Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Στα βήματα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου!

Στα βήματα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου!

«Στα βήματα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου»
Μια συναρπαστική διαδρομή στην Αθήνα, ένα ταξίδι στο χρόνο και στην Ιστορία της Ελλάδας
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου (ΑΠΠΒ 2018), μία διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούν την Κυριακή 29 Απριλίου λογοτεχνικό περίπατο, που βασίζεται στην «Τριλογία των Αθηνών» της Ελένης Πριοβόλου (η τριλογία των μυθιστορημάτων απαρτίζεται από τα βιβλία Όπως ήθελα να ζήσωΓια τ’ όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου). Η δράση εντάσσεται στη θεματική κατηγορία της ΑΠΠΒ 2018 «Αθηναϊκές Διαδρομές του Βιβλίου».
Τόπος συνάντησης είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού (μπροστά από το κτήριο του Σύλλογου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδρομος Ερμού 134). Η συγγραφέας και οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροματάκη θα υποδεχτούν στις 11 το πρωί τους αναγνώστες-περιπατητές για μια συναρπαστική περιήγηση σε εμβληματικά σημεία της πόλης αλλά και της τριλογίας. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στον χώρο του Ζαππείου.

Λίγα λόγια για την «Τριλογία των Αθηνών»:
Το τρίτομο έργο της Ελένης Πριοβόλου ξεκινά με το μυθιστόρημα Όπως ήθελα να ζήσω, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών Εθνικού Κέντρου Βιβλίου 2010. Το βιβλίο μάς ταξιδεύει στην Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αιώνα και μας μυεί στις πρωτοποριακές ιδέες της εποχής. Ο δεύτερος τόμος Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω μας μεταφέρει σε μια ταραγμένη περίοδο περίπου τριάντα ετών (από τη δεκαετία του ’20 έως τη δεκαετία του ’50), όπου το όνειρο και η ρομαντική διάθεση έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Και η τριλογία ολοκληρώνεται με το μυθιστόρημα Το τέλος του γαλάζιου ρόδου, ένα βιβλίο που διαδραματίζεται από τη δεκαετία του ’60 μέχρι την αυγή της νέας χιλιετίας και έχει ως πρωταγωνιστές το πάθος, την επανάσταση και την ελπίδα.
Πληροφορίες για την Αθηναϊκή Διαδρομή Βιβλίου: «Στα βήματα των ηρώων της Ελένης Πριοβόλου»
Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Ώρα συνάντησης 11 π.μ.
Σημείο συνάντησης: αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού (μπροστά από το κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδρομος Ερμού 134)
Διαδρομή: Ερμού, Ηφαίστου, πλατεία Μοναστηρακίου, Πλάκα (Αέρηδες, Μενδρεσές, Αναφιώτικα), Πινδάρου, Αγία Φωτεινή Ιλισσού, Ζάππειο.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται σύντομες στάσεις σε μέρη όπου εκτυλίσσονται τα μυθιστορήματα. Η συγγραφέας θα αναφέρεται σε αυτά, ενώ οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα και Μαρία Μαυροματάκη θα διαβάζουν αποσπάσματα. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην αλέα του Ζαππείου όπου η αρπίστρια Κλειώ Καραμπελιά θα συνοδεύσει με την άρπα της τις τελευταίες αναγνώσεις.
https://wordpress64426.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

10 όμορφα φυτά για να ενθαρρύνουν τις μέλισσες στον κήπο σας

10 όμορφα φυτά για να ενθαρρύνουν τις μέλισσες στον κήπο σας Top 10 φυτά που ενθαρρύνουν τις μέλισσες στον κήπο σας.  Φωτογραφία – Pixabay (...