Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ AARDVARK

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ  AARDVARK 

μυρμηγκοφάγο θηλαστικό
Μυρμηγκοφάγο θηλαστικό
Χρονική εμβέλεια: Πρώιμο Πλειόκαινο - πρόσφατα 
Porc formiguer.JPG
Επιστημονική ταξινόμησηεπεξεργασία
Βασίλειο:Animalia
Ζωολογική διαίρεσις:Chordata
Τάξη:Mammalia
Σειρά:Tubulidentata
Οικογένεια:Orycteropodidae
Γένος:Orycteropus
Είδος:
O. afer
Διωνυμικό όνομα
Orycteropus afer
Pallas , 1766)
Υποείδη
Δείτε το κείμενο
Ο χάρτης της Αφρικής δείχνει ένα επισημασμένο εύρος (πράσινο) που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου νότια της έρημο Σαχάρας
Σειρά Aardvark
Το Aardvark ( ɑːr δ ν ɑːr k / ARD -vark ? Orycteropus afer ) είναι ένα μεσαίου μεγέθους, τρώσης, νυκτόβια θηλαστικό εγγενές στην Αφρική . [2] Είναι το μόνο ζωντανό είδος της τάξης Tubulidentata , [3] [4] αν και άλλα προϊστορικά είδη και γένη Tubulidentata γνωστή. Σε αντίθεση με άλλους εντομοφάγους , έχει μακρύ χοίρο-όπως το ρύγχος, το οποίο χρησιμοποιείται για να μυρίζει τα τρόφιμα. Περνάει πάνω από τα περισσότερα από τα δύο τρίτα του νότου της αφρικανικής ηπείρου, αποφεύγοντας περιοχές που είναι κυρίως βραχώδεις. Ένας νυχτερινός τροφοδότης, διατηρεί τα μυρμήγκια και τους τερμίτες, τα οποία θα σκάψουν από τους λόφους τους χρησιμοποιώντας τα αιχμηρά νύχια και τα ισχυρά πόδια. Ανασκάπτει επίσης να δημιουργήσει κοιλώματα για να ζήσει και να προωθήσει τους νέους. Λαμβάνει μια βαθμολογία "ελάχιστης ανησυχίας" από την IUCN , παρόλο που οι αριθμοί της φαίνεται να μειώνονται.
απο https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

Το Aardvark είναι ένα μυρμηγκοφάγο θηλαστικό
 Βρίσκεται σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, εκτός από τη Δυτική και την Κεντρική σε περιοχές δάσους.

Τα Aardvarks καταλαμβάνουν βοσκοτόπους και σαβάνα για ενδιαιτήματα στην υποσαχάρια Αφρική, προτιμώντας περιοχές που έχουν μεγάλη αφθονία των μυρμηγκιών και τερμίτες όλο το χρόνο.

Η διάρκεια ζωής των aardvarks είναι έως και 18 χρόνια στο φυσικό περιβάλλον και έως 23 χρόνια σε αιχμαλωσία .

Το βάρος ενός aardvark είναι τυπικά μεταξύ 60 και 80 κιλών (130-180 λίβρες). Το μήκος του aardvark είναι συνήθως μεταξύ 105 και 130 εκατοστών (3,4 και 4,3 πόδια) και μπορεί να φθάσει τα μήκη 2,2 μέτρα (7 ft 3 in) όταν η ουρά του (η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι 70 εκατοστά (28 in)) λαμβάνεται υπόψη . Είναι ύψος 60 εκατοστών (24 in) στον ώμο και έχει περίμετρο περίπου 100 εκατοστών (3.3 πόδια).

aardvark-2

Τα Aardvarks έχουν πολύ παχύ δέρμα και δεν έχουν λιπαρά στρώματα. Το πάχος του δέρματος προστατεύει τα ζώα αυτά από τα μυρμήγκια που δαγκώνουν, και  μπορούν να κοιμηθούν στις φωλιές των μυρμηγκιών που έχουν ανασκαφεί πρόσφατα για σίτιση.

Είναι αξιοσημείωτα για τη μακρά μύτη τους , η οποία είναι ευρύτερη στο απομακρυσμένο άκρο, το τετράγωνο κεφάλι τους και μια ουρά που κλίνει προς το άκρο.

Το τρίχωμα είναι μικρό για το κεφάλι, το λαιμό και την ουρά, αλλά μακρύτερο και πιο σκούρο στο υπόλοιπο σώμα, ειδικά στα άκρα. Τα μαλλιά συχνά είναι  μακριά στους ενήλικες, αλλά πιο έντονα στους νέους.

Τα άκρα τους τροποποιούνται για να σκάβουν στια πολύ σκληρά  ανάχωμα των τερμιτών που βρίσκονται στις  αφρικανικές σαβάνες. Τα νύχια είναι στην πραγματικότητα κάτι μεταξύ του πραγματικού νυχιού και της οπλής 

aardvark-3

Ενώ aardvarks έχουν δόντια (σε αντίθεση με άλλα  ζώα της κατηγορίας τους ), στερούνται τομείς ( κοπτήρες) και κυνόδοντες.

Η κολλώδης γλώσσα, που εκτείνεται σε 30 εκατοστά (σχεδόν 12 ίντσες) από το μικρό στόμιο, στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την περισυλλογή των εντόμων .

Φαίνονται να βασίζονται κυρίως στην αίσθηση της όσφρησης για τον εντοπισμό της λείας.

Το aardvark είναι νυχτερινό και είναι ένα μοναχικό πλάσμα που τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με τα μυρμήγκια και τους τερμίτες  που θα σκάψει στους λόφους τους χρησιμοποιώντας τα αιχμηρά νύχια και τα ισχυρά πόδια του. Μπορεί να φάει μέχρι και  50.000 έντομα  κάθε βράδυ. το μόνο φρούτο που καταναλώνεται από aardvarks είναι το αγγούρι aardvark.

aardvark-4

Τη νύχτα ταξιδεύει 10 με 30 χιλιόμετρα (6 έως 19 μίλια), περιπλανώμενος σε γνωστά μονοπάτια με ζιγκ-ζαγκ, σταματώντας συχνά να ρουφάει και πιέζει το ρύγχος του στο έδαφος.

Η ταχύτητα λειτουργίας ενός aardvark δεν έχει τεκμηριωθεί επισήμως, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να τρέξει με ταχύτητες που κυμαίνονται γύρω στα 38-42 km / h (23,5-26 mph).

Το aardvark είναι γνωστό ότι είναι ένας καλός κολυμβητής και έχει υπάρξει αξιόπιστος μάρτυρας να επιβεβαιώσει επιτυχή κολύμβησης σε ισχυρά ρεύματα.

Το aardvark ανασκάπτει διακλαδιστικά βράχια , συνήθως μήκους 2 έως 3 μέτρων (6,6 έως 9,8 πόδια), αλλά μερικές φορές μέχρι και 13 μέτρα (42,6 πόδια), με αρκετούς θαλάμους ύπνου. Αφήνει τα παλιά βουνά και σκάβει συχνά καινούργια, πράγμα που παρέχει σκασίματα που χρησιμοποιούνται από άλλα είδη όπως το αφρικανικό άγριο σκυλί.

aardvark-5

Το aardvark είναι ένα μάλλον ήσυχο ζώο . Εντούτοις, κάνει μαλακούς ήχους σκασίματος καθώς φτιάχνουν χορτάρια και δυνατά γρυλίσματα καθώς κάνει για την είσοδο της σήραγγας.

Τα φύλα συνδέονται μόνο κατά τη διάρκεια των περιόδων αναπαραγωγής . Μετά από κυοφορία των επτά μηνών , ένα νεαρό aardvark ζυγίζει περίπου 2 kg (4,4 lb) γεννιέται κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών. Κατά τη γέννηση τα νύχια είναι ήδη καλά αναπτυγμένα. Οι νέοι μένουν στο κρησφύγετο για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια ακολουθούν τη μητέρα τους. Μέσα σε 14 εβδομάδες τρώνε τερμίτες και 16 εβδομάδες απογαλακτίζονται. Μπορεί να σκάψει τη δική του αυλάκωση από την ηλικία των έξι μηνών και θα αφήσει τη μητέρα της πριν από την συμπλήρωση ένος έτος.

Μια οξεία αίσθηση της ακοής το προστατεύει απο το να αιφνιδιαστεί  από τα αρπακτικα , που περιλαμβάνουν πύθωνες , λιοντάρια , λεοπαρδάλεις και ύαινες .

Το aardvark είναι επί του παρόντος απαριθμημένο ως ένα είδος λιγότερο ανησυχητικό , σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN)  στον κόκκινο κατάλογο των απειλούμενων ειδών .

aardvark μωρό

Το aardvark μερικές φορές ονομάζεται "αρκουδάκι της Αφρικής" , 

Το όνομα "aardvark" προέρχεται από παλαιότερα αφρικανικά (erdvark) και σημαίνει "γουρουνάκι γης" ή "χοιρινό έδαφος" , εξαιτίας των συνηθειών του.

Τα Aardvarks προσαρμόζονται καλά στην αιχμαλωσία. Ο πρώτος ζωολογικός κήπος που απέκτησε  aardvark ήταν ζωολογικός κήπος του Λονδίνου το 1869, που είχε ένα ζώο από τη Νότια Αφρική .

Στην αφρικανική λαογραφία , το aardvark είναι πολύ θαυμασμένο λόγω της επιμελούς προσπάθειάς του για φαγητό και της ατρόμητης απόκρισης στα μυρμήγκια στρατιώτες.

Ο αιγυπτιακός θεός Set απεικονίζεται συνήθως με το κεφάλι ενός αγνώστου ζώου, του οποίου η ομοιότητα με ένα aardvark έχει σημειωθεί στην λαογραφία

Είναι το μόνο ζωντανό είδος της τάξης Tubulidentata, αν και είναι γνωστά άλλα προϊστορικά είδη και γένη Tubulidentata.

http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-aardvarks/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie

  Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie Midnight's Children  - Salman Rushdie Narayan Giri, Okhaldhung...