Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΡΙΖΟΤΟ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ -- RISOTTO A LA VENETA

ΡΙΖΟΤΟ  ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ

RISOTTO A LA VENETA


ριζότο με φεγατίνη

Καλημλερα σε όλους.Σήμερα θα προτείνω ένα πιάτο που αρκετά συχνά καταναλώνεται στο σπίτι (Τρεβίζο)-- (Το Τρεβίζο (ιταλικά: Treviso, βενετσιανικά: Trevixo) είναι πόλη και δήμος στο Βένετο, βόρεια Ιταλία, πρωτεύουσα της επαρχίας του Τρεβίζο), ως Βενετσιάνικο ριζότο (το αρχικό του όνομα είναι ριζότο με i fegadei) αποτελείται από ένα ριζότο με συκώτι κοτόπουλου ψημένα πριν με θρυμματισμένη σάλτσα ντομάτας και λαχανικά, μπορεί επίσης να γίνει σε λευκό (χωρίς ντομάτα) αρκεί να χρησιμοποιήσετε το ζωμό λαχανικώνή από βόειο κρέας, ανάλογα με το γούστο μας, πάντα στο τέλος πρέπει να βγει κρεμώδε το ρύζι. Πρόκειται για ένα πιάτο με χαμηλό κόστος και ο χρόνος προετοιμασίας δεν είναι μεγάλο. Το συκώτι κοτόπουλου, μπορείτε να το αλλάξετε σε άλλο τύπο κρέατος αλλά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε συκώτι κοτόπουλου που παραμένει πιο ήπιο και ταιριάζει καλύτερα με το ρύζι, και λέγοντας αυτό πηγαίνουμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 20 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για το ζωμό:
  1. 500 γρ. κρέατος για το ζωμό
  2. 1 κρεμμύδι, 2 καρότα και λίγο σέλινο
  3. νερό που λείπει για να καλύψει όλα
  4. το αλάτι που επιθυμούμε
Επιπλέον:
  1. 250 γρ. του συκωτάκια  κοτόπουλου
  2. μισό κρεμμύδι, 1 καρότο και λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  3. 450 γρ. του ρυζιού καλής ποιότητας
  4. 150 γρ. από τη θρυμματισμένη ντομάτα
  5. μερικά φύλλα φασκόμηλου
  6. μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  7. μισό ποτήρι λευκό κρασί (ρύζι)
  8.  το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  9. ένα άλλο μισό λεπτό συνθλιμμένο κρεμμύδι που χρησιμεύει για τη τσιγάρισμα του ρυζιού
  10. 40 ελαιόλαδο συν 30 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
  11. 40 γρ. του βουτύρου
  12. 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε με την παραγωγή του ζωμού: βάλτε τα λαχανικά καθαρά και κομμένα σε κομμάτια, το κρέας και το αλάτι  σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό για να καλύψει όλα και  αφήστε το να βράσει για 50 λεπτά. Μετά το φιλτράρουμε για την απομάκρυνση όλων των στερεών και  προσαρμόζουμε το αλάτι που απαιτείται. 
Προετοιμάζουμε το συκώτι κοτόπουλου: Βάλτε τα  ψιλοκομμένα λαχανικά μαγειρεμένα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας νερό,και προσθέτουμε το συκωτάκια καθαρά και κομμένα σε μικρά ζάρια, και τα  μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, στη συνέχεια, τα σβήνουμε  με το κόκκινο κρασί και το  αφήνουμε να εξατμιστεί, ελέγχοντας για το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο αφήνοντας το να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα  (10 έως 15 λεπτά περίπου) 
Ωραία ! Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη, μπορούμε να συνεχίσουμε με το ρύζι.:
Βάζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό και  όταν αυτό γίνει μαλακό προσθέστε το ψημένο ρύζι για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας και όταν στεγνώνει το σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και προσθέστε το ζεστό ζωμό κάθε φορά που χρειάζεται κατά το μαγείρεμα του ρυζιού Θα πρέπει να είναι έτοιμο σε 10 λεπτά, μετά από αυτό το χρόνο προσθέστε τα συκωτάκια πάντα μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά και ανακατώνοντας για άλλα 5-6 λεπτά προσαρμόζουμε με προσοχή αλάτι και πιπέρι Τώρα είναι το σημείο που προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε  έως ότου όλα  συγχωνευθούν καλά. και έχουν μια κρεμώδη υφή
Ωραία. Τώρα μπορεί να σερβιριστεί έξω για φαγητό, απολαύσετε το γεύμα σας και όπως πάντα αν έχετε κάτι συγκεκριμένο ή έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να Γράψτε μου σε αυτό το blog.Χαιρετισμούς σε όλους και αύριο επιστρέφω με άλλη συνταγή.
ριζότο με φεγατίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου)

  Βικτωρία η ωχρά (ευθυμογράφημα του Νίκου Τσιφόρου) Από το ιστολόγιο του Ν, Σαραντάκου  " Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " ...