Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Coca-Cola, PepsiCo και Nestle διαπίστώθηκε ότι είναι οι μεγαλύτεροι πλαστικοί ρυπαντές.

Coca-Cola, PepsiCo και Nestle διαπίστώθηκε ότι είναι οι μεγαλύτεροι πλαστικοί ρυπαντές.

Το "Break Free From Plastic Movement" στις 9 Οκτωβρίου 2018 αποκάλυψε ότι η Coca-Cola, η PepsiCo και η Nestle είναι από τις εταιρείες που συμβάλλουν
περισσότερο στη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικά μιας χρήσης. Σύμφωνα με την έρευνα, η Coca-Cola, η Pepsi και η Nestle ήταν οι εταιρείες που συνέβαλαν περισσότερο στη ρύπανση των ωκεανών, δικά τους προϊόντα εντοπίστηκαν σε 239 καθαρισμούς και ελέγχους σε 42 χώρες και έξι ηπείρους.

Τι είναι το Break Free From Plastic Movement;

Το «Break Free From Plastic Movement» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που προβλέπει ένα μέλλον χωρίς πλαστική ρύπανση. Το κίνημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με 1400 διεθνείς οργανισμούς που ενώθηκαν στο κίνημα και απαιτούν μαζικές μειώσεις για τα πλαστικά μιας χρήσης και για να πιέσουν για βιώσιμες λύσεις ενάντια στην πλαστική ρύπανση.
Οι οργανισμοί αυτοί μοιράζονται τις ίδιες κοινές αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Βασικά χαρακτηριστικά

Μεταξύ 9 και 15 Σεπτεμβρίου 2018, πάνω από 10000 εθελοντές πραγματοποίησαν 239 ενέργειες καθαρισμού σε ακτές σε 42 χώρες.
Ελέγχθηκαν πάνω από 187.000 τεμάχια πλαστικών απορριμμάτων, εντοπίζοντας χιλιάδες μάρκες που συσκευάζουν τα προϊόντα τους σε πλαστικά μιας χρήσης που ρυπαίνουν τις θάλασσες και τους ωκεανούς. 

Η Coca-Cola ήταν η περισσότερη ρυπογόνος εταιρεία στον παγκόσμιο έλεγχο. Η οργάνωση ανακάλυψε πλαστικά χρησιμοποιημένα μπουκάλια σε 40 από τις 42 συμμετέχουσες χώρες. 

Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι οι Coca-Cola, η Pepsi Co, η Nestle, η Danone, η Mondelez International, η Procter & Gamble, η Unilever, η Perfetti van Melle, η Mars Incorporated και η Colgate-Palmolive ήταν οι πολυεθνικές μάρκες με την μεγαλύτερη εμφάνιση στην συλλογή απορριμάτων.

Τα εμπορικά σήματα αυτά βρέθηκαν σε τουλάχιστον δέκα από τις 42 συμμετέχουσες χώρες.
Συνολικά, το πολυστυρένιο, το οποίο δεν είναι ανακυκλώσιμο, ήταν ο πιο συνηθισμένος τύπος πλαστικού που βρέθηκε ακολουθούμενος από το ΡΕΤ, ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε φιάλες, δοχεία και άλλες συσκευασίες.
Οι εθελοντές της Greenpeace συλλέγουν και ελέγχουν τα πλαστικά απορρίμματα κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας Καθαριότητας στην παραλία Mertasari, Sanur, Μπαλί.
Δάσκαλοι και  σπουδαστές από το Εθνικό Γυμνάσιο Tinajeros, Malabon στις Φιλιππίνες διεξάγουν Έλεγχο Μάρκας στη Διεθνή Ημέρα Εκκαθάρισης Παράκτιας, Μανίλα Κόλπος, Φιλιππίνες.
Οι κορυφαίοι ρυπαίνοντες στην Ασία ήταν οι μάρκες Coca-Cola, Perfetti van Melle και Mondelez International. Αυτά τα εμπορικά σήματα αντιπροσώπευαν το 30% της συνολικής πλαστικής ρύπανσης που συγκεντρώθηκε από εθελοντές στην Ασία. Στην Ασία, η καθαριότητα και ο έλεγχος της εβδομάδας στο νησί των Φιλιππίνων το 2017 ανακάλυψαν ότι η Nestle και η Unilever είναι οι κορυφαίοι ρυπαίνοντες. Στη Βόρεια και Νότια Αμερική, οι Coca-Cola, PepsiCo και Nestle ήταν οι κορυφαίοι ρυπαίνοντες που ανιχνεύθηκαν, αντιπροσωπεύοντας το 64 και το 70% της συνολικής πλαστικής ρύπανσης, αντίστοιχα. Στη Λατινική Αμερική, οι έλεγχοι μάρκας αποδίδουν την ευθύνη στις εταιρείες που παράγουν άχρηστα πλαστικά και στις κυβερνήσεις που επιτρέπουν στις εταιρείες να τοποθετήσουν το βάρος από την εξόρυξη στη διάθεση. Στην Ευρώπη, τα σήματα Coca-Cola, PepsiCo και Nestle ήταν και πάλι οι κορυφαίοι ρυπαίνοντες, αντιπροσωπεύοντας το 45% της πλαστικής ρύπανσης που βρέθηκε στους ελέγχους εκεί. Στην Αυστραλία, τα σήματα 7-Eleven, Coca-Cola και McDonald's ήταν οι κορυφαίοι ρυπαίνοντες που εντοπίστηκαν, αντιπροσωπεύοντας το 82% της πλαστικής ρύπανσης που βρέθηκε. Στην Αφρική, τα brands ASAS Group, Coca-Cola και Procter & Gamble ήταν τα κορυφαία εμπορικά σήματα που συγκέντρωσαν, αντιπροσωπεύοντας το 74% της πλαστικής ρύπανσης εκεί.

Μερικά στοιχεία για την πλαστική ρύπανση.

Κάθε χρόνο, ο κόσμος χρησιμοποιεί 500 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες και τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς, το ισοδύναμο ενός φορτηγού απορριμμάτων κάθε ένα λεπτό.
Το 50 τοις εκατό του πλαστικού που χρησιμοποιούμε είναι πλαστικό μίας χρήσης .
Πουλιούνται πάνω από 1 εκατομμύριο πλαστικές φιάλες κάθε 1 λεπτό.
Το πλαστικό αποτελεί το 10% όλων των αποβλήτων που παράγονται στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση

  Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025 19:00 Η κοινή γρίπη π...