Κοντοσούβλι στο φούρνο
Και μόνο με πρόβατο..., το αυθεντικό το Ρουμελιώτικο, όπως λένε...
Υλικά
1-1,2 κ. πρόβατο μπούτι με λίγο ξυγκάκι
1 κ. σούπας λάδι
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κ. σούπας θρούμπι
Για τη μαρινάδα...
1/2 π. κρασιού σπιτικό ξύδι
1 φ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
Υλικά : μία σούβλα κουζίνας
Εκτέλεση
Καταρχήν το έχουμε κόψει σε κομμάτια για να το περάσουμε στη σουβλίτσα.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Θρούμπι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σ' ένα μπολ, το περιχύνουμε με το ξύδι και το κρασί και ανακατεύουμε, ώστε να ποτιστεί καλά το κρέας μας.
Προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον, όλο το βράδυ ή το λιγότερο 12 ώρες, όσο πιο πολύ, τόσο το καλύτερο...
Πολλοί, το ξύδι το αποφεύγουν..., αλλά όμως αυτό σκοτώνει όλες τις μυρωδιές του ζωντανού αν υπάρχουν...
Επίσης, πληροφοριακά, ο καλύτερος τρόπος μαριναρίσματος αν δε μαγειρευτεί το κρέας αμέσως μετά την αγορά του, το μαρινάρεις και μαζί με τη μαρινάδα του σε σακούλα συσκευασίας τροφίμων που κλείνει αεροσταγώς..., το καταψύχεις, οπότε όταν το αποψύχεις, τα υγρά του κρέατος βγαίνουν και το κρέας μας παίρνει τ' αρώματα της μαρινάδας μας...
Το περνάμε στη σούβλα μας, όχι πολύ σφικτά, διότι τα κομμάτια πιθανόν να μην είναι ομοιόμορφα,
οπότε να ψηθούν όλα.
Το λαδώνουμε μαζί με το λεμόνι μας.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Από έξω και με αλουμινόχαρτο για να μη μας χυθούν τα υγρά εκτός λαδόκολλας .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για δυο ώρες περίπου....
Το ανοίγουμε, ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανοιχτό.
Το γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου...
Το σερβίρουμε αμέσως εκείνη την ώρα για να μη μας στεγνώσει...
Καλή Επιτυχία!
Υλικά
1-1,2 κ. πρόβατο μπούτι με λίγο ξυγκάκι
1 κ. σούπας λάδι
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κ. σούπας θρούμπι
Για τη μαρινάδα...
1/2 π. κρασιού σπιτικό ξύδι
1 φ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
Υλικά : μία σούβλα κουζίνας
Εκτέλεση
Καταρχήν το έχουμε κόψει σε κομμάτια για να το περάσουμε στη σουβλίτσα.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Θρούμπι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σ' ένα μπολ, το περιχύνουμε με το ξύδι και το κρασί και ανακατεύουμε, ώστε να ποτιστεί καλά το κρέας μας.
Προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον, όλο το βράδυ ή το λιγότερο 12 ώρες, όσο πιο πολύ, τόσο το καλύτερο...
Πολλοί, το ξύδι το αποφεύγουν..., αλλά όμως αυτό σκοτώνει όλες τις μυρωδιές του ζωντανού αν υπάρχουν...
Επίσης, πληροφοριακά, ο καλύτερος τρόπος μαριναρίσματος αν δε μαγειρευτεί το κρέας αμέσως μετά την αγορά του, το μαρινάρεις και μαζί με τη μαρινάδα του σε σακούλα συσκευασίας τροφίμων που κλείνει αεροσταγώς..., το καταψύχεις, οπότε όταν το αποψύχεις, τα υγρά του κρέατος βγαίνουν και το κρέας μας παίρνει τ' αρώματα της μαρινάδας μας...
Το περνάμε στη σούβλα μας, όχι πολύ σφικτά, διότι τα κομμάτια πιθανόν να μην είναι ομοιόμορφα,
οπότε να ψηθούν όλα.
Το λαδώνουμε μαζί με το λεμόνι μας.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Από έξω και με αλουμινόχαρτο για να μη μας χυθούν τα υγρά εκτός λαδόκολλας .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για δυο ώρες περίπου....
Το ανοίγουμε, ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανοιχτό.
Το γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου...
Το σερβίρουμε αμέσως εκείνη την ώρα για να μη μας στεγνώσει...
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου