ΖΥΜΑΡΙΚΑ PACCERI
(ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΚΚΕΡΙ)
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ
Καλημέρα..Σήμερα προτείνω ένα εύκολο πλούσιο και καλό πιάτο.
Ζυμαρικά Paccheri με σάλτσα σαφράν ( προφέρεται [pakkeri] και είναι ένας τύπος ζυμαρικών με τη μορφή ενός πολύ μεγάλου σωλήνα, που προέρχεται από την Καμπανία)
Η σάλτσα γίνεται με φασόλια, μπέικον, κρέμα γάλακτος και σαφράν, εύκολα και γρήγορα. Αν δεν σας αρέσει αυτό το είδος ζυμαρικών το αλλάζετε με άλλο,όπως μπορείτε να αλλάξετε τα φασόλια με αρακά ή κολοκυθάκια.
Γενικά μπορούμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να χρησιμοποιήσουμε σαφράν με μια σάλτσα με γαρίδες και μανιτάρια ή ακόμα και μια σάλτσα τυριού...
Και με αυτά πάμε με την συνταγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
.
Χαμηλή δυσκολία, χαμηλό κόστος συνολικός χρόνος 50 λεπτά και χορταίνει 4 άτομα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1. 450 γρ pacceri ή αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιείτε ένα άλλο ζυμαρικό
2. 250 γρ μπέικον
3. 250 γρ φρέσκα φασόλια
4. Μισό λεπτό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5. 40 ml ελαιόλαδο + 30 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
6. 1 πακέτο σκόνη σαφράν
7. 200 γρ κρέμας για το μαγείρεμα
8. 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
9. 40 γρ βούτυρο
10.μισό ποτήρι λευκό κρασί
11. αλάτι ψιλό, αλάτι μαγειρικό και μαύρο πιπέρι που χρειάζεται....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα φασολάκια , αφαιρούμε τις φλούδες αφήνοντας τα υπόλοιπα να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε
Μετά τηγανίζουμε σε ένα sarte σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι ανακατεύοντας με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε το κομμένο σε λωρίδες μπέικον και τα φασόλια. τα σοτάρουμε και όταν πιεί τα υγρά του το σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνοντας το μέχρι να εξατμιστεί βάζοντας την κρέμα και το αλάτοπίπερο που μας χρειάζεται...Το αφήνουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι της αρεσκείας μας και σβήνουμε την εστία.
Στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 12-13 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Τέλος τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας με χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και το extra παρθένο ελαιόλαδο και όταν όλα είναι καλά συγχωνευμένα έχουμε πια τελειώσει
Καλή σας όρεξη...
Χατζηκυπραιος Αργλυρης
(ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΚΚΕΡΙ)
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ
Καλημέρα..Σήμερα προτείνω ένα εύκολο πλούσιο και καλό πιάτο.
Ζυμαρικά Paccheri με σάλτσα σαφράν ( προφέρεται [pakkeri] και είναι ένας τύπος ζυμαρικών με τη μορφή ενός πολύ μεγάλου σωλήνα, που προέρχεται από την Καμπανία)
Η σάλτσα γίνεται με φασόλια, μπέικον, κρέμα γάλακτος και σαφράν, εύκολα και γρήγορα. Αν δεν σας αρέσει αυτό το είδος ζυμαρικών το αλλάζετε με άλλο,όπως μπορείτε να αλλάξετε τα φασόλια με αρακά ή κολοκυθάκια.
Γενικά μπορούμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να χρησιμοποιήσουμε σαφράν με μια σάλτσα με γαρίδες και μανιτάρια ή ακόμα και μια σάλτσα τυριού...
Και με αυτά πάμε με την συνταγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
.
Χαμηλή δυσκολία, χαμηλό κόστος συνολικός χρόνος 50 λεπτά και χορταίνει 4 άτομα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1. 450 γρ pacceri ή αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιείτε ένα άλλο ζυμαρικό
2. 250 γρ μπέικον
3. 250 γρ φρέσκα φασόλια
4. Μισό λεπτό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5. 40 ml ελαιόλαδο + 30 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
6. 1 πακέτο σκόνη σαφράν
7. 200 γρ κρέμας για το μαγείρεμα
8. 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
9. 40 γρ βούτυρο
10.μισό ποτήρι λευκό κρασί
11. αλάτι ψιλό, αλάτι μαγειρικό και μαύρο πιπέρι που χρειάζεται....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα φασολάκια , αφαιρούμε τις φλούδες αφήνοντας τα υπόλοιπα να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε
Μετά τηγανίζουμε σε ένα sarte σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι ανακατεύοντας με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε το κομμένο σε λωρίδες μπέικον και τα φασόλια. τα σοτάρουμε και όταν πιεί τα υγρά του το σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνοντας το μέχρι να εξατμιστεί βάζοντας την κρέμα και το αλάτοπίπερο που μας χρειάζεται...Το αφήνουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι της αρεσκείας μας και σβήνουμε την εστία.
Στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 12-13 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Τέλος τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας με χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και το extra παρθένο ελαιόλαδο και όταν όλα είναι καλά συγχωνευμένα έχουμε πια τελειώσει
Καλή σας όρεξη...
Χατζηκυπραιος Αργλυρης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου