Πατάτες Baby με Λεμόνι και Δεντρολίβανο
BY ALEXIS EPITHYMIADISΟι Γαλλικές πατάτες ή αλλιώς πατάτες baby είναι ιδανικές για φούρνο και μάλιστα μαζί με τη φλούδα τους. Όπως είναι γνωστό οι Γάλλοι έχουν μία μεγάλη αγάπη για το βούτυρο και το χρησιμοποιούν πολύ στις συνταγές τους. Αυτό είναι που κάνει και τόσο ξεχωριστές αυτές τις baby πατάτες.
Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Υλικά Συνταγής
1 κιλό Γαλλικές πατάτες baby
150 γρ βούτυρο αγελαδινό
χυμό από μισό λεμόνι
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τις πατάτες σε γραμμές μισού εκατοστού η μία από την άλλη και σε βάθος περίπου μέχρι το μέσο της πατάτας.
Βράζουμε τις πατάτες baby σε βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τον χυμό από το λεμόνι.
Tip: το βούτυρο θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να λιώσει μέσα σε ένα μπολ
Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τους περιχύνουμε το μείγμα από το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τις Πατάτες baby με Λεμόνι ζεστές και με λίγο επιπλέον φρέσκο δεντρολίβανο από πάνω και ξύσμα λεμονιού για να ενισχύσουμε τη γεύση τους.
Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!
http://www.alwayshungry.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου