium, το τέμενος της πόλης, τα συστατικά του Praetorian Guard έπρεπε να φορούν πολιτικά ρούχα, χωρίς καμία επίδειξη της στρατιωτικής τους, εκτός από την κατάσταση ίσως φέρει το caligae ή στρατιωτικά σανδάλια που συνήθως φοριούνται μόνο από στρατιώτες, αλλά με το γλαδιό που είναι διατεταγμένο και κρυμμένο κάτω από τις πτυχές της μαντίλας του πολίτη όπως υποδεικνύεται από το Marcial ή Tacitus. παίρνοντας το tribune της φρουράς κοόρτη κάθε μέρα στην όγδοη ώρα, ο κωδικός πρόσβασης από τον ίδιο τον Augustus για να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Αλλά ακόμη και στην εποχή του Αυγούστου είχε απαγορευτεί ρωμαϊκά στρατεύματα οπλισμένοι παραμένουν εντός του pomerium, το τέμενος της πόλης, τα συστατικά του Praetorian Guard έπρεπε να φορούν πολιτικά ρούχα, χωρίς καμία επίδειξη της στρατιωτικής τους, εκτός από την κατάσταση ίσως φέρει το caligae ή στρατιωτικά σανδάλια που συνήθως φοριούνται μόνο από στρατιώτες, αλλά με το γλαδιό που είναι διατεταγμένο και κρυμμένο κάτω από τις πτυχές της μαντίλας του πολίτη όπως υποδεικνύεται από το Marcial ή Tacitus.
Δυστυχώς δεν έχουμε στοιχεία για την Πραιτοριανή Φρουρά αμέσως μετά την εκπαίδευσή του, ίσως σχετιζόμενη με το ότι ο ίδιος ο Αυγούσκος δεν θέλησε να χρεώσει την προεξοχή. Αυτή η έλλειψη πληροφοριών θα πρέπει να διορθωθεί εν μέρει και σε περιόδους Τιβέριου, όταν γνωρίζουμε που τον υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της συνωμοσίας των έπαρχο Sejanus, να ανταμειφθούν για αυτό μετά το θάνατο του αφεντικού του, και έστειλε μαζί του Γερμανικού και Δρούσου να βοηθήσει τη συγκράτηση των ανταρτών των λεγεώνων της Γερμανίας και της Πανοίας. Αλλά η πίστη δεν είναι ακριβώς μία από τις κύριες αρετές του Σώματος σε όλη την ιστορία της και σύντομα θα αποδειχθεί και στο 37 μ.Χ., όταν ο έπαρχο Quintus Sutorio Καλιγούλα Macro βοήθησε να κερδίσει την εξουσία, αλλά μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως ήταν η αηδία προκάλεσε πραιτωριανές βήμα ονομάζεται Casio Chaerea, η οποία είχε χλεύασαν ανελέητα και σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω της τσιριχτή φωνή του, ο οποίος δολοφονήθηκε από αξιωματικούς της φρουράς υπό την καθοδήγηση ενός αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε μια πολιτική δράση. Οι θεματοφύλακες του γερμανικού σώματος ανέλαβαν την αναζήτηση των δολοφόνων, ενώ η Γερουσία συζήτησε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. αλλά όταν η πραιτωριανές λεηλάτησαν το παλάτι, βρήκαν Claudio, ο θείος του Καλιγούλα, κρυμμένη πίσω από μια κουρτίνα και στην ανάγκη ενός αυτοκράτορα να εξασφαλίσει την ύπαρξή τους, τον πήρε στο Πραιτοριανός στρατόπεδο και ανακήρυξε αυτοκράτορα, αναγκάστηκε τη Γερουσία για να δεχθεί το πραξικόπημα. Ο Claudio ανταμείβει τη Φρουρά με μια γενναιόδωρη ανταμοιβή πέντε ετών μισθού,
Ο Claudio θα δηλητηριαστεί από τη γυναίκα του Αγριππίνα και θετός γιος του Νέρωνα το 54 μ.Χ. συνωμοσία Ιώσηπος συνεπάγεται τη φρουρά που θα είναι μέρος του Νέρωνα. Το δεξί του χέρι στο νομό ήταν Σέξτος Afranius Burrus, οι οποίοι άσκησαν τεράστια επιρροή στον αυτοκράτορα και ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση πολλών εγκλημάτων που υπαγορεύονται από αυτό? αλλά μετά το θάνατό του τον έλεγχο του αυτοκράτορα στο Φρουρά ήταν μόνο όταν οι πράξεις αυτές, μητροκτονία περιλαμβάνονται, ήταν γνωστά από την συντηρητική αξιωματικών φρουράς, ως μέρος της συνωμοσίας με επικεφαλής τον γερουσιαστή Calpurnius Πίσω το έτος 65 μ.Χ. ένας από τους διαδόχους του, τη χρέωση
Ο άλλος νομάρχης Tigelino οδήγησε τις δυνάμεις που συντρίμουν τη συνωμοσία, λαμβάνοντας κάθε άνθρωπο της Φρουράς 500 μάρκες. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, Nymphidius Σαμπίνος, Τιγγελλίνος νέο συνεργάτη, κατάφερε να αφήσει το Σώμα Nero υπέρ της Galba μνηστήρας πολλά υποσχόμενη αστρονομικό ποσό των 7.500 δηνάρια ανά άτομο, σε αντάλλαγμα για την πίστη τους. Όταν τελικά συμφώνησε με την εξουσία, αρνήθηκε να πληρώσει ό, τι είχε συμφωνήσει και να απαλλαγεί από τον Sabino, επειδή φοβόταν να ληστέψει το θρόνο θεωρώντας τον ως υποτιθέμενο γιο του Caligula.
Galba απλήρωτη επέτρεψε τον αντίπαλό του Όθωνα 30 speculatores δωροδοκία Φρουράς να τον ανακηρύξει αυτοκράτορα και παρά την αντίθεση από την ομάδα της υπηρεσίας στο παλάτι, Otto κατάφερε να κερδίσει το υπόλοιπο του Σώματος. Ως αποτέλεσμα της αδράνειας του, η Γκάλβα στιγματίστηκε στις 15 Ιανουαρίου 69 μ.Χ.
Στο Έτος των Τέσσεριων Αυτοκρατόρων, οι πρετοριανοί συμμετείχαν σε μια μεγάλη εκστρατεία για πρώτη φορά σε έναν αιώνα ύπαρξης. Όταν ο κυβερνήτης της Κάτω Γερμανίας, Aulus Βιτέλλιος ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας από τις λεγεώνες του Ρήνου που αποτελείται από βετεράνους των γερμανικών πολέμων (όπως Legio I Germanica και XXI Rapax), αποφάσισε να βαδίσει προς τη Ρώμη, οπότε Όθωνα, που υποστηρίζονται από τους πρετοριανούς και τους στρατιώτες του Δούναβη, γρήγορα εμπόδισε την πρόοδο του στο Bedriacum, κοντά στην Κρεμόνα, αλλά νικήθηκε, εν μέρει λόγω της αδιαφορίας της Φρουράς. Πριν προκαλέσει περισσότερη αιματοχυσία, ή ίσως πριν πεθάνει κατακρεούργησε, Όθωνα αυτοκτόνησε στις 16 Απριλίου του 69 μ.Χ. Βιτέλλιος εκδικήθηκε τις Praetorians, τρέχει centurions του και καθαιρέσεις των υφιστάμενων ομάδες? αργότερα δημιούργησε 16 νέες ομάδες, 1. 000 άνδρες ο καθένας, στρατολογημένος μεταξύ των αντιπάλων του στρατού του. Αλλά το απέρριψε Πραιτοριανός έγινε η ραχοκοκαλιά του στρατού της νέας διεκδικητής του θρόνου, κάλεσε Βεσπασιανού, ο οποίος υποστήριξε επίσης τα στρατεύματα της Ανατολής. Μετά από μια φοβερή δεύτερη μάχη στο Bedriacum, οι δυνάμεις του Βεσπασιανού πολιορκούσαν τη Ρώμη και, υπό την καθοδήγηση των αρχαίων προτρεπτών του Οτό, επιτέθηκαν στο Castra Praetoria. Ο Vitellius σκοτώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 69 AD113, καταλήγοντας έτσι στον εμφύλιο πόλεμο. Μετά από μια φοβερή δεύτερη μάχη στο Bedriacum, οι δυνάμεις του Βεσπασιανού πολιορκούσαν τη Ρώμη και, υπό την καθοδήγηση των αρχαίων προτρεπτών του Οτό, επιτέθηκαν στο Castra Praetoria. Ο Vitellius σκοτώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 69 AD113, καταλήγοντας έτσι στον εμφύλιο πόλεμο. Μετά από μια φοβερή δεύτερη μάχη στο Bedriacum, οι δυνάμεις του Βεσπασιανού πολιορκούσαν τη Ρώμη και, υπό την καθοδήγηση των αρχαίων προτρεπτών του Οτό, επιτέθηκαν στο Castra Praetoria. Ο Vitellius σκοτώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 69 AD113, καταλήγοντας έτσι στον εμφύλιο πόλεμο.
Η νέα δυναστεία των Φλαβίων επέφερε τη μείωση των εννέα Πραιτοριανός ομάδες και ανασυγκρότηση των Castra, με τον Τίτο, ο γιος και διάδοχος του νέου αυτοκράτορα Βεσπασιανού διόρισε έπαρχο Πραιτοριανός και να παραμείνει πιστός στην δυναστεία. Δεν είναι μέχρι την ώρα του Δομιτιανού ότι ο αριθμός των κλάσεων ιδρύθηκε και πάλι σε δέκα, το οποίο ασκεί σε αυτή την περίοδο πραιτωριανές στρατιωτικές εκστρατείες, όπως στη Γερμανία και το Δούναβη εναντίον των Δάκες. Δομιτιανού δολοφονήθηκε το 96 μ.Χ., αλλά η συμμετοχή του Σώματος σε αυτό το γεγονός δεν είναι σαφές, όπως συνέβη πρόσφατα το θάνατό του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Νέρβα πάντα ζήτησε να θεοποιήσει και ajusticiara τους συνωμότες, για τα οποία το νέο Ο αυτοκράτορας αρνήθηκε. Ανησυχίες ότι η εμπιστοσύνη Νέρβα στις πραιτωριανές νομάρχες έθεσε αυτά τα αιτήματα καθαιρέσει Petronio Δεύτερη χρέωση για Casperius Αιλιανό, αλλά θα ήταν η ίδια που τελικά θα οδηγήσει μια εξέγερση στην οποία η Πραιτωριανή πήρε Νέρβα ως ομήρος για να τον αναγκάσει να τιμωρήσει τους συνωμότες και ακόμη και να υπογράψει ένα έγγραφο που επαινεί τη στάση των πραιτορίων. Το περιστατικό δεν υπήρχε πια, αλλά η αρχή της Νέρβα είχε παραβιαστεί και του Τραϊανού, κυβερνήτη της Άνω Γερμανίας, θα πάρει σύντομα τη θέση του μετά το διορισμό του από τον ίδιο ως υιοθετημένο γιο του από Nerva, με το θάνατό του το 98 μ.Χ. , Trajano τιμωρήσει σύντομα το πραιτωριανές που είχαν συμμετάσχει στην εξέγερση κατά του προκατόχου του και στο πλαίσιο των εκδίκησή του κατά το ήμισυ το παραδοσιακό δώρο που κάθε αυτοκράτορας τους έδωσε να ανέβει στο θρόνο. Άφησε να περάσει ο χρόνος πριν επιστρέψει στη Ρώμη, ενδεχομένως συνοδευόμενος από τη νεοσυσταθείσα μονάδα που θα φροντίσει για την προσωπική του φύλαξη (μαζί με την speculatores ), που ονομάζεται Equites singulares Augusti , στρατιώτες επιλέγονται προσεκτικά βοηθητικά επαρχίες ιππικό, ειδικά το Ρήνο και το Δούναβη, η οποία διαμορφώθηκαν στις μονάδες που επιλέγονται ξεχωριστά στρατιώτες (ενικός αριθμός) που εξυπηρετούν συνοδεία στους επαρχιακούς διοικητές. Με τον ίδιο τρόπο, σχεδίαζε να ασχοληθεί με τους Δακίους μέσα από μια μεγάλη εκστρατεία στην οποία ο Φρουρός θα έπαιζε σημαντικό ρόλο και θα μάθαινε να είναι πιστός στον νέο ιδιοκτήτη του. και αυτές που συμμετέχουν στον πόλεμο των Πάρθων (113-117 μ.Χ.) και την αναγνώρισή της ουσίας που πρέπει να περιλαμβάνονται στα ανάγλυφα Στήλη του Τραϊανού και του Μεγάλου Ζωφόρος του Τραϊανού.
Η γεύση των μετέπειτα αυτοκράτορες για την προσωπική τους συμμετοχή σε στρατιωτικές εκστρατείες από τα τέλη του πρώτου αιώνα μ.Χ. στις αρχές του δεύτερου αιώνα μ.Χ. έκανε το στρατιωτικό ρόλο Φρουρά ως ελίτ αύξηση των στρατευμάτων. Έτσι, η πραιτωριανές συνοδεύεται Lucio Vero στην ανατολική εκστρατεία (162-166 μ.Χ.) και του Μάρκου Αυρήλιου στο βορρά, μεταξύ 169-175 και 178-180 μ.Χ., κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο νομάρχες, γιόρτασε τις επιτυχίες της ο Φρουρός στη στήλη του Marco Aurelio. Helvio μετά το θάνατο του Pertinax (193 μ.Χ.), η πραιτωριανές οργάνωσε μια δημοπρασία για το αυτοκρατορικό πορφυρό ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρώμη, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο στρατόπεδό τους. Ο νικητής θα ήταν ο Γερουσιαστής Didio Juliano ο οποίος θα πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 25.000 sesterces σε κάθε στρατιώτη της Φρουράς για την υποστήριξή του. Ωστόσο, ενώ οι στρατοί του Δούναβη είχε επιλεγεί ως αυτοκράτορας ο κυβερνήτης της Παννονίας Superior όνομά του Lucius Σεπτίμιου Σεβήρου, ο οποίος πολιόρκησε τη Ρώμη και υποσχέθηκε συγχώρεση στο Praetorian αν έδωσε τους δολοφόνους του Pertinax, διοργανώνει συμπόσιο στο στρατόπεδο του, οι οποίοι κλήθηκαν και άπαξ εκεί τον αφοπλίζει. Μετά πήρε απαλλαγούμε από τα Πραιτοριανός στρατιώτες και τους αντικατέστησε με πιστούς στρατιώτες από Pannonia από εκείνη τη στιγμή έτυχε να αποτελέσουν τη φρουρά και που αργότερα θα αγωνιστεί με διάκριση εις βάρος του αντιπάλου του Clodius Αλβίνος στη μάχη της Λυών κατά το έτος 197 μ.Χ. και συνοδεύει προς τον Σεβέρο και ανατολικά από το 197 έως το 202 μ.Χ., όσο και τη Βρετανία από το 208 μέχρι το 211 μ.Χ., το έτος του θανάτου του στην Υόρκη. Φάνηκε ότι οι Πραιτοριανοί θα ήταν πιστοί στη νέα δυναστεία, αλλά όταν ο Καράκαλα, γιος του Σεβήρου, δολοφόνησε τον αδελφό του Geta σύντομα έτυχε να καταλάβει το θρόνο, έχασε την εύνοια της φρουράς, που διοικούνταν από τη δολοφονία πραιτωριανές Μακρίνου νομάρχη του το 217 μ.Χ., όταν ήταν στην Ανατολική εκστρατεία. Μακρίνου πήρε το θρόνο, αλλά θα μπορούσε να το κρατήσει μόνο για ένα χρόνο, που ήταν ό, τι χρειάστηκε για να υποκύψει σε Heliogábalo στρατεύματα, grandnephew της συζύγου Severo του, Ιουλίας Δόμνας.
Ο Μακρίνο έστειλε την οικογένεια της Καρακάλλα σε εξορία στη Συρία, αλλά μετά τη δωροδοκία των ρωμαϊκών στρατευμάτων εκεί, τον διακήρυξαν αυτοκράτορα. Μακρίνου αποσταλεί στην περιοχή έπαρχο Ούλπιου Ιουλιανός για τον τερματισμό της εξέγερσης, αλλά από τη στιγμή εκεί τους στρατιώτες του πήγε στο Ελαγάβαλο και το κεφάλι νομάρχη στάλθηκε στον αυτοκράτορα. Σύντομα οι Praetorians και ένα μεγάλο μέρος των Λεγεωνάριων εξέφρασε τη λύπη του απόφαση και μέρος του λάθος τους ήταν ότι προσπάθησαν να επιβάλουν στην ανατολική λατρεία της πρωτεύουσας του θεού El-Gabal ως επικεφαλής θεότητα του ρωμαϊκού πανθέου, να παντρευτεί μια παρθένα και γιόρτασε ένα πολυτελές ναό σε αυτόν τον νέο θεό σε μια πλαγιά του Παλατινού, που έλαβε την κατασκευή του ονόματος Eliogabalium. Η La Guardia έδωσε την υποστήριξή της στον ξάδελφό του Severo Alejandro, ακόμα και όταν ήταν μόνο δεκατριών ετών το 222 μ.Χ. και επιτέθηκε στη δολοφονία τόσο του Ηλιόγκαμπαλου όσο και της μητέρας του. Γνωρίζοντας ότι ο νέος αυτοκράτορας δεν μπορούσε να ελέγξει ο Νομάρχης και η ζωή του ήταν στα χέρια του, ανέλαβε την ευθύνη της γενικής διοίκησης και διορίζονται δικηγόροι για να λάβουν την puesto134, όπως Papimiano, οι οποίοι κατέλαβαν το νομό από το 203 μ.Χ. μέχρι να καταστραφεί και να εκτελεσθεί κατά την άφιξη του Καρακάλλα στην εξουσία.
Με το θάνατο του Αλεξάνδρου το 235 μ.Χ. και το τέλος της δυναστείας των Σεβήρων, η Αυτοκρατορία εισήλθε σε μια περίοδο αναρχίας, αυξημένη πίεση από τους βαρβάρους στα σύνορα, και ένα μετά το άλλο, οι Ρωμαίοι στρατηγοί χρησιμοποιούνται τα στρατεύματά τους για να λάβουν το θρόνο, αντί να αγωνιστεί ο εχθρός. Κατά το έτος 238 μ.Χ., με το μεγαλύτερο μέρος της Guardia πολύ μπροστά, ένα πλήθος αμάχων, υποκινούμενοι από τους γερουσιαστές διψασμένος εκδίκηση για την τυραννία των Praetorians, πολιόρκησε την μικρή φρουρά αριστερά στο Castra. Εν τω μεταξύ, η αποτυχία του Maximino αυτοκράτορα να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο ενάντια στο γόρδιο μνηστήρας οδήγησε στο θάνατό του στα χέρια του τα στρατεύματά του, συμπεριλαμβανομένων των Praetorians που τον ανακήρυξε αυτοκράτορα. Οι υποψήφιοι που ορίστηκαν από τη Γερουσία, τον Pupieno και τον Balbino, ζήτησαν την επιστροφή της φρουράς στη Ρώμη, που τους πολιορκίασε και τελείωσε τη ζωή τους. Μετά το 238 μ.Χ. τόσο οι λογοτεχνικές όσο και οι επιγραφικές πηγές δεν μας παρέχουν πληροφορίες για τους πραιτοριανούς. Σε 243 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της εκστρατείας γόρδιο ΙΙΙ κατά Shapur Ι της Περσίας, η Πραιτοριανός Νομάρχης Timesitheus έχασαν τη ζωή τους σε περίεργες συνθήκες και τον αντικατέστησε με τον αυτοκράτορα που τελικά θα γίνει ο διάδοχός του, ο Φίλιππος ο Άραβας. Ο Γκόρντιανο Γ. Θα πεθάνει σύντομα μετά το 244 μ.Χ. στην καταιγίδα της εκστρατείας και ο Φίλιππος ονομάστηκε αυτοκράτορας αναγνωρισμένος από τα στρατεύματα. Είναι γνωστό ότι αργότερα, υπό τον αυτοκράτορα Αυρηλίου (270-275 μ.Χ. ετών) συμμετείχαν σε μια εκστρατεία εναντίον Palmira και, ενδεχομένως, την notarius Mucapor και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Praetorian Guard, φοβούμενοι να εκτελεστεί από τον αυτοκράτορα, δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 275 μ.Χ., στο Τενεφρούριο της Θράκης.
Άγνωστη μεγάλο βαθμό επηρεάζεται το Praetorian Guard την αρχή της τετραρχίας (293 μ.Χ.), αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι στρατιώτες χωρίστηκαν και αποδίδεται ανάλογα με το βαθμό του κάθε τετράρχη, που συνοδεύουν τις επίσημες κατοικίες τους, όπως συνέβη με το Μαξιμιανό και του Διοκλητιανού στη Νικομήδεια και το Μιλάνο αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε ακόμα να παραμείνει μέρος της μονάδας στα ευνουχισμένα ζώα της Ρώμης, όπως reliquatio, αλλά οι υπόλοιποι θα πρέπει να συμμετέχουν σε εκστρατείες στις οποίες συμμετείχαν (στις Διοκλητιανού εναντίον Carino σε εκστρατείες Maximiano κατά alamanes και Burgundians, κλπ.). Τέλος, το 305 μ.Χ., που παραιτήθηκε στις δύο τετράρχες του Αυγούστου, ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμίνος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των Καισάρων Γαλερίου και Κωνστάντιο? αλλά ο τελευταίος πέθανε στην Υόρκη το επόμενο έτος και ο στρατός στη Βρετανία, Ο αυτοκράτορας ανακηρύχθηκε ο γιος του Κωνσταντίνου, ενώ στη Ρώμη ο φύλακας έκανε το ίδιο με το Μαξέντιο, γιο του Maximino (γνωστή ως άγρια διώκτης των Χριστιανών, λέγεται ότι ενέκρινε τη φρουρά για τη διεξαγωγή των σφαγών μεταξύ τους). Έμεινε στην εξουσία νικώντας τον Γαλέριο και στη συνέχεια έκανε το ίδιο, χάρη στις πράξεις των πραιτορίων, όταν ο πατέρας του Μαξιμιανό ήθελε να τον ανατρέψει. ενώ την ίδια στιγμή, η έπαρχο του Μαξεντίου σκότωσε το σφετεριστή Δομίτιος Αλεξάνδρου το 311 μ.Χ., στην επαρχία της Αφρικής. Ήταν αυτή τη στιγμή, όταν ο Κωνσταντίνος πήρε πορείας δράσης στη χερσόνησο ένα χρόνο αργότερα, νικώντας Ruricio Pompeyano, νομάρχης του Μαξεντίου, όταν τον περίμενε στη Βερόνα. Ο Maxentius έτοιμος να αντιμετωπίσει το βόρειο τμήμα του Τίβερη, αλλά νικήθηκε στη Σαξά Ρούμπρα, παρά τα Praetorians ήταν αυτοί που πολέμησαν πιο ζωηρά μέχρι τη συνταξιοδότησή τους αγωνίζονται στη γέφυρα, αλλά και σε ολόκληρη βυθίστηκε και πνίγηκε μαζί με τον εαυτό του Μαξεντίου, ο οποίος έπεσε από το άλογό του να ίσως γνωρίζουν καλά ότι πλησίασε τέλος, η Praetorian Guard πάλεψε μέχρι το τέλος τη στήριξη ευεργέτη και παγανισμού του με την ελπίδα διαιώνισης το ίδιο, γιατί από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, ο Κωνσταντίνος απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταρρύθμισης του Σώματος και είχε Σεπτιμίου Σεβήρου και διαλύεται , καταλήγοντας σε ένα ίδρυμα που διέθεσε περισσότερους από τρεις αιώνες ιστορίας. Το 312 μ.Χ. Castra Praetoria καταστράφηκε και οι επιζώντες είχαν σταλεί στα σύνορα του Ρήνου για να τους κρατήσει μακριά από την πρωτεύουσα, διατηρώντας τις δικές τους μονάδες φρουράς, που προσλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των γερμανικών στρατευμάτων, γνωστή ως Scholae. Περιέργως, η θέση του νομάρχη του πρετοριανού επέζησε για να υποδείξει την υψηλότερη πολιτική θέση της αυτοκρατορίας, αλλά δεν συνδέεται πλέον με τη στρατιωτική διοίκηση. Η Πραιτοριανή Φρουρά δεν ξαναδημιουργήθηκε ξανά.
Μέχρι την εποχή του Praetorian Guard αυτοκράτορα Τιβέριου δεν είχε μόνιμο στρατόπεδο, το οποίο χτίστηκε το 23 μ.Χ. στο βορειοανατολικό άκρο της πόλης στο λόφο Viminal πρωτοβουλία του Νομάρχη Πραιτοριανός, Sejanus του: το Castra Praetoria. Μέχρι τότε η πραιτωριανές ζούσαν στην πόλη από το σύστημα hospitium σύμφωνα με το οποίο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που επιλέχθηκε από την περιστροφή πρέπει να φιλοξενήσει κατ 'ανάγκην μια ομάδα στρατιωτών στο σπίτι και να καλύψει όλες τις ανάγκες σας για την τσέπη σας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή VI ή υψηλής Σημίτης (μία από τις δώδεκα περιφέρειες στις οποίες το κεφάλαιο διαιρείται κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Augusto) Η Castra Praetoria μπορούσε να ελέγξει τόσο την πόλη και τους δρόμους της ανατολικής και βορειοανατολικά. Το στρατόπεδο ήταν ορθογώνιο με μέγεθος 440 mx 380 m. που περιβάλλεται από ένα εξωτερικό τοίχωμα ύψους περίπου 3,5 μέτρων, κατασκευασμένο από σκυρόδεμα επενδεδυμένο με κόκκινο τούβλο με τόξα εκκενώσεως. Οι γωνίες του στροβιλίστηκαν σκόπιμα και η εγκατάσταση μεταξύ 16 και 20 αμυντικών πύργων πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του τείχους, η οποία είχε τέσσερις κύριες εισόδους μοναδική: η Porta Praetoria (ο κύριος), η Porta Decumana, η Porta principalis Dextra και Porta principalis Sinistra, πλαισιώνεται όλα από δύο μικρούς πύργους κατά μήκος της πλακόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλει το εξωτερικό τοίχωμα διευκολύνεται άμυνα Το εσωτερικό μέρος του τείχους είχε δύο ορόφους με πολλά δωμάτια cellae ή στρατευμάτων, που έτρεξε στον πεζόδρομο αρθρωτά από μια σειρά στηθαία, καμάρες έκλεισε και έκανε το έργο reticulatum. Αρχικά η δομή του ήταν παρόμοια με εκείνη των τυπικών ρωμαϊκών στρατοπέδων και γι 'αυτό υποθέτουμε ότι θα είχε χωρητικότητα για περίπου. 4.000 στρατιώτες,
Παροχές είχε επίσης καταστήματα (αποθήκες είτε) και ένας ναός αφιερωμένος στο θεό Άρη που βρίσκεται στην έδρα (Principia) αφιερωμένη επίσης στην αυτοκρατορική λατρεία και των οποίων υπόγεια είναι πιθανό να aerarium ή εξοικονόμηση της μονάδας βρισκόταν, το οποίο διαχειρίζεται οι τυποποιημένοι κομιστές ή οι σηματοδότες. Ένα βασικό στοιχείο της φρουράς ήταν θρησκευτικές τελετές αφιερωμένο προς τιμήν του αυτοκράτορα, το λεγόμενο αυτοκρατορική λατρεία, η οποία είχε στην Πραιτοριανός στρατόπεδο ένα από τα κεντρικά γραφεία τους, πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού αυτό το σώμα ήταν από και προς το Αυτοκράτορα Με τη σειρά του ένα ιαματικό θέρετρο με αριθμημένες πισίνες, και πολλά άλλα κτίρια με διάφορες λειτουργίες, όπως ένα μεγάλο οπλοστάσιο ή οπλοστάσιο, φυλακές, στον τομέα της κατάρτισης ή της πανεπιστημιούπολης, ένα νοσοκομείο ή valetudinarium, διαμονή των ελέγχων, κ.λπ. Καλύπτει έκταση μεγαλύτερη από 17 εκτάρια. Οι τοίχοι υπέστησαν ζημιές κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 69ου αιώνα. Γ, να επισκευαστεί από το Βεσπασιανό μέχρι το 271 μ.Χ. Aurelian αποφάσισε να περιβάλλουν τη Ρώμη με εκπληκτική τοίχους από τούβλα περιλαμβάνονται στρατόπεδο Φρουράς στην αμυντική περίμετρο, αναγκάζοντας να αυξήσει το ύψος των τειχών και των πύργων για να ταιριάζει με του αυτά στον τοίχο. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους. Οι τοίχοι υπέστησαν ζημιές κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 69ου αιώνα. Γ, να επισκευαστεί από το Βεσπασιανό μέχρι το 271 μ.Χ. Aurelian αποφάσισε να περιβάλλουν τη Ρώμη με εκπληκτική τοίχους από τούβλα περιλαμβάνονται στρατόπεδο Φρουράς στην αμυντική περίμετρο, αναγκάζοντας να αυξήσει το ύψος των τειχών και των πύργων για να ταιριάζει με του αυτά στον τοίχο. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους. Οι τοίχοι υπέστησαν ζημιές κατά τον εμφύλιο πόλεμο του 69ου αιώνα. Γ, να επισκευαστεί από το Βεσπασιανό μέχρι το 271 μ.Χ. Aurelian αποφάσισε να περιβάλλουν τη Ρώμη με εκπληκτική τοίχους από τούβλα περιλαμβάνονται στρατόπεδο Φρουράς στην αμυντική περίμετρο, αναγκάζοντας να αυξήσει το ύψος των τειχών και των πύργων για να ταιριάζει με του αυτά στον τοίχο. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους. Aureliano αποφάσισε να περιβάλλουν τη Ρώμη με εκπληκτική τοίχους από τούβλα περιλαμβάνονται στρατόπεδο Φρουράς στην αμυντική περίμετρο, αναγκάζοντας να αυξήσει το ύψος των τειχών και των πύργων του να ταιριάζουν με εκείνα του τείχους. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους. Aureliano αποφάσισε να περιβάλλουν τη Ρώμη με εκπληκτική τοίχους από τούβλα περιλαμβάνονται στρατόπεδο Φρουράς στην αμυντική περίμετρο, αναγκάζοντας να αυξήσει το ύψος των τειχών και των πύργων του να ταιριάζουν με εκείνα του τείχους. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους. τι αναγκάστηκε να αυξήσει το ύψος των τοίχων και των πύργων για να τα ταιριάξει με αυτά του τείχους. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Αλλά το 312 μ.Χ., μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτό το κουμπί καταστρέψει το Castra Praetoria τουλάχιστον τις περιοχές που ήταν μέρος του τοίχου. τι αναγκάστηκε να αυξήσει το ύψος των τοίχων και των πύργων για να τα ταιριάξει με αυτά του τείχους. Τα τελευταία έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Castra Praetoria πραγματοποιήθηκαν από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο που βελτίωσε τα στηθαία να διευκολύνει εκεί προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή θέση που υποβάλλετε Constantino εάν παραστεί ανάγκη. Όμως, το έτος 312 μ.Χ. μετά τη νίκη του Κωνσταντίνου, αυτή η εντολή κατέστρεψε το Κάστρο Πραιτόρια λιγότερο από τις περιοχές που ήταν μέρος του τείχους.
Στο τρίτο αιώνα μ.Χ., ο αυτοκράτορας Καρακάλλας (γύρω στο 238 μ.Χ.) αύξησε το ύψος των τειχών, τα οποία βελτιωθούν και να ενισχυθούν με την προσθήκη του έργου επάλξεις μηχανικής μέσα στα τείχη Αυρηλίου (271 μ.Χ.). Ο αυτοκράτορας Maxentius πρόσθεσε ένα μεγάλο αριθμό παραπέτων στους μαζικούς τοίχους του φρουρίου γύρω στο 310 μ.Χ. Εκτός από τους Πρετοριανούς, υπήρχαν και άλλες μονάδες εγκατεστημένες στο Castro Praetoria:
- Η urbaniciani (Μέχρι τα αστικά ευνουχισμένα ζώα χτίστηκαν κατά. Το στρατιωτικό σώμα που δημιουργήθηκε από τον Αύγουστο το 13 π.Χ., η αποστολή του οποίου ήταν τέλος του s II μ.Χ.) για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στη Ρώμη? τον αριθμό της ήταν ότι τα Πραιτοριανός ομάδες, έτσι ήταν η Χ, XI και XII πιθανώς να οργανωθεί ως ομάδες quingenariae κάτω από την εντολή του νομάρχη της Ρώμης (θέση που κατέχει γερουσιαστής ανώτερος δημιουργηθεί με τις μεταρρυθμίσεις του Αυγούστου).
- Οι αυστριακές αρχές , στα μισά του δρόμου μεταξύ της στρατιωτικής αστυνομίας και των διαταγμάτων, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις συλλήψεις και τη μετάδοση μηνυμάτων, πρέπει επίσης να συνοδεύσουν τον αυτοκράτορα σε εκστρατεία. Η μονάδα χωρίστηκε σε αιώνες (συνολικά 2 ή 3) που ονομάζονταν centuriae statorum, καθένας από αυτούς υπό τη διοίκηση ενός εκατόνταρτου με τον Νομάρχη του Πραιτορίου ως ανώτατη εντολή. Η κατάταξή τους μέσα στη φρουρά της Ρώμης τους έβαλε πίσω από τις πραιτοριακές και τις αστικές ομάδες, αλλά μπροστά από τις βίζες.
Σχετικά με τον οργανισμό σας , η Πραιτοριανή Φρουρά αποτελείται από εννέα κοόρτες που προσδιορίζονται από τον Ι έως το ΙΧ. δεδομένου ότι μια λεγεώνα αποτελείτο από δέκα ομάδες, Augusto πάντα επίγνωση των μορφών, φρόντισε να μην ενθαρρύνουν με την εκπαίδευσή τους, ο φόβος του κεφαλαίου που είχε μέσα στο pomerium ιερό λεγεώνες υπό τον να υπενθυμίσει την περίοδο των εμφύλιων πολέμων. Praetorian κοόρτεις οργανώθηκαν quingenariae (480 άνδρες κοόρτη οργανώνονται σε έξι αιώνες ογδόντα άνδρες), στο οποίο θα μπορούσε να προσαρτηθεί μία μικρή ομάδα αναβατών ονομάζεται κοόρτη που αποτελείται από 100 ιππείς equitatae praetoriani. Το έμβλημα της Φρουράς ήταν ο σκορπιός, αλλά το ερώτημα παραμένει αν αυτό είχε χορηγηθεί από τον Αύγουστο ή υιοθετήθηκε μόνο μετά την κατασκευή του castera praetoria κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τιβερίου, δεδομένου ότι ήταν το ζώδιο του αυτοκράτορα. Ο αριθμός τους παρέμεινε σχεδόν σταθερή μέχρι την εποχή του Σεπτίμιου Σεβήρου, ο οποίος όπως έχουμε δει, άρχισε μια αδειοδότησης μεταρρύθμιση στην προηγούμενη Φρουρά για να σχηματίσουν ένα νέο βάση τις δικές τους δυνάμεις από το Ιλλυρικό και την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της γεννητικότητας και πάλι χιλιάδες άνδρες, ένας αριθμός που θα παραμείνει μέχρι τη διάλυσή του το 312 μ.Χ. αργότερα, Augusto αύξηση του αριθμού ομάδες ασθενών δώδεκα για να μειωθεί σύντομα μετά από εννέα στο τέλος της βασιλείας του, το έτος 12 μ.Χ., να διορίσει τρεις από αυτούς η αστική ομάδες .
Δεν θα χρειαζόταν η Guardia να επεκτείνει ξανά τα στρατεύματά της, αυτή τη φορά κάτω από τη βασιλεία του Τιβερίου ως μέρος των σχεδίων αναδιοργάνωσης της Φρουράς και της κατασκευής του Κάστρου από τον Σιγιανός. Λίγο αργότερα μειώθηκαν και πάλι, αλλά κατά την εποχή του Claudius, οι οποίοι, λόγω του θρόνου τους, δεν δίσταζαν να αυξήσουν τον αριθμό των κοόρτων και πάλι στους δώδεκα. Το ίδιο θα συμβεί στη σύντομη διοίκηση Βιτέλλιος (69 μ.Χ.), όταν μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στη Ρώμη έθεσε Φρουρά ομάδες δεκαέξι χιλιάδες στρατιώτες η κάθε μία, και την αύξηση της αστικής ομάδες φθάνοντας τέσσερις. Προκειμένου να αναλάβει την τάξη στην πόλη πιο αποτελεσματικά. Ο Βεσπασιανός θα σταματούσε αυτή την τάση διατάζοντας να επιστρέψει στον αρχικό αριθμό των εννέα κοόρτων, αν και αυτό δεν ήταν εύκολο και απαιτούσε πολλές παραχωρήσεις στους πραιτοριανούς να μην προκαλέσουν εξέγερση. missio ειλικρινής και έντιμη συνταξιοδότησης σε όποιον ανήκε σε αυτόν, αλλά να εξασφαλίσει τον έλεγχο της κανονιστεί για το γιο του Τίτο ονομάστηκε Νομάρχης Pretorio από 71 μ.Χ. μέχρι την ενθρόνισή του ως αυτοκράτορας μετά το θάνατο του πατέρα του. Κατά το τέλος του ευ.έν. dC ο αριθμός των κλάσεων και πάλι αυξήθηκε σε δέκα από Δομιτιανού, και αυτός ο αριθμός θα είναι πλέον τροποποιηθεί μέχρι την εξαφάνιση της μονάδας στο 312 μ.Χ. Οι Πραιτοριανός ομάδες οργανώθηκαν σε τρεις maniples δύο αιώνες η κάθε μία, που με τη σειρά τους αποτελούσαν από ογδόντα στρατιώτες που υποδιαιρούνταν σε δέκα ομάδες που ονομάζονταν contubernia, οκτώ άνδρες ο καθένας. Σε κάθε κοόρτη προστέθηκε ένα συμπλήρωμα ιππικού από περίπου 100 ισοτιμίες praetoriani , δομημένο σε τρεις κουτάβι ή μοίρα τριάντα ανδρών που διαχειρίζονται ένα optio equitum . ενώ στην πρωτεύουσα θα εξαρτάται βήμα κάθε ομάδα, και προσφέρει μεγάλη ευελιξία, καθώς θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα ενιαίο εξαρτάται να σχηματίσουν μια συμπαγή ομάδα μεγαλύτερης τακτικής συνέπειας. Αυτή η μονάδα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο αφού έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια υπηρεσίας. Κατά τους πρώτους και δεύτερους αιώνες μ.Χ. φαίνεται ότι υπήρχαν τρεις κορίτσια ανά κοόρτη, αλλά ήδη στο s. ΙΙΙ μ.Χ. ο αριθμός αυξήθηκε σε δέκα τη στιγμή που οι πραιτοριανοί κοόρτες έγιναν στρατιωτικοί.
Έτσι, μεταξύ 400 και 1.000 Πρετοριάνων υπηρέτησαν ως αναβάτες, εγγράφηκαν στους αιώνες ως οι υπόλοιποι στρατιώτες και δεν είχαν έναν ενοποιημένο διοικητή δικοί τους. Οι υπηρεσίες των πραιτορικών ιππέων στη Ρώμη ήταν πολύ ποικίλες. χρησιμοποιήθηκαν για επείγουσες επικοινωνίες, καθώς οι στρατιώτες με άλογο μπορούσαν να φτάσουν πιο εύκολα από τα βρεφικά μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας και είδαν περισσότερο όταν ήταν τοποθετημένοι σε μια σέλα. Οι Πρετοριανοί ιππείς επίσης έπαιξαν το ρόλο τους στα δημόσια γυαλιά που προσέφεραν οι αυτοκράτορες.
Η Φρουρά είχε κατά τη διάρκεια του s. I dC ενός ελίτ του τμήματος ιππικού, οι λεγόμενοι κερδοσκόποι augusti, μια μονάδα που σχηματίστηκε από τριακόσιες εκατοντάδες στρατιώτες με εντολέα τρίκεντρου. Η κύρια λειτουργία της ήταν να συνοδεύσει τον αυτοκράτορα στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και στάθηκε δίπλα του σε δεξιώσεις και άλλες εκδηλώσεις, που ενήργησε ως αγγελιοφόροι, κατάσκοποι ή ανιχνευτές ακόμα και τον συνόδευσε στη μάχη. Αυτή η μονάδα εξαφανίστηκε στο τέλος των s. Το dC και τα μέλη του ενσωματώθηκαν στις πρωτεοϊκές ομάδες και τους αιώνες. Αυτά χρησιμοποιούνται ως η κύρια lancea όπλο ή μακρύ κοντάρι τερματίζεται με το ένα χέρι σε ένα άκρο επισήμανε και ο άλλος σε ένα σύντομο, ευρύ άκρη σε σχήμα καρδιάς, έτσι ώστε τα δύο άκρα είχαν σχεδιαστεί για έλεγχο του πλήθους και να κάνει τον τρόπο για το Αυτοκράτορα, χρησιμοποιώντας μόνο τις αιχμηρές συμβουλές, αν τα πράγματα ήταν περίπλοκα. Ο αριθμός των μελών αυτής της μονάδας είναι άγνωστος, αλλά φαίνεται ότι δεν θα είναι μικρότεροι από τριακόσια. Διακρίθηκαν με το να φορούν ειδικά παπούτσια με έναν άγνωστο τρόπο καλούμενο speligatoria caliga και με τη λήψη ειδικών τιμητικών διπλωμάτων όταν αποφοίτησαν.
Augusto σχηματίζουν ένα ιππικό αποτελούμενο από τους Γερμανούς του Κάτω Ρήνου, κυρίως Batavians και ούβιοι, ενεργώντας ως άμεση φρουρά του αυτοκράτορα, η corporis Germani custodes. Δεν ανήκουν στο Praetorian Guard και την προέλευσή της χρονολογούνται από το Cesar, ο οποίος είχε μια γερμανική φρουρά από το 52 π.Χ. μέχρι το θάνατό του, και την περίοδο των εμφυλίων πολέμων, στην οποία οι μισθοφόροι θεωρήθηκε πιο αξιόπιστο από προφυλακτήρα Ρωμαίοι πολίτες, με διαιρεμένες και τουλάχιστον αβέβαιες αλήθειες. Ο αριθμός τους κυμαίνεται από 500-1.000 τους άνδρες, αλλά η μονάδα προσωρινά αποστρατευθέντες σε 9 μ.Χ. μετά την καταστροφή του δάσους Teutoburg, όπου έχασαν τη ζωή τους από τους Γερμανούς τρεις λεγεώνες με βοηθούς τους. Ανακτήθηκε για την υπηρεσία το έτος 14 μ.Χ. που βρίσκεται στα βόρεια του ποταμού Τίβερη. Η κύρια προτεραιότητά τους ήταν η προσωπική ασφάλεια του αυτοκράτορα και ήταν δομημένες σε κουτάβια, καθένα από αυτά, υπό τη διοίκηση ενός αρχηγού με βαθμό decurion. Εντολή της ολόκληρης της μονάδας ως επιμελητής Germanorum ασκείται έως ότου το σώμα ήταν μόνιμα αποστρατευθέντες από τον αυτοκράτορα σε 69 AD Galva Αυτή η μονάδα δεν ανακτήσει μέχρι την εμφάνιση των ιππέων ενικό Augusti δημιουργήθηκε από Τραϊανού (98-117 μ.Χ.) και σχηματίστηκε από έμπειρους αναβάτες από το βοηθητικό alae ιππικό του ρωμαϊκού στρατού, όπου ο μέσος όρος των πέντε είχε υπηρετήσει στο παρελθόν σε μια πτέρυγα των συνόρων, που σίγουρα θα πρέπει να χορηγείται η ιθαγένεια ως ανταμοιβή για την υπηρεσία. Αρχικά η μονάδα αποτελείται από 500 αναβάτες, αλλά αργότερα ο αριθμός τους ανήλθε σε διπλασιαστεί, και διαρθρώνεται σε turmae επιβλητική decuriones και οδηγήθηκαν από ένα βήμα, εξαρτώμενη από τις Πραιτοριανός νομάρχες. Το στρατόπεδο του ονομάστηκε castra prioria (με μια περιοχή ελιγμών όπου οι αναβάτες ασκούσαν καθημερινά) και βρισκόταν στο Celio, πολύ πιο κοντά στο παλάτι από την προηγούμενη θέση των Γερμανών. Αυτή η μονάδα παρέμεινε ενεργή μέχρι το έτος 312 μ.Χ., όταν ο Κωνσταντίνος τους χορήγησε άδεια μαζί με τους πραιτοριανούς για την υποστήριξη των προσδοκιών του Maxentius.
Δεδομένου ότι το σύστημα ελέγχου, αν και η ανώτατη διοίκηση των στρατευμάτων στηριζόταν στο πρόσωπο του Princeps, δεν μπορούν να ασκήσουν σωστά το ίδιο κάτω από πολλές ασχολίες του, ανέθεσε την εντολή του Πραιτοριανού φρουράς στον έπαρχο ο οποίος επίσης υπηρετεί ως πρωθυπουργός και υπουργός πολέμου. Ο ρόλος της Πραιτοριανός νομάρχες πήγε πέρα από την απλή στρατιωτική διοίκηση θα μπορούσαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, όπως είχε δικαστική αρχή στο πλαίσιο της ιταλικής χερσονήσου και της πολιτικής, ως μέρος του Consilium principis (Imperial Συμβουλίου). Η πραγματική ισχύς που απολάμβαναν ήταν τεράστια, όπως θα έδειχναν άτομα όπως Sejanus, Plaucian ή Perennial. Πριν από την εγκατάστασή τους στη Ρώμη, ενώ οι πρετοριανοί κοόρτες διαχωρίστηκαν, παρέμειναν υπό την εξουσία των αντίστοιχων δικαστηρίων. Με τη συγκέντρωσή του στη Ρώμη, ο Αυγούστος θα διαπιστώσει ότι ο φύλακας θα διοικείται από δύο Νομάρχες του Πραιτώριου, ένα νέο πρόσωπο ανώτερο από το δικαστήριο. Δεδομένου ότι οι ομάδες εξακολουθούν να είναι τεταμένες, αρχικά, Μέσα και γύρω από την πόλη, η εντολή έπρεπε να χωριστεί, έτσι ώστε ένας από τους πρετόρ θα ήταν υπεύθυνος για την διοίκηση των κοόρτων της πόλης (αρχικά τριών) και της άλλης, των υπόλοιπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Augusto ισχυρίστηκε επίσης ότι, λόγω τόσο της σημασίας και του στρατιωτικού και πολιτικού βάρους που εμπλέκονται επιβλητική ένα στράτευμα των στρατιωτών επιλέγονται στο πλαίσιο των ιδίων κεφαλαίων της αυτοκρατορίας, την αντιμετώπιση των πιθανών φιλοδοξίες της που κατέλαβαν τη θέση αυτή χάρη να αντισταθμίσει τη δύναμη της του συνάδελφος Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το αιτούμενο μέτρο διανείμει τις πολλές αρμοδιότητες που η φρουρά είχε τόσο εντός όσο και εκτός της πρωτεύουσας ή ήταν ένα ελιγμό Augusto να μην παρεμβαίνει με την υπάρχουσα παράδοση της συλλογικότητας μέσα στη Ρωμαϊκή δικαστικό σώμα. έτσι ώστε ένας από τους πρετόρ θα ήταν υπεύθυνος για την διοίκηση των κοόρτων της πόλης (αρχικά τριών) και του άλλου, των υπόλοιπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Augusto ισχυρίστηκε επίσης ότι, λόγω τόσο της σημασίας και του στρατιωτικού και πολιτικού βάρους που εμπλέκονται επιβλητική ένα στράτευμα των στρατιωτών επιλέγονται στο πλαίσιο των ιδίων κεφαλαίων της αυτοκρατορίας, την αντιμετώπιση των πιθανών φιλοδοξίες της που κατέλαβαν τη θέση αυτή χάρη να αντισταθμίσει τη δύναμη της του συνάδελφος Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το αιτούμενο μέτρο διανείμει τις πολλές αρμοδιότητες που η φρουρά είχε τόσο εντός όσο και εκτός της πρωτεύουσας ή ήταν ένα ελιγμό Augusto να μην παρεμβαίνει με την υπάρχουσα παράδοση της συλλογικότητας μέσα στη Ρωμαϊκή δικαστικό σώμα. έτσι ώστε ένας από τους πρετόρ θα ήταν υπεύθυνος για την διοίκηση των κοόρτων της πόλης (αρχικά τριών) και του άλλου, των υπόλοιπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Augusto ισχυρίστηκε επίσης ότι, λόγω τόσο της σημασίας και του στρατιωτικού και πολιτικού βάρους που εμπλέκονται επιβλητική ένα στράτευμα των στρατιωτών επιλέγονται στο πλαίσιο των ιδίων κεφαλαίων της αυτοκρατορίας, την αντιμετώπιση των πιθανών φιλοδοξίες της που κατέλαβαν τη θέση αυτή χάρη να αντισταθμίσει τη δύναμη της του συνάδελφος Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το αιτούμενο μέτρο διανείμει τις πολλές αρμοδιότητες που η φρουρά είχε τόσο εντός όσο και εκτός της πρωτεύουσας ή ήταν ένα ελιγμό Augusto να μην παρεμβαίνει με την υπάρχουσα παράδοση της συλλογικότητας μέσα στη Ρωμαϊκή δικαστικό σώμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Augusto ισχυρίστηκε επίσης ότι, λόγω τόσο της σημασίας και του στρατιωτικού και πολιτικού βάρους που εμπλέκονται επιβλητική ένα στράτευμα των στρατιωτών επιλέγονται στο πλαίσιο των ιδίων κεφαλαίων της αυτοκρατορίας, την αντιμετώπιση των πιθανών φιλοδοξίες της που κατέλαβαν τη θέση αυτή χάρη να αντισταθμίσει τη δύναμη της του συνάδελφος Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το αιτούμενο μέτρο διανείμει τις πολλές αρμοδιότητες που η φρουρά είχε τόσο εντός όσο και εκτός της πρωτεύουσας ή ήταν ένα ελιγμό Augusto να μην παρεμβαίνει με την υπάρχουσα παράδοση της συλλογικότητας μέσα στη Ρωμαϊκή δικαστικό σώμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Augusto ισχυρίστηκε επίσης ότι, λόγω τόσο της σημασίας και του στρατιωτικού και πολιτικού βάρους που εμπλέκονται επιβλητική ένα στράτευμα των στρατιωτών επιλέγονται στο πλαίσιο των ιδίων κεφαλαίων της αυτοκρατορίας, την αντιμετώπιση των πιθανών φιλοδοξίες της που κατέλαβαν τη θέση αυτή χάρη να αντισταθμίσει τη δύναμη της του συνάδελφος Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το αιτούμενο μέτρο διανείμει τις πολλές αρμοδιότητες που η φρουρά είχε τόσο εντός όσο και εκτός της πρωτεύουσας ή ήταν ένα ελιγμό Augusto να μην παρεμβαίνει με την υπάρχουσα παράδοση της συλλογικότητας μέσα στη Ρωμαϊκή δικαστικό σώμα.
Στο τέλος του s. Π.Χ. Πραιτοριανός νομάρχες έπαιξε ουσιαστικά ένα στρατιωτικό φορτίο ελέγχου, διαχείρισης και διοίκησης των δύο ομάδες σύμφωνα με τον ως έδρα του (Πραιτώριο)? λειτουργίες που μαζί με την εγγύτητα και την εμπιστοσύνη του αυτοκράτορα έκαναν αυτό σιγά-σιγά αυτά τα στοιχεία συσσώρευαν όλο και περισσότερη δύναμη μέχρι να γίνουν τα s. II dC πρακτικά στις πιο ισχυρές μορφές της αυτοκρατορίας στο πολιτικό, μόνο κάτω από τον αυτοκράτορα. Κατά τη διάρκεια του κανόνα του Βεσπασιανού (69-79 μ.Χ.) είχε ακόμα λίγα προνόμια, αλλά από αυτή τη στιγμή ξεκίνησε μια διαδικασία ενίσχυσης της αρχής της με τις κυβερνήσεις του Τίτου (79-81 μ.Χ.) και Δομιτιανού (81-96 μ.Χ. ) στην οποία οι πραιτοριακοί νομάρχες έγιναν μέρος του Γενικού Επιτελείου των Αυτοκρατόρων και τους δόθηκε ηγεσία στρατευμάτων εκτός της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, ο αυτοκράτορας δεν έχασε ποτέ την ανώτατη διοίκηση αυτών των στρατευμάτων (ακόμη διορίζει συγγενείς, όπως συνέβη με τον Τίτο και άνετα, πριν να είναι αυτοκράτορες) και διέταξε να καταλάβει αυτό το ιππείς και οι εργαζόμενοι που εμπιστεύεστε, ώστε να εξασφαλιστεί τους πιστότητα συνδέοντας το μέλλον σας, την καριέρα σας και τη διατροφή σας με τη δική σας. Η επιρροή των πρετοριακών νομάδων έφτασε σε τέτοιο σημείο που έλαβαν τον τίτλο του Ο αυτοκράτορας δεν έχασε ποτέ την ανώτατη διοίκηση αυτών των στρατευμάτων (ακόμη διορίζει συγγενείς, όπως συνέβη με τον Τίτο και άνετα, πριν να είναι αυτοκράτορες) και διέταξε να καταλάβει αυτό ιππείς και οι εργαζόμενοι που εμπιστεύεστε, ώστε να διασφαλιστεί πίστη τους να συνδέσουν τους του μέλλοντος, της καριέρας του και της συντήρησης του. Η επιρροή των πρετοριακών νομάδων έφτασε σε τέτοιο σημείο που έλαβαν τον τίτλο του Ο αυτοκράτορας δεν έχασε ποτέ την ανώτατη διοίκηση αυτών των στρατευμάτων (ακόμη διορίζει συγγενείς, όπως συνέβη με τον Τίτο και άνετα, πριν να είναι αυτοκράτορες) και διέταξε να καταλάβει αυτό ιππείς και οι εργαζόμενοι που εμπιστεύεστε, ώστε να διασφαλιστεί πίστη τους να συνδέσουν τους του μέλλοντος, της καριέρας του και της συντήρησης του. Η επιρροή των πρετοριακών νομάδων έφτασε σε τέτοιο σημείο που έλαβαν τον τίτλο του vir eminentissimus για να δηλώσει τη θέση του, παρόλο που εξακολουθούσαν να ανήκουν κατά την εκτέλεση της θέσης του στην ιππική τάξη . Αν και σε γενικές γραμμές ήταν έμπειροι στρατιωτική του οποίου η προηγούμενη σταδιοδρομία τους είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να παίξει αυτό το ρόλο, παράλληλα με τον αυτοκράτορα, ακόμη και σε μια νεαρή ηλικία, μερικά από αυτά φιλοδοξούσε να υψηλότερα επίπεδα της εξουσίας, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του νομού Elio Sejanus (14- 31 μ.Χ.), ο οποίος πραγματοποίησε ένα παλατινό πραξικόπημα το οποίο σχεδόν πέτυχε.
Από την εποχή του Τιβερίου (14-37 μ.Χ.), νομάρχες δικαστικών λειτουργών που πραγματοποιούνται αποστολές, όπως η ανάκριση των υπόπτων που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους (παρόλο που ο ρόλος της έχει εξελιχθεί σταδιακά όλο και πιο ενεργό ρόλο σε αυτά) πέραν του ότι έχει πλήρεις εξουσίες που χορηγούνται από τον αυτοκράτορα για τη σύλληψη, κράτηση και καταρτίζει κατάλογο των υπόπτων για ανατρεπτικές δραστηριότητες κατά του Δημοσίου και διατηρούν την επιμέλεια των ανθρώπων που έστειλε στη Ρώμη εν αναμονή της δίκης. Κατά τη διάρκεια του s. II dC με εξουσιοδότηση του αυτοκράτορα συνέβησαν ακόμη και για να ασχοληθούν με τις εκκλήσεις που σχετίζονται με αποφάσεις που προέρχονταν από τους διοικητές της επαρχίας, έρχεται να καθίσει στο Consilium Principis (ή Imperial Συμβουλίου) ως δικαστές ή πρόεδροι της επιτροπής που εκπροσωπούν τον αυτοκράτορα (όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τιβέριου, Κλαύδιου, ο Μάρκος Αυρήλιος, κλπ), αλλά όχι πάντα, και άλλοι, όπως Ο Τίτο ή ο Τραϊανός απέφυγαν από την κλήση τους σε αυτό το σώμα. Επίσης αντιπροσώπευαν τον αυτοκράτορα στην τιμωρία των μελών της αυτοκρατορικής πολιτικής υπηρεσίας και επαρχιακές αξιωματικούς που δεν παίζουν το έργο τους σωστά και είχαν τη δυνατότητα να εκδίδει γενικές διατάξεις με την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλουν την ισχύουσα νομοθεσία. Έτσι, η ύπαρξη των δύο νομάρχες επιτρέπεται ένας από αυτούς ανατροπή σε δικαστική ή πολιτικές αποστολές, ενώ η άλλη ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά σε στρατιωτικούς καθήκοντα και την προστασία του αυτοκράτορα, αν και αυτές οι εξουσίες μπορούν να μοιράζονται εξίσου, καθώς το σύστημα που χρησιμοποιείται για αυτό είναι ασαφές. Όμως, παρά την συλλογικότητα της θέσης, δεν ήταν λίγες περιπτώσεις, όταν αυτό ρόλο έπαιξαν ατομικά από ένα και μόνο πρόσωπο, καθώς η εμπιστοσύνη ότι πολλοί από τους αυτοκράτορες κατατεθεί τους έκανε απαλλάξει συλλογικότητας ως περιττή.
Η συμμετοχή του Praetorian Guard σε στρατιωτικές εκστρατείες ήταν σχετικά κοινή σε όλη την ιστορία αυτής της μονάδας, όχι μόνο όταν ο αυτοκράτορας αποφάσισε να ασχοληθεί με μια εκστρατεία στο πρόσωπο, αλλά και σε περιόδους όταν είναι ανοικτά μέτωπα πολλαπλασιάζονται και εστάλησαν χωρίς την παρουσία του, αλλά υπό τον έλεγχο του Πραιτώριου Νομάρχη, ο οποίος ανέλαβε αμέσως την εκστρατεία. Η πρώτη φορά που ενήργησε μετά την εκπαίδευσή του ως στρατιωτική μονάδα, ήρθε από την πλευρά του Augusto κατά Salassi (στις Άλπεις) το 25 π.Χ., αλλά κατά πάσα πιθανότητα συμμετείχε επίσης στις Βισκαϊκό πολέμους και αργότερα διεξαγάγει πολυάριθμες εκστρατείες με άλλους αυτοκράτορες, όπως Καλιγούλας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Γερμανία, με τον Claudio στην εκστρατεία του εναντίον της Βρετανίας ή Lucius Verus (161-169 μ.Χ.) στον πόλεμο εναντίον των Πάρθων. Αλλά όσον αφορά τη στρατιωτική της δύναμη, δεν γνωρίζουμε ακόμα τις ακριβείς εξουσίες του. Σύμφωνα με Cassius Dio, η έπαρχο διατάχθηκε τόσο τα στρατεύματα που σταθμεύουν στη Ρώμη και το υπόλοιπο των οποίων ήταν στην Ιταλία (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του s ΙΙΙ. Μ.Χ.), ώστε οι πραιτωριανές νομάρχες θα μπορούσε να στείλει και άλλα στρατεύματα και ακόμη και να διοικήσουν στρατεύματα με εντολή του αυτοκράτορα, τόσο κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Φλαβίων όσο και με τον Αντωνίνο. Έτσι, το 86 μ.Χ. ο Δομιτιανός χορήγησε στον νομάρχη του Πραιτόρ Κορνήλιο Φούσκο την εντολή της δεύτερης εκστρατείας εναντίον των Δακίων. Ο Marco Aurelio τους χρησιμοποίησε επίσης για να τους δώσει εντολή σε διάφορες εκστρατείες και από s. ΙΙ-IV μ.Χ. έως την κατάργηση της Φρουράς από τον Κωνσταντίνο, η έπαρχο διέταξε την ελευθερία να αναφέρουμε τους ελέγχους Λεγεωνάριων και αναδείχθηκε ως διοικητής τους στην επικεφαλής έτσι τη θέση του νομάρχη ως ο εκπρόσωπος του αυτοκράτορα (εξουσία κατ 'εξουσιοδότηση) όταν το δικό εντολή του ήταν αναξιόπιστα ή γήρατος που παρεμπόδισαν, όπως συνέβη με τον Πέρνην κατά την εποχή του αυτοκράτορα Commodus (180-192 μ.Χ.). Εξυπηρετούν μάλιστα και την στρατιωτική εφοδιαστική, καθώς στο τέλος της δεκαετίας του '90. II δ. Γ. Ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για την προμήθεια των στρατευμάτων της αυτοκρατορίας όταν θα λάβουν τις εξουσίες για την Annona militaris κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Σεπτίμιου Σεβήρου. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο αυτοκράτορας δεν είναι απαραίτητες για μια άλλη αποστολή, πραιτωριανές νομάρχες εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπως ο ίδιος θα βρει στην πόλη και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τελετή στρατεύματα φρουρά για ειδικές περιπτώσεις?
Η μεγάλη εξέλιξη των εξουσιών των νομάρχων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Φλαβίων (69-96). Έτσι, με τους αυτοκράτορες των Φλαβίων παράγεται ένα σημείο καμπής, οι αυτοκράτορες της δυναστείας θα ήταν ενήμεροι για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύουν τις Πραιτοριανός νομάρχες και τα στρατεύματά του μετά τα γεγονότα του 68-69, και προσπάθησε να τους εκτοπίζουν σταδιακά από το πρωταρχικό τους λειτουργία, που ήταν να κρατήσει την άμεση ασφάλεια του αυτοκράτορα και της οικογένειάς του την έναρξη μιας διαδικασίας ανάπτυξης που θα ανατρέψει αυτή τη θέση στην απονομή της δικαιοσύνης, τη γενική διαχείριση και τη γενική κατεύθυνση των στρατευμάτων της αυτοκρατορίας? όλα φυσικά, χωρίς να παραμελούν την εντολή των πραιτορίων. Για να ξεκινήσετε αυτό το νέο στάδιο, τίποτα καλύτερο από το να αναλάβετε τη μεταρρύθμιση με το γιο του νέου αυτοκράτορα μπροστά από το νομό. Τίτο πραγματοποιήθηκε το νομό της Πραιτοριανός για οκτώ χρόνια πριν έρθει στην εξουσία το 79, διαδεχόμενος τον πατέρα του ως αυτοκράτορας και κατά παράδοξο τρόπο, κληροδότησε στους διαδόχους του ένα νομό ευρέως πραιτωριανές ενισχυθεί σχέση με την προηγούμενη περίοδο από Δομιτιανού δείτε ακόμη και το νομάρχες στο κεφάλι του ολόκληρο στρατούς (π.χ., ο Δομιτιανός Cornelio Fusco έδωσε τη διεύθυνση της δεύτερης εκστρατείας εναντίον τους Δάκες και το Νομάρχη Τ Furio Victorino από 162 Lucio Vero συνοδεύεται προς την Ανατολή για να βοηθήσει προς την κατεύθυνση του πολέμου κατά των γεννήσεων). Από την εποχή εκείνη οι πρετοριανοί νομάρχες εμφανίζονται στο γενικό επιτελείο των αυτοκράτορων και αρχίζουν να στέλνουν στρατεύματα πέρα από την Ιταλία.
Η διοίκηση των πρετοριακών νομάδων φαίνεται να εκτείνεται σε όλες τις μονάδες που βρίσκονται στη Ρώμη και την Ιταλία. Μερικές φορές προσωπικά τους διόρισε τα κερκίδες και centurions υπεύθυνος, όπως έκανε Sejanus, αλλά με βάση τις στρατιωτικές διπλώματα Πραιτοριανός δείχνει ότι συνήθως ήταν σωστή λειτουργία του αυτοκράτορα, αν και η επιλογή θα μπορούσε να έχει μεγάλο βάρος, όπως είναι λογικό από την άλλη, τη γνώμη του νομάρχη. Στην πράξη, πρέπει να ήταν ο αυτοκράτορας που ενέκρινε τους διορισμούς, φαίνεται μάλλον απίθανο να φροντίσει προσωπικά όλοι τους. ενδεχομένως από τα πιο σημαντικά, να βρίσκεται στα χέρια των πραιτοριακών αξιωματικών και να περιορίζει αυτό ώστε να δοθεί η έγκριση για την είσοδο με τους υποψήφιους που θα συνέβαινε προηγουμένως από τους αστικούς με τη μελλοντική δυνατότητα προώθησης στην Πραιτοριανή Φρουρά αν ήταν άξια αυτής.
Κάτω από τον Νομάρχη του Πραιτορίου ήταν τα πραιτοριανά tribunes , της ιππικής τάξης, που ήταν υπεύθυνα για κάθε μια από τις κοόρτες. Η λειτουργία του ήταν να διατηρεί πειθαρχία, να ασχολείται με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των στρατευμάτων του, καθώς και να τους κατευθύνει τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην εκστρατεία. Αυτά είχαν φθάσει γενικά στην πρωταρχική θέση, δηλαδή είχαν περάσει από την υψηλότερη βαθμίδα του στρατιωτικού εκατονταερίου, του primus pilus.ή πρώτη εκατόνταρχος της λεγεώνας, έτσι ώστε αυτά τα ΧΙΛΊΑΡΧΟΣ εκτενώς εκπαιδευμένοι και έμπειροι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει τη στρατιωτική σταδιοδρομία του στις τάξεις του Σώματος. Ωστόσο, ακόμη και αν η εντολή του πραιτωριανές ομάδα ήταν η υψηλότερη που θα μπορούσε να πιπιλίζουν στο στρατό, θα μπορούσε μόνο να ασκεί τα καθήκοντά του για ένα έτος.Η ιππασίας καριέρα σταδιακά ρυθμίσετε την ώρα του Κλαύδιου, έτσι ώστε να ένα primus pilusμιας λεγεώνας μετά την παύση της σε αυτή τη θέση προωθήθηκε σαν εντολή στην φρουρά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας, αρχίζοντας σαν ένα τρίγωνο μιας ομάδας βημάτων. Το επόμενο βήμα ήταν η άνοδος στο tribune μιας αστικής κοόρτης, για να φτάσουμε τελικά στην καθοδήγηση μιας πριτοριακής κοόρτης. Μετά το έτος υπηρεσίας του στο Φρουρά, θα μπορούσαν να επιλέξουν να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους σε άλλες μονάδες, όπως μια συνοριακή λεγεώνα, καταλαμβάνοντας τη θέση του primus pilus bis, προκρούτα και ακόμη και πρόσβαση στα υψηλότερα κλιμάκια της αυτοκρατορικής διοίκησης. Ο τίτλος του tribune ήταν μια σαφής ένδειξη ότι αυτοί οι ανώτεροι υπάλληλοι κυβερνούσαν τους Ρωμαίους πολίτες. Έτσι, μπορεί να δει κανείς πώς οι κερκίδες των πραιτωριανές ομάδες είχαν σε μεγάλο βαθμό εκπαιδευμένο και έμπειρο στρατιωτικό, καθώς και ένα φυτώριο του Λυκείου administración.Entre για τις λειτουργίες των κερκίδες είχαν τον έλεγχο της πειθαρχίας, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση τους στρατεύματα, καθώς και να τους κατευθύνει τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην εκστρατεία.
Κάτω από τα πλέγματα, τον εκατόνταρο . που ονομάζεται trecenarius , centurions διέταξε τους speculatores ή προσωπικές άλογο φρουρά του αυτοκράτορα και, τέλος, τα Πραιτοριανός centurions, κάθε επιβλητική ογδόντα στρατιώτες που αντιστοιχεί στο αιώνα του. Για να διατηρήσετε τα έντυπα και να αποτρέψει τον οργανισμό σας φαίνεται πάρα πολύ από μια λεγεώνα, η Φρουρά μόνο τρεις φορές ο ίδιος γνωρίζει την ύπαρξη της θέσης του primi ordines ή πρώτη centurions, που ήταν στις διαταγές των πέντε διπλά αιώνες της πρώτης κοόρτης. Στο s. ΙΙΙ dC έχει επαληθευθεί η ύπαρξη, εντός της Φρουράς της τάξης του Δουκαρίου ή εκατοντάδες που διοικούν ένα σώμα από διακόσια στρατιώτες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν η προηγούμενη ύπαρξή του ήταν παραδοσιακή. Το επόμενο βήμα στις τάξεις αποτελούνταν από τις pretorians centuriones οποίων εσωτερική ιεραρχία είναι άγνωστη αναγνωρίζεται από τον εγκάρσιο ακρολοφία στο κύτος του (σε αντίθεση με το υπόλοιπο των στρατευμάτων ο τοποθετείται κατά μήκος) και υποκατάστημα ράβδο ή vitis Τους ποινικοποιούσαν εκείνους τους στρατιώτες που τους άξιζαν. Μεταξύ των Πραιτοριανός centurions φαίνεται να είναι μια σαφής ιεραρχία εκεί, δεν εκατόνταρχος στα πραιτωριανές ομάδες ήταν περισσότερο από ένα centurionazgo, μετά το οποίο αυξήθηκε σε βαθμό ανεξάρτητα από την ομάδα της προέλευσης. Μέχρι το s. Ο ΙΙΙ ήταν ο εκατοντάς που έδωσε το όνομα στον αιώνα του. από την αρχή του s. III, η τακτική ονομασία των αιώνων επιβάλλεται προοδευτικά, σύμφωνα με την οργανική τους θέση εντός της κοόρτης. Οι καλύτεροι πρετοριανοί εκατόνιοι θα μπορούσαν να κάνουν μια καριέρα στη Ρώμη και να γίνουνοι ιππείς που υπηρετούσαν στην αστική φρουρά όπου ασκούσαν μια τριπλή δικαιοδοσία, πρώτα στους φρουρούς, στη συνέχεια στους αστικούς και τέλος στους πραιτοριανούς.
Τέλος και κάτω από τις εκατοντάδες, η πιο σημαντική εντός του εύρους ομάδα NCO ήταν να signifer , το οποίο ήταν ισοδύναμο με το φάσμα αετοφόρος λεγεώνες? αλλά η Praetorian κοόρτεις τελευταία λειτουργία δεν υπήρχε στο απουσία ενός αετού ως τέτοια συγκρίσιμες με εκείνες των λεγεώνων. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν πανό με αυτό το έμβλημα. Αμέσως μετά από αυτό, το optio ή το δεύτερο του centurion? αν και στη στρατιωτική καριέρα οι optiosφιλοδοξούσε να πετύχει το εκατόνταρχος στο Praetorian Guard Αυτά χρησιμοποιούνται για να ανέβει στην λεγεωνάριων centurions από τη φρουρά πρώτο και μόνο μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας επέστρεψε στην φρουρά της Ρώμης, όπως centurions vigiles, αυξάνεται αργότερα τον ίδιο βαθμό στις αστικές ομάδες και Τελικά έλαβαν τη θέση του εκατονταερίου στην προκαταρτική κοόρτη. Ανάμεσά τους ήταν δύο υπαξιωματικούς με ειδικά καθήκοντα, carceris ΕΠΙΛΟΓΕΣ ή adcarcerem , σε αρμόδιες για τη στρατιωτική φυλακή στο Castra Praetoria ενεργοποιημένη και ΕΠΙΛΟΓΩΝ equitum , επιβλητική μικρότερες μονάδες turmae . Επίσης, ως υπότροφοι , υπήρχαν οι διευθυντές , οι οποίοι χωρίστηκαν σε sesquipilcarii ήαντίτυπα, καθώς έλαβαν μιάμιση ή δύο φορές τον κανονικό μισθό. Εξαιρέθηκαν από υπηρεσίες και κόπωση στο στρατόπεδο και εκτελούσαν καθήκοντα τακτικού χαρακτήρα καθώς και διοικητικά καθήκοντα που είχαν ανατεθεί σε έναν αιώνα. Μέσα στο γραφειοκρατία υπήρχαν και άλλα στοιχεία, όπως cornicularii , υπεύθυνη για τη διαχείριση του officium των νομαρχών ή tessarii υπεύθυνη για τον κωδικό και των οποίων η σειρά φαίνεται να είχε μεγαλύτερο ρόλο στη Φρουρά σε σχέση με τις λεγεώνες, λόγω της ειδικής προστασίας της φύσης την αυτοκρατορική οικογένεια αυτής της μονάδας και το γεγονός ότι ο ίδιος ο αυτοκράτορας τους έδωσε τον κωδικό κάθε μέρα.
Οι πραιτοριανοί συνομίλησαν ανάμεσα στις τάξεις τους με μια σειρά ειδικών στη διοίκηση και τη μηχανική των οποίων η γνώση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπου ο αυτοκράτορας το θεώρησε πρόσφορο, Αυτοί ανήκαν στα στρατεύματα, αλλά απολάμβαναν εξαιρέσεις από την υπηρεσία που τους διαφοροποιούσαν από έναν απλό στρατιώτη, καθώς ήταν ένας μεγάλος αριθμός αποτελεσματικών ειδικών που εκτελούσαν ως επί το πλείστον διοικητικές λειτουργίες ή λειτουργίες προσωπικού, βρίσκονταν σε άμεση επαφή με τους διοικητές και απολαμβάνει μεγάλες δυνατότητες προβολής. Εντός των σωμάτων των εντολέων και των ανοσοσφαιριστών υπήρχε μια σημαντική κατηγορία, οι δικαιούχοι, η οποία θα μπορούσε να είναι δύο τύπων. Από τη μία πλευρά όσοι ασκούσαν τα καθήκοντά τους μαζί με τις υψηλές πραιτοριακές εντολές, που ονομάζονται δικαιούχοι praefecti praetoriarum . Θα μπορούσαν να είναι τριάντα πέντε και να πάρει τη θέση είχε προηγουμένως να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του αιώνα ή Υπαλήλλ του κατώτερου βαθμού να συσσωρεύονται ως πολλά στρατιωτική εμπειρία ως μια διοικητική. Μόλις φτάσει τα δεκαέξι χρόνια σε αυτή τη θέση οι δικαιούχοι praefecti θα μπορούσαν να επανενταχθούν ως evocatus (Ξανακλείσει μετά την OCON άδεια με μεγαλύτερη ακρίβεια, «ξανακλείσει αυτοκρατορική» βετεράνος, έναν τίτλο που προορίζεται μόνο για Πραιτοριανός και άλλοι «εκμισθώνονται εκ νέου» δεν έχουν το δικαίωμα να το επίθετο «αυτοκρατορική»), συνεχίζοντας τη στρατιωτική ζωή και την επέκταση των προσδοκιών τους άνοδο .
Ήταν εύκολα αναγνωρίσιμοι επειδή έφεραν ένα είδος δολώματος ειδικά για το εύρος τους, με ένα φαρδύ άκρο σε σχήμα φύλλου και χαρακτηριστικής διακόσμησης. Από την άλλη πλευρά ήταν αυτοί που ενήργησαν υπό τις διαταγές από τις κερκίδες, που ονομάζεται beneficiarii Tribuni που θα μπορούσε να φθάσει τον αριθμό δώδεκα και παρουσιάστηκαν σε χαρτικά με κάποια συγκεκριμένη λειτουργία, γενικά τον έλεγχο και τη διαχείριση των οδών εφοδιασμού ή σημαντικών στρατηγικών σημείων στα δίκτυα της αυτοκρατορίας, οι πρετοριανοί που επισημάνθηκαν σε βασικά σημεία για τη διαχείριση των προμηθειών για το κράτος. Αν και το πρώτο, ήδη από τον 1ο αιώνα μ.Χ., θα μπορούσαν επίσης να αναλάβουν τη διαχείριση των προμηθειών για μια πιθανή αποστολή που θα είχε τη συμμετοχή του αυτοκράτορα και θα ένωσε με τους νομάρχες της Πρετόρια. Ωστόσο, η άμεση χρήση του στον αγώνα είναι απίθανο, καθώς θα μπορούσε να σημαίνει την απώλεια ειδικών με εκτεταμένες διοικητικές και διαχειριστικές δεξιότητες, πολύ χρήσιμη.
Είναι σημαντικό να αναφερθούμε στην ύπαρξη του συναισθήματος που συνίστατο στην ενεργό συντήρηση στρατιωτών ή evocati οι οποίοι είχαν παίξει ειδικές διοικητικές λειτουργίες ή εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων και είχε φτάσει στο τέλος της χρόνια της ρυθμιστικής υπηρεσίας μπορεί εκ νέου να επιστρατεύσει εξυπηρετούν τόσο έπαρχο της Ρώμης ως μέρος της φρουράς ή σε επαρχίες, ως μέρος της Λεγεών για την υποστήριξη στρατιωτικών διοικητών ή δημοσίων υπαλλήλων. Η evocatio ήταν μια κοινή πρακτική κατά τη ρεπουμπλικανική περίοδο κατά τη διάρκεια των στρατιωτών αυτοκρατορίας που ανήκουν στην φρουρά της πρωτεύουσας, κυρίως Πραιτοριανός και, σπανιότερα, αστικές ομάδες ήταν γενικά περιορισμένη. Οι evocati εγγυώνται στον στρατό ένα ορισμένο επίπεδο εξειδίκευσης και οι συνθήκες υπηρεσίας τους ήταν πολύ καλές αφού είχαν υψηλότερο μισθό, απαλλάχθηκαν από τις κακουχίες του στρατοπέδου, είχαν καλύτερες προσδοκίες προβολής κ.λπ. Μέσα σε αυτή την ομάδα υπήρχε μια ειδική τάξη, όπως οι λεγόμενες πιοoriariii, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με την προμήθεια σιταριού. Το evocatio θα μπορούσε να υποθέσει την αρχή μιας σειράς αναρτήσεων που θα μπορούσαν να καταλήξουν ακόμα και στο primipilato.
Αναμφισβήτητα η υπηρεσία στην Πραιτοριανή Φρουρά ήταν μια θέση που παρείχε μεγάλα πλεονεκτήματα σε όσους την κατέλαβαν. Σε αντίθεση με τα Praetorians των εμφυλίων πολέμων, επιλέγονται μεταξύ των καλύτερων στρατευμάτων των νεοσυλλέκτων του στρατού (τινάγματα), ο οποίος επρόκειτο να χρησιμεύσει στο παλάτι του Augusto ήρθαν άμεσα από την πολιτική ζωή. Το εμπόδιο ήταν εντελώς εθελοντικό και συνηθίζεται να συνοδεύεται από συστατική επιστολή για να διευκολύνει την αποδοχή του. Ωστόσο, η επιλογή των υποψηφίων ήταν αρκετά απαιτητική, αποδεικνύοντας ότι διέθετε εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες, μια ρύθμιση ύψους (στρατιώτες από περισσότερα του ενός μέτρου εβδομήντα πέντε εκατοστά αναζήτησε), κατάλληλη φυσική κατάσταση και ανήκε σε μια αξιοσέβαστη οικογένεια . Αλλά όλα αυτά δεν θα τους βοηθούσαν αν δεν ξεπέρασαν μια αναγνώριση που ονομάζεται probatio πιστοποιώντας την εγκυρότητά του για υπηρεσία σε μια τέτοια αποκλειστική μονάδα · οι φυσικές τους ικανότητες ελέγχθηκαν, ελέγχθηκε το νομικό τους καθεστώς και πιστοποιήθηκε η ρωμαϊκή τους ιθαγένεια. Δεν είναι γνωστό αν αυτή η διαδικασία ήταν υπεύθυνη για οποιοδήποτε συγκεκριμένο ίδρυμα ή συγκεκριμένη εντολή, έτσι ώστε οι νέες προσθήκες θα μπορούσαν να βρίσκονται στα χέρια του Νομάρχη του Πραιτόρ, καθώς ήταν σπάνιο ότι ο Ιμπεριανός παρακολούθησε τις τελετές πρόσληψης. Κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., η Guardia θα μπορούσε επίσης να έχει πρόσβαση μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας στις αστικές ομάδες. Μόλις ξεπεραστεί η προηγούμενη διαδικασία, τα τραβήγματα έγιναν probatus και προορίζονταν ως χιλιάδες σε έναν από τους αιώνες ενός κοόρτου για να αποκτήσουν εμπειρία και πλεονεκτήματα για αρκετά χρόνια με τα οποία να έχουν πρόσβαση σε έναν προορισμό όπως i nmunis αυτό θα τον ελευθέρωνε από τα βάρη της καθημερινής υπηρεσίας. Μετά από μερικά ακόμη χρόνια υπηρεσίας θα μπορούσε να προωθηθεί στην κύρια υπηρεσία , με διπλή αμοιβή , optio, signifer του αιώνα ή, αν ήταν εκπαιδευμένο πρόσωπο, το προσωπικό του Νομάρχη. Να θυμάστε ότι μόνο οι λεγεώνες φέρουν αετό, έτσι στις υπόλοιπες μονάδες, όπως συμβαίνει με την Πραιτοριανή Φρουρά, δεν θα βρούμε κανένας ιππόδρομο.
Πληκτρολογήστε το Praetorian Guard ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, όχι μόνο για την τιμή που έπρεπε να φυλάνε τον αυτοκράτορα, αλλά και από τα οικονομικά πλεονεκτήματα που η θέση έφερε στημένα όπως ο μισθός του Praetorians ήταν το υψηλότερο όλων των μονάδων του ρωμαϊκού στρατού. Στο τέλος της κυβέρνησης του Αυγούστου, η ετήσια ποσότητα βάση ανήλθαν σε 3.000 σηστερτίους, ενώ ένας λεγεωνάριος 900. κερδίσει τις έκτακτες δώρα που τους έδωσε τους αυτοκράτορες σε εκδηλώσεις όπως η άνοδος στην εξουσία, τις νικηφόρες εκστρατείες ή ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει επίσης να εξετάσει, και που ήταν πάντα μεγαλύτερες από αυτές που μπορούσαν να προσφερθούν στα στρατιωτικά στρατεύματα. Για παράδειγμα, ο Αύγουστος, στη διαθήκη του, διέταξε να δοθούν 1.000 sesterces σε κάθε πραιτοριανό, για μόνο 300 στους λεγεωνάριους, και πολλοί από τους διαδόχους του, έκανε γενναιόδωρες δωρεές δεν ήταν τίποτα περισσότερο στην εξουσία για να εξασφαλίσει την πίστη τους: Claudio τους έδωσε 15.000 σηστερτίους, και Μάρκος Αυρήλιος και Λούκιος Βέρος, και στο δεύτερο αιώνα μ.Χ., ωστόσο 20.000.Sin όπως λεγεωνάριων, δεν μπορούσαν ελεύθερα να διαθέσουν όλο το εισόδημά τους, καθώς μέρος των μισθών κατατέθηκε στα κιβώτια της μονάδας, καθώς και οι μισές από τις δωρεές που έλαβαν. Αυτές οι εξοικονομήσεις επιστράφηκαν κατά τη στιγμή της χορήγησης αδειών. Ένα άλλο πλεονέκτημα που διέθετε ήταν ότι, είναι τέσσερα στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, οι Praetorians δεν πρέπει να πληρώσουν για το σιτάρι, το βασικό είδος διατροφής που θα διανεμηθούν δωρεάν και αντ 'αυτού η ίδια είχε αφαιρεθεί από το μισθό των Λεγεωνάριων . Ούτε θα πρέπει να πληρώνουν για τα όπλα και τον εξοπλισμό τους. Οι πρετοριανοί όχι μόνο απολάμβαναν οικονομικά οφέλη, κ.λπ. αλλά και νομικά πλεονεκτήματα, όπως το προνόμιο να υποβάλλονται σε επεξεργασία στο εσωτερικό στρατόπεδό τους, την επίσπευση αυτών των δοκιμών στις οποίες ενάγοντες ενήργησε ή η δυνατότητα διαβίωσης θα τους γονείς τους. Τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν λιγότερα: δεκαέξι σε σχέση με είκοσι από τους λεγεωνάριους.
Η ηλικία κατά την οποία η υπηρεσία αρχίζει να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 20 ετών. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο αιώνων της Αυτοκρατορίας, το μεγαλύτερο μέρος των νεοπροσληφθέντων που προορίζονταν να υπηρετήσουν στην Πραιτοριανή Φρουρά προερχόταν από την Ιταλική Χερσόνησο. σε όλη την s. Οι πραιτοριανοί καταλήξαμε να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον πραγματικό ρωμαϊκό στρατό. Οι στρατιώτες φρουρών κατά τους πρώτους δύο αιώνες της αυτοκρατορίας ήταν συχνά μέλη σχετικά πλούσιων οικογενειών στις κοινότητες προέλευσής τους. Η εξήγηση που έχουμε στις σημαντικές προσδοκίες της σταδιοδρομίας που ανοίχτηκαν στο πρατήριο για τους πιο ικανούς, άπειρα ανώτερες από αυτές που προσφέρουν τα δημοτικά γραφεία στην Ιταλία ή στις επαρχίες. Αυτό επίσης εξηγεί εν μέρει το κύρος που απολαμβάνουν οι πραιτωριανές βετεράνους στην πατρίδα τους ή στην πόλη στην οποία αποσύρθηκε. Άλλες περιοχές καταγωγής του Πραιτοριανού πριν από τη μεταρρύθμιση του Severo ήταν Hispania (κυρίως Ανδαλουσία), της Μακεδονίας και Νωρικό και άλλες επαρχίες, ειδικά Narbonense, Παννονία και τη Δαλματία? με το σύνολο, το ποσοστό των επαρχιακών που έγιναν δεκτοί στη Φρουρά για το ss. Τα Ι και ΙΙ παραμένουν πολύ χαμηλά. Μετά τις μεταρρυθμίσεις της υπηρεσίας Σεπτίμιου Σεβήρου στη Φρουρά γίνεται ένα βραβείο για το καλύτερο στρατιώτες από τις ρωμαϊκές λεγεώνες γύρω από το Imperio.Como, λεγεωνάριοι αναγνώρισε το θεσμό της beneficium (υπέρ) και θα λάβετε ένα beneficium υποτίθεται ότι είναι ένα άτομο θα εκτιμούσε τον ευεργέτη του και θα ήταν σε επίσημο χρέος προς αυτόν. Έτσι, η εκλογή για την υπηρεσία στην Πραιτοριανή Φρουρά ήταν ένα πολύ ελκυστικό όφελος για τους λεγεωνάριους των συνόρων, που ήταν επιπλέον ένα επιπλέον βάρος για να παραμείνει πιστός στον αυτοκράτορα. Κατά τη διάρκεια του s. ΙΙΙ, λοιπόν, οι λεγεωνάριοι θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε λεγεώνα του στρατού. Ωστόσο, στην πράξη, οι περιοχές με τη μεγαλύτερη συμβολή των πραιτορίων ήταν οι συνοριακές επαρχίες που συνορεύουν με τον Δούναβη.
Όντα που καραδοκούν την ηλικία των τριάντα πέντε απόφοιτοι Πραιτοριανός, από την εποχή του Βεσπασιανού (76 μ.Χ.) μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, ακόμη και μετά τις μεταρρυθμίσεις της Severo, έλαβε ένα δίπλωμα όπου αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε νόμιμο γάμο, σχετικά με τα παιδιά τους ως Ρωμαίοι πολίτες και καταχωρήθηκαν σε μια λίστα που ονομάζεται laterculi praetorianiorum, η συναρμολόγηση, ένα βωμό προς τιμήν της εκδήλωσης. Εκτιμάται ότι το ποσοστό των αποφοίτων Πραιτοριανός θα είναι περίπου 54%, που θα μπορούσαν να επιλέξουν να ενταχθούν στην πολιτική ζωή ή την εκ νέου στρατολογήσει μία φορά έλαβε εξοικονόμηση κατατεθεί κάτω από τα πανό της μονάδας τους (seposita) και συσσωρευμένη όλη τη ζωή του από του μισθός (stipendia, που ήταν τριπλάσιο των λεγεωνάριων), εκτός από τις έκτακτες αυτοκρατορικές δωρεές για εκδηλώσεις ή ειδικές γιορτές και βραβείο χορήγησης αδειών, το οποίο καταβλήθηκε αρχικά σε γη αλλά το οποίο ο ίδιος ο Αυγούστος είχε ήδη ανταλλάξει για αποζημίωση 5.000 ημερών. (μπροστά από τα 3.000 dn των λεγεωνάριων) που παραδόθηκε από το στρατιωτικό θησαυροφυλάκιο (aerarium militare). αν και οι διανομές γης (στην περίπτωση αυτή απαλλαγμένες από τους φόρους) δεν εγκαταλείφθηκαν εντελώς και εξακολουθούσαν να γίνονται παράτυπα.
Υπήρχαν λίγοι κίνδυνοι που προκάλεσαν έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα. οι ξένοι εχθροί ή αντίπαλοι σε εμφύλιους πολέμους θα μπορούσαν να στείλουν δολοφόνους εναντίον τους και ακόμη και σε περιόδους ειρήνης, ζήλια και ζήλια που προκάλεσαν η θέση τους αποτελούσαν συνεχή κίνδυνο, ακόμη και μέσα στην ίδια την αυτοκρατορική οικογένεια. Ο ίδιος ο Αουγκούστο, ο οποίος ήδη εδραιώθηκε στην εξουσία, αντιμετώπισε πολλές επιθέσεις στη ζωή του. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι αυτοκράτορες αναγκάστηκαν να μην παραμελούν την ασφάλειά τους, διατηρώντας ισχυρά τμήματα φρουρών στο Παλάτι ή όταν μετακόμισαν. Με αυτό τον τρόπο, κάθε μέρα, μια πλήρης πρετοριανή κοόρτη, με τους εκατοντάδες της και το θριαμβευτικό της μπροστά, μετακόμισε στο Palatine για να φυλάξει την αυτοκρατορική κατοικία. Υπήρξε ένα σύστημα περιστροφών για την υπηρεσία αυτή, καθώς και μια σειρά φρουρών που θα περάσουν όλα τα μέλη της κοόρτης. Η ανακούφιση έλαβε χώρα όταν VIII, (περίπου 13.00) με την οποία η εισερχόμενη ομάδα, η εντολή βήμα και centuriones, λαμβάνοντας πάνω από την παλιά ομάδα φρουράς στο Imperial Palace. Το tribune έλαβε τον κωδικό για την ημέρα απευθείας από το στόμα του αυτοκράτορα. Για τα s. I dC, το φρουρό σώμα που χρησιμοποιείται από τα στοιχεία της πριτοριανής κοόρτης προστασίας στο παλάτι ήταν κάτω από τη νότια πλευρά του παλατιού του Τιβέριου. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου το αυτοκρατορικό παλάτι επεκτάθηκε σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή Palatine, οπότε είναι πιθανό ότι υπήρχαν περισσότεροι από ένας φρουροί αυτού του τύπου. Στο Domus Flavia del Palatino, το δωμάτιο που ονομάζεται Aula Regia φαίνεται πλαισιωμένο από δύο μικρότερα. lararium , θα μπορούσε να είναι το σώμα της φρουράς όπου μέρος της προαναφερθείσας πριτοριακής κοόρτης που καθημερινά υπηρέτησε σε αποστολές προστασίας στο αυτοκρατορικό παλάτι θα βρισκόταν. Το άλλο δωμάτιο, που ονομάζεται βασιλική, θα μπορούσε να φιλοξενήσει τις συναντήσεις του αυτοκρατορικού συμβουλίου.
Οι φρουροί που μετέφεραν την καθημερινή φρουρά στο παλάτι το έκαναν να φορούν το τζάκι και να φέρουν το κρυμμένο σπαθί, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. μερικές φορές θα μπορούσαν επίσης να φέρουν τη σημαία του κανονισμού τους, αλλά δεν φορούσαν κράνος ή ασπίδα. αποστολές Φρουράς πριν από τη Γερουσία φορούσε τα ίδια ρούχα, αν και μερικές φορές θα μπορούσαν να δοθούν οδηγίες να μην να κρύψει το σπαθί και κρατήστε το ορατό στο τήβεννος, όπως σαφώς αποτρεπτικά. Η πιο εσωτερική Φρουρά μέσα στο Palatine ήταν υπεύθυνη για τους Γερμανούς Corporis Custodes (μέχρι το 69 μ.Χ.) και, από το 98, για τους Equites Singulares Augusti. Οι πραιτοριανοί, από την άλλη πλευρά, ελέγχουν την πρόσβαση στο Palatine και τα εξωτερικά δωμάτια. Η μόνη περίοδος κατά την οποία όλα αυτά εξαρτάται από την ασφάλεια του παλατιού είναι μεταξύ αυτών των δύο ημερομηνιών, όταν η απουσία μιας γερμανικής Horse Guards αριστερά οι αυτοκράτορες προσφυγή μόνο στους Praetorians. Αυτό θα μπορούσε μερικές φορές να θέσει μια σαφή κίνδυνο, όπως ο πρίγκιπας ήταν εντελώς στο έλεος του Πραιτοριανού καμία δυνατότητα οποιωνδήποτε άλλων ενόπλων δυνάμεων να τους αντιταχθεί, όπως συνέβη στην Nerva σε 97. Η διατήρηση του αυτοκράτορα, όταν ταξιδεύουν μικρών αποστάσεων αντιστοιχούσαν στις speculatores πρετοριανοί, ακριβώς μέχρι το προαναφερθέν πραξικόπημα κατά της Νέρβας. Από την άνοδό του στην εξουσία και την αποκατάσταση μιας αυτοκρατορικής φρουράς στο άλογο,
Οι Πρετοριανοί είχαν την αποστολή να συνοδεύσουν τον αυτοκράτορα στα ταξίδια του μέσα στην πρωτεύουσα. Ασφάλισαν με την Guard of Germani ή την Equites Singulares Augusti κράτηση πρίγκιπας όταν πήγε στο Φόρουμ ή της Γερουσίας (υπόλοιπα, ναι, φρουρά έξω από το κτίριο), για να επισκεφθεί έναν φίλο ή συγγενή, σε δείπνο έξω από το παλάτι, κ.λπ. Ανάλογα με τις ανησυχίες του αυτοκράτορα ή τη στιγμή που η συνοδεία θα μπορούσε να είναι περισσότερο ή λιγότερο διακριτική. για παράδειγμα, Claudio, για υποψία μετά τη δολοφονία του Καλιγούλα, είχαν σε συμπόσια με μια ένοπλη πρακτική συνοδεία παραμένει σε ισχύ για το υπόλοιπο της αυτοκρατορίας. Ακούμε επίσης ότι μια μεγάλη ομάδα Πραιτοριανός, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερκίδες της φρουράς, που ακολουθείται Nero απόσταση κατά τη διάρκεια νυκτερινών Ρώμης του κατά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του.
Οι Πραιτοριανοί επίσης προστατεύονταν τον αυτοκράτορα στις μετακινήσεις έξω από τη Ρώμη και σε εκτέλεση αυτής της αποστολής ακολούθησαν τον Τιβέριο στην αποχώρησή του στο Κάπρι. στον Νέρωνα στο ταξίδι του μέσω της Ελλάδας. Ο Domitian στη βίλα του στο Albano. στον Adriano στις παραμονές του στο Tivoli, καθώς και στα ταξίδια που ανέπτυξε σε όλη την αυτοκρατορία, κλπ. Γνωρίζουμε από πηγές μερικές λεπτομέρειες για το πώς αναπτύχθηκαν αυτά τα συνοδούς: φαίνεται ότι ταξιδεύει μπροστά ένα απόσπασμα άνοιξε το δρόμο για την αποφυγή επεισοδίων στην αποβάθρα ή τη μεταφορά του αυτοκράτορα. Tiberio ακόμα και τιμωρείται αυστηρά αναγνώριση διευθυντής εκατόνταρχος από το δρόμο, διότι ένα από τα ταξίδια του από την Ιταλία σκουπίδια της είχε εμπλακεί σε μια υπηρεσία φύλαξης matorrales.Un ήταν ασφαλισμένος σε όλες τις αυτοκρατορικές βίλες? Villa Adriana σε Tivoli, κατοικία, όπου ο αυτοκράτορας Αδριανός πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν βρεθεί ΝΔ από τα μεγάλα ιαματικά λουτρά ένα κτίριο τριών ορόφων με δύο σειρές δωματίων το καθένα, κατά πάσα πιθανότητα, χρησιμοποιήθηκε από τους κατασκευαστές Πραιτωριανή να προστατεύσει τον αυτοκράτορα κατά τη διαμονή του σε αυτό το συγκρότημα. Και τέλος, η Praetorians συνοδεύεται επίσης το νεκρό αυτοκράτορα στην κηδεία του και έδωσε μια τελική τελετή αφιέρωμα στη διάρκεια Αποθέωση ή βήμα θεότητα. Αυτή η τιμή ορισμένα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, όπως Γερμανικός, των οποίων οι στάχτες ελήφθησαν από το Ανατολικό στο Μπρίντιζι από δύο πραιτωριανές ομάδα που συνόδευσαν στη Ρώμη εφαρμόστηκε επίσης. Οι πραιτοριανοί συνόδευαν με τον ίδιο τρόπο τα φέρετρα εκείνων των αυτοκράτορων που πέθαναν μακριά από την πρωτεύουσα. Το πρωτόκολλο όλων αυτών των τελετών καθιερώθηκε από τον θάνατο του ίδιου του Αυγούστου. Οι πραιτοριανοί συμμετείχαν, με πλήρη φόρεμα, σε όλες τις επίσημες τελετές στις οποίες απαιτείται η παρουσία του πρίγκιπα. Μεταξύ αυτών θα μπορούσαμε να τονίσουμε τις τελετές του profectio , εξόδους του αυτοκράτορα στην εκστρατεία, και adventus , επιστροφή του, οι θρίαμβοι και η υποδοχή των πρεσβειών. Έτσι, οι πηγές μας λένε ότι κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κλαύδιου, οι πραιτωριανές ομάδες που σχηματίζονται για όπλα στην πανεπιστημιούπολη στο μπροστινό μέρος του στρατοπέδου τους για να γιορτάσουν τη νίκη επί του Βρετανού ηγέτη Caratacus δείξει οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους με την οικογένειά του και, στη συνέχεια, συγχωρείται από τον αυτοκράτορα. Μια από τις πιο υπέροχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε την ευκαιρία της παρουσίας του Τιριδάτη στη Ρώμη υπό τη βασιλεία του Νέρωνα, ο οποίος θα λάβει το στέμμα της Αρμενίας ως μια υποτελής βασιλιάς της Ρώμης. Ειδικές τελετές πραγματοποιήθηκαν επίσης για την επέτειο του αυτοκράτορα, η οποία ανανεώθηκε σε μια μεγάλη στάση στον όρκο της πίστης κάθε 1η Ιανουαρίου
Επίσης, η αυτοκρατορική οικογένεια είχε μια συνοδεία πραιτορίων, περισσότερο ή λιγότερο πολυάριθμες ανάλογα με τον βαθμό και την επιρροή. Έτσι, κάποιες αυτοκράτειρες απολάμβαναν αυτό το προνόμιο, επιδεικνύοντάς το, όπως η Αγρίπη, η μητέρα του αυτοκράτορα Νέρωνα. στην πραγματικότητα, η απόσυρση της πρετοριακής συνοδείας που την συνοδεύει σαφώς σήμανε την αρχή της οριστικής πτώσης του από την χάρη. Μερικές φορές η ίδια η συνοδεία ήταν επίσης ένας φρουρός για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του «τιμώμενο πρόσωπο», όπως στην περίπτωση της Octavia, αυτοκράτειρα της κόρης του Κλαύδιου, που αμφισβήτησε το Nero για Ποππαίας και εξορία στην Καμπανία.
Εκτός από τις ακούσιες δουλειές τους, οι πρετοριανοί εργάστηκαν για την καταστολή σοβαρών κινήσεων και εξεγέρσεων, καθώς και για τη διερεύνηση συνωμοσιών εναντίον του αυτοκράτορα. Χρησιμοποιούνταν για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης της πρωτεύουσας μαζί με τις αστικές ομάδες, όταν ήταν απαραίτητο και στον αγώνα κατά των πυρκαγιών, σε περιπτώσεις ακραίων αναγκών, για την υποστήριξη των βιαιοπραγιών. Οι πρετοριανοί ήταν επίσης υπεύθυνοι για τη φύλαξη των δημόσιων γυαλιών για την αποφυγή διαταραχών εκ μέρους του πληθυσμού. Οι ημέρες των εορτασμών, των πραιτορίων και των αστικών ομάδων θα είχαν χωρίσει τα καθήκοντα. ενώ οι πραιτοριανοί θα ασφαλίσουν τους ίδιους τους χώρους, ο αστικός θα περιπολούσε την πόλη για να αποφύγει την κλοπή στα κενά σπίτια. Μια ομάδα ήταν συνήθως ανατεθεί να σταθεί φρουρά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο αυτοκράτορας Νέρων πήγε τόσο μακριά όσο να παραγγείλει τους πραιτοριανούς να ελέγχουν τις ανεπιθύμητες κραυγές ή τις «απαθείς σιωπές» του κοινού στις παραστάσεις τους. Θεωρήστε ότι η δημόσια αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής δεν θα μπορούσε να απορριφθεί ως δείκτης δημοτικότητας του διοργανωτή των αγώνων, στην περίπτωση αυτή του αυτοκράτορα, υπάρχουν ακόμη δύο ή τρεις διαφορετικοί τρόποι να επικροτήσουν. για όλα αυτά, ο Nero προτίμησε να εξασφαλίσει μια σωστή αντίδραση από το κοινό με μια μικρή πίεση παρά να αναλάβει τον κίνδυνο μιας αρνητικής ή απωθητικής αντίδρασης των λευκαντικών. Θεωρήστε ότι η δημόσια αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής δεν θα μπορούσε να απορριφθεί ως δείκτης δημοτικότητας του διοργανωτή των αγώνων, στην περίπτωση αυτή του αυτοκράτορα, υπάρχουν ακόμη δύο ή τρεις διαφορετικοί τρόποι να επικροτήσουν. για όλα αυτά, ο Nero προτίμησε να εξασφαλίσει μια σωστή αντίδραση από το κοινό με μια μικρή πίεση παρά να αναλάβει τον κίνδυνο μιας αρνητικής ή απωθητικής αντίδρασης των λευκαντικών. Θεωρήστε ότι η δημόσια αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής δεν θα μπορούσε να απορριφθεί ως δείκτης δημοτικότητας του διοργανωτή των αγώνων, στην περίπτωση αυτή του αυτοκράτορα, υπάρχουν ακόμη δύο ή τρεις διαφορετικοί τρόποι να επικροτήσουν. για όλα αυτά, ο Nero προτίμησε να εξασφαλίσει μια σωστή αντίδραση από το κοινό με μια μικρή πίεση παρά να αναλάβει τον κίνδυνο μιας αρνητικής ή απωθητικής αντίδρασης των λευκαντικών.
Ένας άλλος σημαντικός ρόλος της Πρετοριακής Φρουράς στην πρωτεύουσα ήταν η υπηρεσία πληροφοριών. Κάθε στρατιώτης ήταν υποχρεωμένος να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την δημόσια ειρήνη που γνώριζε. Έτσι, η Praetorians, με τα στρατεύματα από τις αστικές ομάδες, θα μπορούσε να παίξει το ρόλο τους πληροφοριοδότες που θα σταθμεύουν σε στρατηγικά σημεία για να διατηρήσουν την τάξη, όπως χώρους επιδόσεις, αγορές ή ακόμη και τις πύλες της πόλης. Το έργο των πληροφοριοδοτών ασκείται ακόμα και στο ίδιο το παλάτι, όπως και με έναν από τους γιους του Αγριππίνα, Nero (πρωτότοκος γιος του εκλιπόντος Γερμανικού, δεν πρέπει να συγχέεται με το μέλλον αυτοκράτορα), του οποίου η πτώση σε 26 μ.Χ. Οι συνεισφορές έγιναν στο Sejano από μερικούς προκαταρχημένους που είχαν επαναλάβει τα λόγια του ενώ στέκονταν σε μια από τις πόρτες. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ορισμένοι πραιτοριανοί θα σταθμεύονταν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. είναι γνωστό μόνο με βεβαιότητα την ύπαρξη ενός από αυτά στο Esquilino. Το ίδιο το πραιτορικό στρατόπεδο ήταν επίσης φυλασσόμενο από μια πλήρη πρετοριανή κοόρτη, με πρίσματα και κάτω εντολές μπροστά, τα οποία περιστράφηκαν καθημερινά.
Στην προσφυγή κατά της ασφάλειας του κράτους και του αυτοκράτορα ή έσχατη majeste, το Praetorians, με τους αξιωματικούς του στο μέτωπο ψηλά, που χρησιμοποιείται για να αναλάβει την επιμέλεια των συλληφθέντων και την ανάκρισή τους και διδασκαλία της δίωξης. Οι Πραιτοριανοί και οι διοικητές τους εργάζονταν συνήθως για να πραγματοποιούν πολιτικές δολοφονίες και να εξαλείφουν πιθανούς αντιπάλους από τον αυτοκράτορα ή δυνητικά ενοχλητικά άτομα.
Μια ουσιαστική πτυχή στη λειτουργία της Πρετοριακής Φρουράς ήταν η προμήθεια ενδυμάτων, υποδημάτων και εξοπλισμού. Αυτές οι ανάγκες, ιδίως ενόψει της πιθανής ποικιλίας συνδυασμών των λειτουργιών που πραγματοποίησαν, θα είχαν προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους logistic. Για αρχή, που θα έπρεπε όχι λιγότερο από πέντε χιλιάδες togae για την υπηρεσία στο παλάτι, αν και το πιο πιθανό υπήρχε ένα σύνολο 500 στη φρουρά του αυτοκρατορικού παλατιού και τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες frieran χρησιμοποιούν αδιακρίτως, όπως θα μπορούσε να συμβεί και με την ομάδα στάσης. Όσο για τα όπλα και τις ανάγκες εξοπλισμού, δεν θα ήταν πολύ διαφορετικά από εκείνα της λεγεώνας, με εξαίρεση τον εξοπλισμό στάση (απουσιάζει στις τελευταίες μονάδες): σπαθιά, δόρατα και την μπαταρία, Σταματήστε και να καταπολεμήσετε τα ψαλίδια, τα κράνη και τις πανοπλίες. Οι εν λόγω ανάγκες εξοπλισμού θα συγκεντρωθούν στο οπλοστάσιο και θα διαχειρίζονται από το διοικητικό προσωπικό του. Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ανάγκες αυτές θα έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα τέλη του 19ου αιώνα. TT από τη μεταρρύθμιση που διέθεσε ο Septimio Severo στη φρουρά το έτος 193.
Καθ 'όλη περισσότερο από τρεις αιώνες της ιστορίας, τόσο οι διοικητές και στρατιώτες του Praetorian Guard οργάνωσαν διάφορες αλλαγές τόσο στα ρούχα τους (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών στολές και τελετές) και τα όπλα του, χωρίς να ξεχνάμε ότι τους οι μεγαλύτερες αμοιβές τους επέτρεπαν να φορούν πιο ακριβά ενδύματα από τα λεγεωναρια. Δεδομένου τέσσερις στολές ανάλογα με την υπηρεσία για να παίξει: πολιτών ομοιόμορφη (με τήβεννο της ιθαγένειας για τις υπηρεσίες της υπερώας και έξω από τη Γερουσία, με κρυμμένο κάτω από το σπαθί τήβεννος χωρίς πανοπλία), η ενιαία στάση (χρησιμοποιείται όταν συνοδεύεται τον αυτοκράτορα, εν πάση περιπτώσει και μεταφέρουν έτσι μόνο ένα τελετουργικό στιλέτο), η ενιαία υπηρεσία (που αποτελείται από ένα χιτώνα και gladius) και στολή (με πανοπλία, ασπίδα, όπλα, κλπ).
Οι αξιωματικοί φορούσαν έναν τύπο κόκκινου παλτού που ήταν στερεωμένος στον αριστερό ώμο από μια περόνη και ονομάζεται paludamentum, πολύ παρόμοιος με τον σάγκου αλλά με τις κάτω άκρες στρογγυλεμένες και καλύτερης ποιότητας. μαζί με έναν τύπο σφιχτό παντελόνι πάνω από το γόνατο που ονομάζεται feminalia, τα οποία αντικαταστάθηκαν στο s. III AD για ευρύτερα παντελόνια που ονομάζονται bracae. Χρησιμοποιήθηκε μια ζώνη που ονομάζεται cingulum militare, η πρώτη αποστολή της οποίας ήταν να διανείμει το βάρος της αλυσιδωτής αλληλογραφίας πάνω από τα ισχία της εκστρατείας, ή δύο ζώνες για να κρατήσουν το ένα το στιλέτο και το άλλο το ξίφος έξω από αυτό. Από την πλευρά τους, οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν ως βασικό ένδυμα καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους έναν άτυχο μάλλινο χιτώνα και λευκό στη Ρώμη και κόκκινο σε εκστρατεία, που σχηματίστηκε από ένα κομμάτι από λινά ή μαλλί πάνω από τα γόνατα, με κοντά μανίκια ή χωρίς μανίκια και ένα ευρύ άνοιγμα για να εισάγετε το κεφάλι και ένα βραχίονα αφήνοντας έναν ώμο εκτεθειμένο. Θα μπορούσαν να περιστοιχισμένη με ένα κομμάτι του υφάσματος τυλιγμένο γύρω από τη μέση ονομάζεται ventralem, και κάτω από αυτά που μεταφέρουν έναν τύπο εσώρουχα ονομάζεται subligaculum ή subligar. Το χειμώνα είχαν ένα οβάλ στρώμα και κουκούλα ονομάζεται paenula, αλλά από το τέλος του πρώτου αιώνα αντικαταστάθηκε από το τυπικό σαγίο ή ορθογώνιο κομμάτι ιστού εξασφαλισμένο με περόνη στο δεξιό ώμο. Όσο για τα υποδήματα, μέχρι τα μέσα του s. II π.Χ. οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν το τυπικό caligae, ένα είδος στρατιωτικού σανταλού του οποίου η βάση αποτελούταν από τρία στρώματα δέρματος, με το μοναδικό καρφωμένο με καρφιά για να αυξήσει τη λαβή και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των υποδημάτων και μια σειρά δερμάτινων λωρίδων που ήταν κολλημένες κατά μήκος του αστραγάλου για να ευνοηθεί μια τέλεια στήριξη στο πόδι. ενώ οι ανώτεροι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν έναν τύπο δικής τους μπότας που ονομάζεται calceus.
Όσον αφορά την πανοπλία που φορούσε η Πρετοριανή Φρουρά φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του s. Εγώ dC η ομάδα των πραιτορίων δεν ήταν πολύ διαφορετική από αυτή των λεγεωνάριων, εκτός από τις ασπίδες τους ή τα blazons. Κατά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της, οι Πραιτοριανός στρατιώτες ήταν εξοπλισμένα με chainmail (Lorica Χαμάτα) που χρησιμοποιούνται συνήθως στο ρωμαϊκό στρατό και παράγεται από μικρά μεταλλικά δαχτυλίδια που συνδέονται μεταξύ τους, και να προστατεύεται το σύνολο του κορμού φορέας που εκτείνονται μερικές φορές μέχρι τους μηρούς. Χρησιμοποίησαν να είναι πολύ βαριά (8-14 kg.), Ηρεμούντα το μεγαλύτερο μέρος του βάρους στους ώμους και το υπόλοιπο από στηριζόμενη στην ζώνη ισχίων, των οποίων η αποστολή ήταν επίσης να αποφευχθεί το κέλυφος ήταν πολύ χαλαρά στον αγώνα και εμποδίζουν τις κινήσεις του στρατιώτη. Έτσι, η αλυσιδωτή αλληλογραφία προσέφερε αποδεκτή προστασία ενάντια σε μυτερά όπλα και καλύτερη από τα βλήματα με αιχμηρά και ελαφρά βέλη (βέλη κ.λπ.). καθώς κάτω από αυτούς οι πραιτοριανοί φορούσαν και τον λεγόμενο θωρακομαχό, ένα ένδυμα που προοριζόταν να εμποδίσει την πανοπλία να βλάψει το χιτώνα ή να προκαλεί οδυνηρή φθορά στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, για να προστατεύσουν την περιοχή του λαιμού φορούσαν ένα μαντήλι που ονομάζεται focale, το οποίο επίσης προστατεύει αυτή την περιοχή από την απολέπιση της πανοπλίας και από το κρύο. Υπήρχε επίσης ένας τύπος μυϊκού θώρακα που ονομάζεται lorica thorax, ελληνικής παράδοσης που έφεραν μόνο οι ανώτεροι διοικητές και οι αξιωματικοί. Αποτελείται από μπιτόνια και πλάτη με την αναπαράσταση ενός πολύ ανεπτυγμένου ανακουφιστικού μυός. καθώς κάτω από αυτούς οι πραιτοριανοί φορούσαν και τον λεγόμενο θωρακομαχό, ένα ένδυμα που προοριζόταν να εμποδίσει την πανοπλία να βλάψει το χιτώνα ή να προκαλεί οδυνηρή φθορά στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, για να προστατεύσουν την περιοχή του λαιμού φορούσαν ένα μαντήλι που ονομάζεται focale, το οποίο επίσης προστατεύει αυτή την περιοχή από την απολέπιση της πανοπλίας και από το κρύο. Υπήρχε επίσης ένας τύπος μυϊκού θώρακα που ονομάζεται lorica thorax, ελληνικής παράδοσης που έφεραν μόνο οι ανώτεροι διοικητές και οι αξιωματικοί. Αποτελείται από μπιτόνια και πλάτη με την αναπαράσταση ενός πολύ ανεπτυγμένου ανακουφιστικού μυός. καθώς κάτω από αυτούς οι πραιτοριανοί φορούσαν και τον λεγόμενο θωρακομαχό, ένα ένδυμα που προοριζόταν να εμποδίσει την πανοπλία να βλάψει το χιτώνα ή να προκαλεί οδυνηρή φθορά στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, για να προστατεύσουν την περιοχή του λαιμού φορούσαν ένα μαντήλι που ονομάζεται focale, το οποίο επίσης προστατεύει αυτή την περιοχή από την απολέπιση της πανοπλίας και από το κρύο. Υπήρχε επίσης ένας τύπος μυϊκού θώρακα που ονομάζεται lorica thorax, ελληνικής παράδοσης που έφεραν μόνο οι ανώτεροι διοικητές και οι αξιωματικοί. Αποτελείται από μπιτόνια και πλάτη με την αναπαράσταση ενός πολύ ανεπτυγμένου ανακουφιστικού μυός. Για να προστατεύσουν την περιοχή του λαιμού φορούσαν ένα μαντήλι που ονομάζεται focale, το οποίο επίσης προστατεύει αυτή την περιοχή από το τρίψιμο του κελύφους και το κρύο. Υπήρχε επίσης ένας τύπος μυϊκού θώρακα που ονομάζεται lorica thorax, ελληνικής παράδοσης που έφεραν μόνο οι ανώτεροι διοικητές και οι αξιωματικοί. Αποτελείται από μπιτόνια και πλάτη με την αναπαράσταση ενός πολύ ανεπτυγμένου ανακουφιστικού μυός. Για να προστατεύσουν την περιοχή του λαιμού φορούσαν ένα μαντήλι που ονομάζεται focale, το οποίο επίσης προστατεύει αυτή την περιοχή από το τρίψιμο του κελύφους και το κρύο. Υπήρχε επίσης ένας τύπος μυϊκού θώρακα που ονομάζεται lorica thorax, ελληνικής παράδοσης που έφεραν μόνο οι ανώτεροι διοικητές και οι αξιωματικοί. Αποτελείται από μπιτόνια και πλάτη με την αναπαράσταση ενός πολύ ανεπτυγμένου ανακουφιστικού μυός.
Στα μέσα του 1ου αιώνα δ. Γ. Θα εμφανιστούν τα επονομαζόμενα λοταρικά segmentata, που σχηματίζονται από άκαμπτες μεταλλικές πλάκες ενωμένες μεταξύ τους με εσωτερικές δερμάτινες λωρίδες που προστατεύουν τον χρήστη από τη μέση στο λαιμό. επίσης μετρήθηκε σε κομμάτια προσαρμοσμένα για τους ώμους μεγαλύτερης αντίστασης στα κάθετα χτυπήματα. Αυτό το νέο μοντέλο παρουσίαζε ορισμένα μειονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους του, καθώς η συντήρησή του έπρεπε να είναι εξειδικευμένη, τα άγκιστρα ήταν αρκετά αδύναμα, δεν προστατεύονταν τους μηρούς, κλπ. αλλά τα πλεονεκτήματα που έφερε ήταν πολύ μεγαλύτερα επειδή σταμάτησε τα ισχυρότερα χτυπήματα χωρίς να υποφέρουν από ζημιές και προσέφερε καλή προστασία όχι μόνο εναντίον των ελαφρών ρίψεων στοιχείων αλλά και των λόγχων και των ακόνων. Σε αυτό πρέπει να ενώσουμε το γεγονός ότι οι αρθρώσεις τους επέτρεψαν μεγάλη άνεση κινήσεων, ότι το κόστος κατασκευής του ήταν χαμηλότερο και ότι ζύγιζε μόνο μεταξύ 6-9 κιλών. έτσι βελτίωσε τις κινήσεις των στρατιωτών στην μάχη και διευκόλυνε το φορτίο τους στις μετατοπίσεις. Όψιμη χρήση προφυλακτήρα η Squamata Lorica κλήση, η οποία έγινε χρησιμοποιώντας μικρά κομμάτια από μέταλλο νιφάδα πτυχωμένα μαζί σε ένα κάτω τμήμα (λινό ή δέρμα) λειτουργεί ως βάση για να τους κρατήσει στη θέση. Αλλά αυτό το μοντέλο, μολονότι επέτρεψε μεγαλύτερη κινητικότητα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής και συντήρησης από το προηγούμενο, προσέφερε πολύ λιγότερη αμυντική προστασία. που επεξεργάστηκε μέσω μικρών τεμαχίων μετάλλων με τη μορφή ζυγών που συνδέθηκαν μαζί με ένα κατώτερο κομμάτι (από λινό ή δέρμα) που έδρασε ως βάση για να τους κρατήσει στη θέση τους. Αλλά αυτό το μοντέλο, μολονότι επέτρεψε μεγαλύτερη κινητικότητα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής και συντήρησης από το προηγούμενο, προσέφερε πολύ λιγότερη αμυντική προστασία. που επεξεργάστηκε μέσω μικρών τεμαχίων μετάλλων με τη μορφή ζυγών που συνδέθηκαν μαζί με ένα κατώτερο κομμάτι (από λινό ή δέρμα) που έδρασε ως βάση για να τους κρατήσει στη θέση τους. Αλλά αυτό το μοντέλο, μολονότι επέτρεψε μεγαλύτερη κινητικότητα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής και συντήρησης από το προηγούμενο, προσέφερε πολύ λιγότερη αμυντική προστασία.
Όσον αφορά τις ασπίδες, η Πραιτοριανή Φρουρά φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει, μέχρι τα τέλη του δεύτερου αιώνα μ.Χ., τη συνηθισμένη οβάλ θωρακική ασπίδα της δημοκρατικής σκηνής. αν και σε trajana Praetorian στήλη μερικές φορές εμφανίζονται με οβάλ ασπίδα και άλλοι στις τυπικές ορθογώνια ασπίδα Λεγεωνάριοι (αλλά με καμπύλες πλευρές) και χαρακτηρίστηκε από το ότι έχουν δισχιδή που έτρεξε η κάθετα κατά μήκος άξονά του, με μια διεύρυνση στο κέντρο για να προστατεύσει το χέρι του χρήστη, και ένα σκωριόχρονο χαραγμένο στο εξωτερικό ή τρία από αυτά με ένα στο κέντρο. Γι 'αυτό ίσως η ασπίδα να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε τελετές ή σταματά, ή θα μεταφέρει μόνο τα Praetorians που αφιερώθηκαν στην άμεση επιμέλεια του αυτοκράτορα, τόσο σε καιρό ειρήνης και στην εκστρατεία από τα μέσα του τρίτου αιώνα μ.Χ. συνεχίστηκαν να εμφανίζονται νέα δείγματα της χρήσης των σωμάτων. Το ιππικό πρόκριτο θα είχε μια επίπεδη οβάλ ή εξαγωνική ασπίδα κατασκευασμένη από ξύλο και διακοσμημένη με την τυπική μορφή των σκορπιών.
Στις πρώτες μέρες της Φρουράς αυτό προστατευόταν με τα τυπικά ρεπουμπλικάνικα κράνη του μοντεφορντίτικου στυλ. το περίφημο σοκάκι που οι πρετοριανοί φαίνεται να φορούν σε μερικές παραστάσεις θα χρησιμοποιούταν μόνο ως μέρος της στολής παρέλασης. το (εμπνευσμένο μοντέλο Montefortino Buggenum με ένα σώμα του ogival προφίλ, ένα κοίλο εξόγκωμα στην κορυφή και μία μικρή γωνία cubrenuca: Μέχρι το τέλος του αιώνα μ.Χ. στον εξοπλισμό pretorians στρατιώτες τρεις βασικοί τύποι κράνη συμβεί Haguenau (πιο προσαρμοσμένη στην μάχη και κατασκευασμένη σε ένα κομμάτι με ένα ευρύ καθέτως κάλυμμα και μετωπική ενίσχυση που στερεώνεται στο προσωρινό,
Τα βασικά όπλα ήταν το ίδιο όπως χρησιμοποιείται λεγεωνάριος βαρέα πεζικού και, μέχρι το τέλος του δεύτερου αιώνα μ.Χ., συμπεριλαμβανομένης της gladius ή μικρό ξίφος ήταν, η θήκη ήταν φτιαγμένο από ξύλο με μεταλλικές ενισχύσεις και, στην περίπτωση των Praetorians, του ο υψηλός μισθός τους επέτρεψε να το διακοσμήσουν άφθονα. Πραιτοριανός στρατιώτες μεταφέρονται στη δεξιά πλευρά, αλλά οι centurions την πήρε προς τα αριστερά ως σύμβολο distintivo.Desde τέλη του δεύτερου αιώνα μ.Χ. αυτή αντικαταστάθηκε από τον Σπάθα, μεταβλητού πλάτους και περισσότερο από το gladius φύλλο. Στην απέναντι πλευρά, στην οποία είχαν τοποθετηθεί αυτά τα όπλα, οι πρετοριανοί στρατιώτες μετέφεραν ένα στιλ που ονομάζεται pugio. Ως παραδοσιακή συνοδεία του λεγεωνικού πεζικού χρησιμοποιήθηκε ένα ακόντιο ή πέπλο ως όπλο ρίψης, αποτελούμενο από ξύλινο άξονα και μεταλλικό τμήμα στο τέλος των 60-90 cm. λαμβάνοντας συνολικό μήκος 2 m. έχει μια ελαφρύτερη έκδοση κλήση lancea ή ελαφρύ ακόντιο (μερικές φορές τοποθετείται σε μια μπάλα οδηγήσει τους ως υπέρβαροι για να αυξήσει την διεισδυτικότητα, αλλά αυτή η διαδρομή να παραμείνει). Είναι πιθανό ότι οι στρατιώτες λαμβάνουν εκπαίδευση στο χειρισμό του τόξου, αν είναι απαραίτητο, ίσως ως αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται από Σεπτίμιου Σεβήρου.
Είναι γνωστό ότι ο Φρουρός είχε μηχανές πολέμου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση, για πολεοδομία, πυρόσβεση, κλπ. όπως απαιτεί η κατάσταση. αποθηκεύονται στο οπλοστάσιο του Κάστρου. Μεταξύ αυτών των τύπων βλημάτων, ο βαλλιστής και ο καταπέλτης ξεχωρίζουν μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ. Είχαν επίσης τον αποκαλούμενο σκορπιό, τον αντάρτη ή τον cartbalist.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου