Marianne North - Η ζωγράφος των φυτών του κόσμου
.
Αντί να προβάλλουμε την ασχήμια και τη διαφθορά δε θα ήταν καλύτερα να μαθαίνουμε για ανθρώπους που αγωνίστηκαν με όποιον τρόπο να αφήσουν κάτι στους επόμενους που να αξίζει????
Marianne North
Η ζωγράφος των φυτών του κόσμου
Το 1860, η Marianne North ερασιτέχνης κηπουρός και ζωγράφος, διέσχισε τον ωκεανό για την Αμερική, κουβαλώντας πινέλα, μπογιές, ένα καβαλέτο, και την αγάπη της για τα λουλούδια. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Τζαμάικα, στο Περού, στην Ιαπωνία, στην Ινδία και την Αυστραλία. Επισκέφτηκε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική, ψάχνοντας νέα λουλούδια για να ζωγραφίσει. «Εντυπωσιάστηκα από την ποικιλία των θεμάτων που μπορούσα να ζωγραφίσω», έγραψε.
Αντί να προβάλλει την ασχήμια και τη διαφθορά, δεν θα ήταν καλύτερα να μάθουμε για τους ανθρώπους που πολέμησαν με οποιονδήποτε τρόπο να αφήσουν κάτι στο επόμενο που αξίζει ;;;
Το 1860, η Marianne North , ερασιτέχνης κηπουρός και ζωγράφος, διασχίζει τον ωκεανό στην Αμερική, μεταφέροντας βούρτσες, χρώματα, ζαχαροκάλαμο και αγάπη για τα λουλούδια. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Τζαμάικα, το Περού, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Αυστραλία. Επισκέφτηκε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική, αναζητώντας νέα λουλούδια για ζωγραφική. "Εντυπωσιάστηκα από την ποικιλία των θεμάτων που θα μπορούσα να ζωγραφίσω", έγραφε.
Η Marianne North (24 Οκτωβρίου 1830 - 30 Αυγούστου 1890) ήταν ένας παραγωγικός βικτοριανός βικτοριανός βιολόγος και βοτανικός καλλιτέχνης , γνωστός για τις φυτικές και τοπικές ζωγραφιές της, τα μεγάλα ταξίδια της στο εξωτερικό, τα γραπτά της, τις ανακαλύψεις των φυτών της και τη δημιουργία της αίθουσας της Royal Botanic Κήποι, Κοι .
Αφού η αδελφή της παντρεύτηκε το 1864 και ο πατέρας της έχασε τη θέση του στο κοινοβούλιο, οι δυο τους πέρασαν ακόμα περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας, επισκέπτοντας την Ελβετία και το νότιο Τυρόλο.Ταξίδεψαν στη Συρία και κατά μήκος του Νείλου το 1865-67. Ο πατέρας της αρρώστησε στις Άλπεις το 1869, και τον έφερε πίσω στον Hastings, όπου πέθανε. Συνέχισε να ζωγραφίζει ως τρόπο για να καθησυχάσει τη θλίψη της.
Μετά το θάνατο του πατέρα της, ταξίδεψε και έκανε έργα ζωγραφικής στη Σικελία. Το 1871-1872 ταξίδεψε στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τζαμάικα και πέρασε ένα χρόνο στη Βραζιλία , όπου έκανε μεγάλο μέρος της δουλειάς της σε μια καλύβα στα βάθη ενός δάσους. Το 1875, μετά από μερικούς μήνες στην Τενερίφη , ξεκίνησε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο και για δύο χρόνια ζωγράφισε τη χλωρίδα της Καλιφόρνιας, της Ιαπωνίας, του Βόρνεο , της Java και της Κεϋλάνης . Κατά τις επισκέψεις της στην Καλιφόρνια, κατέγραψε την ανησυχία της για την καταστροφή των κοκκινομάρτυρες. Πέρασε όλο το 1878 σε διάφορα μέρη της Ινδίας.
Με την επιστροφή της στη Βρετανία, ο Βορράς παρουσίασε πολλά από τα σχέδια της στο Λονδίνο. Προσφέρθηκε να δώσει τη συλλογή στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Kew και να δημιουργήσει μια γκαλερί για να τους φιλοξενήσει. Αυτή η προσφορά έγινε δεκτή και τα νέα κτίρια που σχεδίασε ο James Fergusson ξεκίνησαν εκείνο το έτος.
Περισσότεροι από 800 αξιόλογοι πίνακες καλύπτουν τους τοίχους της Βαρκελώνης Marianne North.
Οι τοίχοι της γκαλερί γεμίζουν με το σύνολο σχεδόν των 800 περίπου βοτανικών ζωγραφικών πινάκων της.
Μετά από έκθεση σε γκαλερί του Λονδίνου το 1879, είχε την ιδέα να εκτεθούν τα έργα της στους Βασιλικούς Κήπους του Kew στο Λονδίνο.
Αν και η γκαλερί άνοιξε αρχικά το 1882, Marianne συνέχισε να ταξιδεύει στον κόσμο για πολλά χρόνια μετά.
«Οι λόφοι ήταν καταγάλανοι, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Δεν είχα ξαναδεί τόσα χρώματα». Χωρίς αεροπλάνα ή αυτοκίνητα και με τους δρόμους να σπανίζουν, η North καβάλησε γαϊδουράκια, σκαρφάλωσε γκρεμούς, και διέσχισε βάλτους για να βρει τα φυτά που έψαχνε.
Η εσωτερική γκαλερί και βεράντα κατασκευάστηκαν, ενώ επιβιβάστηκε σε ένα ταξίδι στην Αυστραλία και ήταν κατά την επιστροφή της από αυτή την ήπειρο που αποφάσισε να οργανώσει τα έργα της στη γεωγραφική σειρά. Αυτό πήρε ένα χρόνο για να ολοκληρώσει και η γκαλερί άνοιξε εκ νέου στην τελική του μορφή το 1886.
Όλα αυτά φορώντας τα συνηθισμένα ρούχα της εποχής, μακριά φορέματα ως το πάτωμα.
Καθώς η τέχνη της φωτογραφίας δεν είχε τελειοποιηθεί, οι πίνακες της North χάρισαν στους Ευρωπαίους βοτανολόγους τις πρώτες ματιές σε κάποια από τα σπανιότερα φυτά όπως τα τεράστια σαρκοφάγα φυτά του Βόρνεο, την Αφρικανική Κνιφόφια, και πολλά άλλα είδη που πήραν το όνομα της καθώς ήταν η πρώτη Ευρωπαία που τα κατέγραψε στη φύση.
https://efisoul63.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου