Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

PAELLA DE PESCADO


PAELLA DE PESCADO


Καλή μέρα σε όλους, σήμερα θα προτείνω μια τυπική ισπανική paella. Ως μια πρώτη συμβουλή είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καλό απόθεμα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό, τότε θα είναι πολύ προσεκτικοί όταν βάζουμε το χρώμα παέγια, θα πρέπει να βάλετε ένα δίκαιο ποσό, ώστε να μην αφήσει με μια γεύση πολύ ισχυρή, θα πρέπει επίσης να λάβει την πορεία καλό υπόβαθρο και καλές πρώτες ύλες, αν μόνο paella ψάρια πρέπει να είναι φρέσκα ψάρια, όπως πάντα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να με δει να πω, όπως έχω μάθει πολλά χρόνια trabajo.Dicho πάει με αυτή τη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Μεσαία δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 15 λεπτά
  3. Δοσολογία για 4 άτομα
  4. Μέσο κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 1.2 λίτρα αποθέματος ιχθύων (κατά προσέγγιση ποσό)
  2. 450 γρ. της αντλίας ρυζιού
  3. 4 καραβίδες
  4. 4 gambones
  5. 500 γρ. των μυδιών (το μισό ανοιχτό αφήνοντας κανένα κέλυφος)
  6. 250 γρ. των αχιβάδων (το μισό ανοικτό δεν αφήνει κέλυφος)
  7. 300 γρ. από καλαμάρια
  8. 300 γρ. του αυτοκράτορα
  9. 1 βρύα (αφαιρέστε τη σπονδυλική στήλη που χρησιμοποιούμε για τον ζωμό, ενώ το κρέας κόβεται σε κομμάτια)
  10. 300 γρ. των γαρίδων (είναι απαραίτητο να το καθαρίσετε, το κέλυφος το χρησιμοποιούμε για το ζωμό, ενώ η ουρά για τη παέλα)
  11. χρωματισμός για παέλια
  12. 2 σκελίδες σκόρδο και μισό κόκκινο κρεμμύδι όλα θρυμματισμένα λεπτό
  13. 150 γρ. από τα μπιζέλια
  14. 1 κόκκινη πιπεριά συν 1 πράσινη περικοπή σε κουτακάντριτο
  15. 2-3 νωπά τριμμένη ντομάτα
  16. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  17. 40 ml. ελαιολάδου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε την προετοιμασία ζωμό ψαριού: βάλτε να βράσει σε μια κατσαρόλα φλούδες τις γαρίδες, αλλά κάποια ψαροκόκαλο έχουν με 1 πράσο μερικά καρότα, 1 κρεμμύδι, κάποια σέλινο, μια χούφτα χοντρό αλάτι, αφήστε το να βράσει όλα περίπου 35-40 λεπτά, μετά από αυτό το διάστημα, το φιλτράρουμε αφαιρώντας όλη τη ακαθαρσία, αφού φιλτραριστούμε, ελέγξουμε το αλάτι που αφήνουμε στην άκρη.
Ενώ ζωμό να προετοιμάσει το φόντο: μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι παέγια με κάποια ελαιόλαδο το κρεμμύδι λάδι πιο σκόρδο, πιπεριές, μπιζέλια, αλλά οι λιωμένες ντομάτες, αφήστε το μάγειρα μερικά λεπτά, τότε θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε ο αυτοκράτορας, λαβράκι, καλαμάρια περισσότερο αχιβάδες και μύδια χωρίς κέλυφος, που ακολουθείται από ανάμιξη και ψήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά ελέγχοντας πρόστιμο αλάτι και μαύρο πιπέρι στο τέλος την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Καλά τώρα, αν έχουμε ζωμό έτοιμο και ζεστό, προσθέτουμε το ζεστό φόντο, το ρύζι περισσότερες χρωστικές παέγια απαραίτητο μείγμα, τώρα, προσθέτουμε σε απόθεμα ομοιόμορφα ζεστό ψάρια αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 7-8 λεπτά.
Λοιπόν αυτή τη φορά θα περάσει πάνω από το ρύζι (διατεθειμένοι, δείτε φωτογραφία) 4 καραβίδες (κάνουμε μια μικρή περικοπή στο πίσω μέρος), καθώς και οι 4 gambones κυδώνια και τα μύδια έφυγε, αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 8- 9 λεπτά, θα δείτε ότι το ρύζι είναι σκληρό και η σούπα έχει τελειώσει, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας περισσότερο ζωμό, όταν μαγειρεύεται να αναμιχθεί με την κίνηση του τηγανιού σε μια κατεύθυνση πάνω και κάτω, ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ξύλινο ραβδί τελικό έλεγχο του αλατιού, έχω καλύψει το paellera με λίγο αλουμινόχαρτο για να διευκολύνω το μαγείρεμα.
Bravos Paella έτοιμη να φάει GOOD PROVECHO, όπως πάντα για οποιαδήποτε αμφιβολία ή ερώτηση μπορείτε να μου γράψετε σε αυτό το blog, παρακάτω αφήνω ένα βίντεο αλλά τη φωτογραφία ενώ μαγειρεύει, ένα χαιρετισμό σε όλο τον κόσμο μέχρι την επόμενη συνταγή.IMG-20180711-WA0001.jpg
  1. llado

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Πόσο κοστίζει το ελαιόλαδο σε 5 μεγάλα σούπερ μάρκετ

  Βόλος: Πόσο κοστίζει το ελαιόλαδο σε 5 μεγάλα σούπερ μάρκετ Το ελαιολαδο είναι από τα ακριβοτερα καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και απολύτως...