Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

ομελετα ΜΕ ΚΡΕΑΣ

frittata di carne


Γεια σας. Για σήμερα θα προτείνω ένα απλό και γρήγορο πιάτο  Μια καλή ομελέτα με βάση το κρέας.
Μπορούμε να πούμε ότι είναι σαν την ομελέτα που γίνεται στην  Ισπανία, μόνο που δεν την κάνουμε με πατάτες και μαγειρεύεται με πολύ λιγότερο από λάδι, προσθέτουμε τα αυγά κρέας και μπέικον που μαγειρεύονται προηγουμένως.Αυτό το πιάτο ταιριάζει σε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό (μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια που να το συνοδεύουν με ένα καλό λευκό κρασί), ή μπορείτε να το φάτε ως κυρίως πιάτο, μετά από ένα καλό πιάτο ζυμαρικά. Όπως έχω ξαναπεί χρειάζεται λίγο χρόνο για να προετοιμάσει αλλά έχει χαμηλό κόστος, καθώς υπάρχει πάντα ένας τρόπος να ταιριάξει με πολλά. Μπορεί να γίνει με λαχανικά, είναι μια άλλη καλή συνταγή ομελέτα με κολοκυθάκια και κάρυ, ή με σπαράγγια και προσούτο,και γενικά μπορείτε να βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό Sarte για πρόληψη της θραύσης ή κτυπήματα και με αυτά πάμε για τη συνταγή
  1. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  2. Δόση για 4 άτομα
  3. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 8 αυγά
  2. 220 γρ μικτών κιμάδων
  3. 50 γρ. μπέικον
  4. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  5. λίγο δεντρολίβανο
  6. μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  7. 40 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαίου συν 30 ml. ελαιολάδου
  8. 40 γρ. της κρέμας για το μαγείρεμα (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε με το μαγείρεμα του κρεμμυδιού σε Sarte με ελαιόλαδο και ένα κουτάλι της σούπας νερό και μόλις μαλακώσει  προσθέστε το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και μετά προσθέστε τον κιμά και δεντρολίβανο με το ανάλογο αλάτι και πιπέρι, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, όταν το κρέας πιει όλο το νερό του, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το δενδρολίβανο και  τέλος το στραγγιζουμε από το λίπος που έχει και το αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα θα σπάσουμε τα αυγά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την κρέμα (προαιρετικά) βάζουμε  αλάτι και μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε για να ενώσει με το κρέας χωρίς λάδι, ανακατεύοντας καλά για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με όλα τα υλικά.
Ωραία !  Τώρα ζεσταίνουμε στο μεγάλο Sarte το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τα αυγά ανακατεμένα με όλα τα συστατικά που  θα πρέπει να  κανονίσουμε να βρίσκονται καθ 'όλη την επιφάνεια του Sarte. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι και όταν θα γίνεται από τη μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη , αποφεύγοντας το σπάσιμο της ομελέτας. Μόλις γίνει και στις δύο πλευρές, μπορεί να σερβιριστεί και να κοπεί.
Μπράβο σας...Έτοιμο για να το φάτε και να το απολαύσετε, 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ και  όπως πάντα  για κάτι συγκεκριμένο ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να γράψετε σε αυτό το blog.
Σας χαιρετώ και αύριο πάλι με μια νέα συνταγή.
frittata di carne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20 Φρικιά του Τσίρκου που Υπήρξαν Πραγματικά!

20 Φρικιά του Τσίρκου που Υπήρξαν Πραγματικά! Discovify EL 💡 20 Φρικιά του Τσίρκου που Υπήρξαν Πραγματικά: Ένα Μαγευτικό Ταξίδι στο Παράδοξ...