Μανιτάρια τουρσί
Υλικά
1/2 κ. μανιτάρια μικρά καπελάκια agaricus
1 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
νερό κατσαρόλας
ξύδι σπιτικό
Υλικά : 1 βάζο του μισού κιλού
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε μ' ένα βρεγμένο σφουγγαράκι κουζίνας τα μανιτάρια μας.
1/2 κ. μανιτάρια μικρά καπελάκια agaricus
1 κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
νερό κατσαρόλας
ξύδι σπιτικό
Υλικά : 1 βάζο του μισού κιλού
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε μ' ένα βρεγμένο σφουγγαράκι κουζίνας τα μανιτάρια μας.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό και το αφήνουμε να βράσει...
Εν τω μεταξύ έχουμε αποστειρώσει το βάζο μας.
Για την αποστείρωση, εδώ...
Το νερό μόλις βράσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τ' αφήνουμε για ένα δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς...
Με μία τρυπητή κουτάλα τα τοποθετούμε στο βάζο μας.
Προσθέτουμε νερό στο βάζο μας από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ολόκληρο ή στη μέση.
Προσθέτουμε το αλάτι μας.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύδι μας μέχρι επάνω.
Αφήνουμε το βάζο να κρυώσει...και μετά στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου...
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου