ΡΙzΟΤΟ ΜΕ nΤΟΜΑΤa ΚΑΙ ΛΕΜΟΝi
Καλημέρα, σήμερα είναι μια μέρα ριζότο. Ας κάνουμε ένα ριζότο με ντομάτα και λεμόνι, ένα απλό πιάτο, με χαμηλό κόστος και χρειάζεται λίγο χρόνο στην προετοιμασία .Είναι ένα ριζότο με γεύσεις που ταιριάζουν καλά. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ζωμό λαχανικών, όπως πάντα και στο τέλος θα πρέπει να βάλουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Σήμερα θα βάλουμε το φυσικό ή βρώσιμο φλοιό τριμμένου λεμονιού πάνω όταν φτιάχνουμε το ρίζι. Και λέγοντας αυτά πάμε με τη συνταγή
Πληροφορίες:
- Χαμηλή δυσκολία
- Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 15 λεπτά
- Δοσολογία για 4 άτομα
- Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 450 γρ ρίζι το ποιότητας arborio
- 5-6 φρέσκες ντομάτες
- 100 γρ. ντομάτα κεράσι
- 100 γρ θρυμματισμένη ντομάτα
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1 κρεμμύδι συν 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 40 ml. ελαιόλαδου, ακόμα 30 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαίου
- 40 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ένα φύλλο βασιλικού
Για το ζωμό:
- 2 κρεμμύδια, 2 καρότα, λίγο σέλινο
- αλάτι που απαιτείται
- νερό που εξυπηρετεί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Όπως πάντα θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την παραγωγή του ζωμού. Βάλτε τα λαχανικά καθαρά και κομμένα σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό προσθέστε μια στρώση χοντρό αλάτι, βράζουμε για 40 λεπτά, οπότε το στραγγίζουμε και αφαιρούμε όλα τα άχρηστα, ρυθμίστε το αλάτι. Στο ζωμό, βάλτε τις φρέσκες ντομάτες, καθαρισμένες (θα πρέπει να κάνετε 2 κοψίματα σαν σταυρό στο κάτω μέρος) και να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και όταν βλέπουμε η φλούδα αρχίζει να σκάει τις βγάζουμε έξω, αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους όταν είναι ακόμα ζεστές, και τις τεμαχίζουμε Τώρα βάζουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα Sarte με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας νερό για να διευκολύνει το μαγείρεμα, και όταν είναι μαλακό προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες την θρυμματισμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση την εστία για να γίνει η ανάμιξη, ελέγχουμε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, τέλος σβήστε τη φωτιά και αλέστε τα σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας βασιλικό.
Ωραία, αφήστε τώρα σε μια κατσαρόλα μαγειρεμένα πάνω σκόρδο και κρεμμύδι σε χαμηλή θερμότητα με τα υπόλοιπα και όπως γίνονται, προσθέτουμε το έτοιμο ρύζι, όταν ακόμα είναι ζεστό (μπορείτε να το επιβεβαιώσετε με το χέρι) το βρέχουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κομμένα στα δύο ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του ρυζιού για 15-16 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ¨πιεί" το ζωμό . Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι και τελειώνουμε με αυτό το μέρος και αν το ρύζι δεν έχει πια ζωμό, προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας το ρύζι εκτός εστίας,Όταν όλα συγχωνευθούν καλά σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τη τριμμένη φλούδα φυσικού λεμονιού
Μπράβο! Δείτε το πόσο όμορφο και καλό πιάτο φαίνεται
Καλή όρεξη και όπως πάντα για κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να γράψετε σε αυτό το blog.Χαιρετισμούς σε όλους μέχρι αύριο που θα επιστέψω με νέα συνταγή
Garrucha, Αλμερία, Ισπανία
https://cocinaitaly.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου