Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΑΠΟ ΟΥΡΆ ΒΟΔΙΝΟΥ

παπαρδελεσ ΜΕ ραγου ΑΠΟ ουρΆ  βοδινου

pappardelle con toro

Publicado el 

Καλημέρα σε όλους. Για σήμερα προτείνω ένα πιάτο που συνήθως προτιμούνε στη  Ρώμη  και είναι οι Παπαρδέλες με ραγού από ουρά βοδιού.
 Η συνταγή που βλέπετε είναι σύμφωνα με εργασιακή εμπειρία, μπορώ επίσης να κάνω μία πατάτα νιόκι που ταιριάζει και στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε ένα μαλακό τυρί που είναι διαφορετικό από το parmesano (παρμεζάνα)
Έχει μέτριο κόστος δεν απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία,
Λοιπόν, ας πάμε με την συνταγή.

Πληροφορίες:

Μεσαία-υψηλή δυσκολία (αυτό εξαρτάται από τα ​​ζυμαρικά , αν τα αγοράζουμε έτοιμα ή τα κατασκευάζουμε)
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά συν 2 ώρες χρόνο μαγειρέματος
Δόση για 4 άτομα
Μέσο κόστος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Ζύμη ζυμαρικών

400 γρ. από αλεύρι συν 200 γρ. της εργασίας ζεύγους αλεύρων
3 ολόκληρα αυγά συν 1 κρόκο αυγού
λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

0,800 γρ ουρά βοδινού
1 κρεμμύδι, 2 καρότα, λίγο σέλινο συν 3 σκελίδες σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα
300 γρ. από τη θρυμματισμένη ντομάτα (σε ένα τρίφτη και χρησιμοποιήσαμε τη σάλτσα)
λίγο δεντρολίβανο και φασκόμηλο
40 ml. το ελαιόλαδο συν το λάδι για το τηγάνισμα που χρειάζεται
μισό ποτήρι λευκό κρασί
καλό αλάτι και μαύρο πιπέρι που χρειάζονται
λίγο αλεύρι 00
40 γρ. του βουτύρου
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκινήσαμε με την παραγωγή ζύμης ζυμαρικών:
Σε μια λεκάνη θα κοσκινίζουμε το αλεύρι για να σχηματίσουν ένα ηφαίστειο που στη μέση του θα βάλουμε το κρόκο του αυγού και μια πρέζα αλάτι, πάντα ανακατεύοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μπάλα/
Τώρα  το σκεπάζουμε με διαφανές χαρτί και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Σε  αυτό το χρόνο  θα προετοιμάσουμε  τη σάλτσα: Παίρνουμε την ελαφρά  αλευρωμένη ουρά βοδινού και την τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές σε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο ( η ποσότητα του πετρελαίου δεν θα πρέπει να καλύπτει την ουρά και δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό του πάχους της ουράς) .Μόλις ροδίσει το βάζετε για ψήσιμο
Ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι..
Ωραία, τώρα με τον ίδιο Sarte ψήνουμε τα λαχανικά για περίπου 8-9 λεπτά, ανακατεύοντας και καλύπτει (μαγειρεμένο στην αναγκαία ποσότητα από το ίδιο λάδι που χρησιμοποιήσαμε για τηγάνισμα ) .
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα σβήνουμε  με λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί προσθέστε τελικά την ντομάτα,  αλάτι και πιπέρι μαγειρέματος που χρειάζεται
Συνεχίζουμε για 10 λεπτά μέχρι η σάλτσα φτάσει την επιθυμητή πυκνότητα, μετά την προσθέτουμε στην ουρά (σκεπάζοντας με τη σάλτσα το κρέας για την πρόληψη ότι κατά το μαγείρεμα δεν θα στεγνώσει υπερβολικά) τώρα.
Ψήστε το σκεπασμένο με φύλλο αλουμινίου  λίγο περισσότερο από 2 ώρες στους 180 βαθμούς, γυρίζοντας μία φορά .
Ενώ περιμένουμε συνεχίζουμε την προετοιμασία της ζύμης:
Κόβουμε στη μέση τη ζύμη,ανοίγοντας το πρώτο μισό με ένα κύλινδρο πάντα σε συνεργασία με το αλεύρι, (όταν αρχίσουμε να ανοίγουμε  τη ζύμη θα πρέπει να είναι παχύτερη στη μέση και λεπτότερη στις πλευρές και το πλάτος της ζύμης δεν πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος του ρολού) να έχουν ένα πάχος 1 mm και κόβουμε στο μισό και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί"για 20 λεπτά με ένα πανί πάνω του
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μισό μέχρι να σπάσει σε 4 κομμάτια Την επόμενη φορά ​​που θα χρειαστεί να περάσουν ζυμαρικά κομμάτια στη στροφή συνεχίζουμε να εντείνουν τις πάστα 2 πάντα εργάζεται με το αλεύρι, τώρα το κόβουμε σε πάχος 2,5-3 cm. μεγάλη, πάντα αναμιγνύεται με το ζεύγος αλεύρι ζυμαρικά μην κολλήσει και να θέσει σε ένα δίσκο, ώστε enharinada.Seguimos έληξε μέχρι όλη τη μάζα και καλυμμένο με ύφασμα για να αποτρέψει το χρόνο μαγειρέματος της ουράς είναι στεγνό
Τώρα είναι έτοιμο  (γίνεται όταν το κρέας αφαιρείται εύκολα) να το πάρετε από τη σάλτσα, και να ξεκινήσετε με τα χέρια σας  να αφαιρέσετε το κρέας από τα οστά, (ή αν έχει πολλά λιπαρά , ανάλογα με το γούστο μας), βάζουμε μαζί με τη σάλτσα όταν θα έχουν τελειώσει όλα , μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο πιο πυκνή υφή, και στο τέλοςτο δοκιμάζουμε για το αλάτι
 Ωραία !!  προσθέστε  τις παπαρδέλες και αφήστε τα να βράσουν 2-3 λεπτά,
μετά σε ένα τηγάνι με  χαμηλή φωτιά βάζουμε  σάλτσα βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα έως ότου όλα είναι καλά ανακατωμένα
Επιτέλους όλα είναι έτοιμα,
Καλή όρεξη  και όπως πάντα για κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να γράψετε σε αυτί το blog χαιρετισμό blog.
Aύριο θα επανέλθω με άλλη συνταγή

pappardelle con toro

Publicado el 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία