Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το μπονσάι

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το μπονσάι 

( Bonsai)

μπονσάι
Το Bonsai είναι μια συναρπαστική μορφή τέχνης που συνδυάζει τις τεχνικές κηπουρικής και την ασιατική αισθητική με μοναδικό τρόπο.
Η τέχνη προέρχεται από την κινεζική αυτοκρατορία και αντιγράφηκε και προσαρμόστηκε από τους Ιάπωνες σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως δέντρα μπονσάι.
Ο όρος "bon-sai" σημαίνει "φυτευμένο σε δοχείο" .
Από τον 6ο αιώνα και μετά, το προσωπικό της αυτοκρατορικής πρεσβείας και οι βουδιστές φοιτητές από την Ιαπωνία επισκέφθηκαν και επέστρεψαν από την ηπειρωτική Κίνα , φέρνοντας πίσω σουβενίρ, συμπεριλαμβανομένων των φυτευτών των εμπορευματοκιβωτίων.
Μια στενή σχέση μεταξύ του βουδισμού της Ζεν της Ιαπωνίας και των δομημένων δέντρων άρχισε να διαμορφώνει τη φήμη και την αισθητική του μπονσάι.
bonsai zen
Γύρω από τον 14ο αιώνα η καλλιέργεια Bonsai έφτασε σε υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης.
Στην Ιαπωνία μετά το 1800 , το μπονσάι άρχισε να κινείται από την εσωτερική πρακτική κάποιων ειδικών για να γίνει μια ευρέως δημοφιλής μορφή τέχνης και χόμπι .
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , ορισμένες τάσεις κατέστησαν την ιαπωνική παράδοση του μπονσάι όλο και πιο προσιτή στο δυτικό και παγκόσμιο κοινό . Μια βασική τάση ήταν η αύξηση του αριθμού, του εύρους και της σημασίας των εκθέσεων για μπονσάι.
δέντρο μπονσάι
Το βιβλίο του Yoshimura του 1957 Η τέχνη του μπονσάι , που γράφτηκε στα αγγλικά με τον μαθητή του Giovanna M. Halford, πήγε να ονομαστεί «κλασική ιαπωνική βυζίτσα για δυτικούς» με πάνω από τριάντα εκτυπώσεις.
Ο απώτερος στόχος της καλλιέργειας ενός μπονσάι είναι να δημιουργηθεί μια μικρογραφία αλλά ρεαλιστική αναπαράσταση της φύσης με τη μορφή ενός δέντρου.
Τα μπονσάι δεν είναι φυτά που γεννούν γενετικά φυτά, στην πραγματικότητα, κάθε είδος δέντρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια ενός.
Για να τα κρατήσετε ως μπονσάι σε ένα δοχείο, πρέπει να κρατάτε τα κλαδιά, τις ρίζες και να τα διαμορφώνετε τακτικά . Δεδομένου ότι ένα μπονσάι είναι συνήθως κλαδεμένο και κομμένα φαίνεται ότι ποτέ δεν μεγαλώνουν. Αν είχε παραμείνει ανέγγιχτο για λίγα χρόνια, ένα μπονσάι θα έμενε άγριο και θα απλωθεί από το δοχείο του.
bonsai-2
Ορισμένα είδη είναι δημοφιλή ως υλικό μπονσάι επειδή έχουν χαρακτηριστικά, όπως μικρά φύλλα ή βελόνες, που τα καθιστούν κατάλληλα για το συμπαγές οπτικό πεδίο του μπονσάι.
Η ιαπωνική παράδοση περιγράφει σχέδια δέντρων μπονσάι χρησιμοποιώντας ένα σύνολο κοινώς κατανοητών, ονομασμένων στυλ . Τα πιο συνηθισμένα στυλ περιλαμβάνουν επίσημη όρθια, άτυπη όρθια, κλίση, ημισφαίριο, καταρράκτη, σχεδία, λογοτέχνες και ομάδα / δάσος.
Οι ιαπωνικές εκθέσεις και κατάλογοι μπονσάι αναφέρονται συχνά στο μέγεθος των μεμονωμένων δειγμάτων μπονσάι, αναθέτοντάς τους στις κατηγορίες μεγέθους (βλ. Πίνακα παρακάτω).
μέγεθος μπονσάι
Τα δέντρα μπονσάι έρχονται σε όλα τα είδη δένδρων, μεγέθη, σχήματα και ... τιμές . Βάζοντας από λίγα δολάρια για ένα μικρό και νέο φυτό σε ένα εργοστάσιο που πωλείται για 1,3 εκατομμύρια δολάρια στην Ιαπωνία!
Το μπονσάι είναι γνωστό για το μικρό του μέγεθος, αλλά η προσπάθεια να σμικρυνθούν τα δέντρα φτάνει μερικές φορές στο άκρο. Τα αποτελέσματα είναι μικροσκοπικά μικρά δέντρα. Το μικρότερο δέντρο Bonsai με μια εκκρεμούσα εγγραφή στο Guinness Record - το μικρο-μπονσάι είναι ένα Acer Momiji .
το μικρότερο δέντρο στον κόσμο
Οι καλλιτέχνες του μπονσάι έχουν συνήθως τα δέντρα τους με τον αριθμό των ετών που έχουν περάσει στην εκπαίδευση . Συνήθως αυτό ορίζεται ως ο αριθμός των ετών στο ποτ μπονσάι. Στις ΗΠΑ, είναι σπάνιο να βρούμε μπονσάι που έχουν περάσει περισσότερα από 40 ή 50 χρόνια στην εκπαίδευση - αν και μερικά ξυλόγλυπτα που συλλέγονται από τα Florida Keys είναι άνω των 100 ετών για να ξεκινήσουν.
Το Ficus retusa Linn, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο Crespi Bonsai στην Ιταλία , πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο υπάρχον δέντρο μπονσάι στον κόσμο με εκτιμώμενη ηλικία 1.000 ετών . Ο Luigi Crespi, ο ιδρυτής του Crespi Bonsai Musuem, πέρασε δέκα χρόνια προσπαθώντας να αποκτήσει την κυριότητα του δέντρου μπονσάι και πέτυχε το 1986.
το παλαιότερο δέντρο μπονσάι στον κόσμο
Το δέντρο μπονσάι Juniper των 1.000 ετών βρίσκεται στο βρεφονηπιακό σταθμό Mansei-en bonsai που ανήκει στην οικογένεια Κάτο . Το δέντρο Juniper συλλέχθηκε από τα άγρια ​​της Ιαπωνίας και δοκιμάστηκε να είναι πάνω από 1.000 ετών.
bonsai 1000 ετών
Ένα 800χρονο δέντρο Bonsai στο Shunkaen, από τον Kunio Kobayashi - Ένα αξιοσημείωτο δέντρο που είναι γνωστό για την εξαιρετικά υψηλή του ηλικία. το δέντρο αναφέρεται ότι είναι πάνω από 800 χρόνια, ένα από τα πιο ακριβά δέντρα Bonsai! Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Kobayashi, είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του Bonsai στον κόσμο και έχει κερδίσει το βραβείο πρωθυπουργού στην Ιαπωνία 4 φορές. Το νηπιαγωγείο του, ShunkaEn, βρίσκεται στο Τόκιο και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες.
bonsai 800 ετών
Το Goshin είναι ένα μπονσάι που δημιουργήθηκε από τον John Y. Naka. Πρόκειται για μια δασική φύτευση 11 κρεμμυδιών φεμινής, η πρώτη από τις οποίες η Naka άρχισε να ασχολείται με το μπονσάι το 1948. Το Naka το δωρίζει στο Εθνικό Ίδρυμα Bonsai το 1984, για να προβληθεί στο Εθνικό Αρφόριο των Ηνωμένων Πολιτειών. έχει υπάρξει εκεί από τότε. Τα μεμονωμένα δέντρα αντιπροσωπεύουν τα εγγόνια της Naka.
goshin bonsai
Τέλος της τσάντας Bonsai από τον Chris Guise - Οι υπέροχες ταινίες Lord of the Rings ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή πηγή έμπνευσης για τον Chris να αναδημιουργήσει το μικροσκοπικό τοπίο του Bag Bag με ένα εκπληκτικό Bonsai ως αποτέλεσμα.
κυρία των δαχτυλιδιών μπονσάι
Η πρώτη παγκόσμια σύμβαση για το μπονσάι πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας έκθεσης Bonsai και Suiseki το 1980.
Η μεγαλύτερη επίδειξη μπονσάι δέντρων αποτελείται από 2.649 δέντρα και πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2016 από την Αδελφότητα του Σρι Σρι Σρι Γκαναπάθη Σαχτσινταναντα Σουάμιζι (Ινδία) στο Μυσούρου, Καρνατάκα της Ινδίας. Τα δέντρα εκτέθηκαν στη Διεθνή Συνέλευση και Έκθεση για το Μπονσάι πραγματοποιήθηκε στο Avadhoota Data Peetham.
Interesting facts about bonsai | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...