Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ LIVORNESE

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ LIVORNESE

pesce.spada-siciliana-


(To Λιβόρνο είναι παραθαλάσσια πόλη στο Δυτικό άκρο της Τοσκάνης)

Γεια σας παιδιά, σήμερα κάνουμε ένα καλό πιάτο ψάρι, όπως ο ξιφίας με σάλτσα Livornese. Αυτή η σάλτσα χαρακτηρίζεται με την παρουσία από τοματάκι, πράσινες ή μαύρες ελιές και κάπαρη, το όνομα προέρχεται από την πόλη Λιβόρνο (Τοσκάνη), πόλη της θάλασσας και τα ψάρια άφθονα.Αυτά μπορούν να γίνουν με σάλτσα λεμονιού ή τριμμένη φρυγανιά ή λιαστή ντομάτα που είναι εξίσου καλή, εύκολη να γίνει και παίρνει λίγο χρόνο για την προετοιμασία. Έχει ένα κόστος μέτριο.Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με σοταρισμένα ή βραστά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα καρότα, φαίνεται καλό, και εγώ προσωπικά το αγαπώ με σοταρισμένες πατάτες, δεντρολίβανο και το βούτυρο (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει). Αυτά και πάμε με τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 4 κομμάτια ξιφία
  2. 140 γρ. ντοματίνια
  3. 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο όλα ψιλοκομμένα
  4. μερικές μαύρες ελιές χωρίζονται σε φέτες (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι)
  5. 60 γρ.  κάπαρη
  6. 40 ml. ελαιολάδο
  7. μισό ποτήρι λευκό κρασί
  8. μαγειρικό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  9. λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τον ξιφία σε τρεχούμενο νερό, στεγνώστε το με ένα χαρτί, έχουμε τη διαδικασία κοπής κρεμμυδιών και του σκόρδου,κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τελικά καθαρίζουμε σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό τη κάπαρη αφαιρώντας έτσι το αλάτι.
Μετά ψήνουμε σε Sarte το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας νερό, και μόλις μαραθούν (μαλακώσουν) προσθέστε το ξιφία, βάλτε το επιθυμητό αλάτι και μαύρο πιπέρι, και γυρίζουμε τον ξιφία (προσέχοντας να μην σκιστεί) , συνεχίζοντας να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι.
Μόλις εξατμισθεί το νερό, προσθέστε τα ντοματίνια, την κάπαρη και τις μαύρες ελιές και συνεχίστε σβήνοντας με το λευκό κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν οι ντομάτες και να δέσει η σάλτσα . Χρειάζονται γύρω στα 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμη, βάζουμε λίγο μαϊντανό και ελέγχουμε το αλάτι.
 Μπράβο σας. Είναι έτοιμο
Ένα γρήγορο και καλό πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε. Ψάρια με τη σάλτσα. και όπως πάντα αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μη διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το ίδιο blog. Σας χαιρετώ όλους και αύριο επιστρέφω με μια άλλη συνταγή.
(Μια σημείωση ψάχνω για δουλειά ως μάγειρας, αν κάποιος ενδιαφέρεται και θέλει ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε αυτό το blog, διαθεσιμότητα για μετακίνηση).

pesce.spada-siciliana-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους»

  Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους» (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Υποστηρίζε...