Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους ιππόκαμπους

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους ιππόκαμπους

seahorse
Ο ιππόκαμπος είναι ένα μικρό είδος σπονδυλωτού.
Το επιστημονικό γένος του ιππόκαμπου , ο ιππόκαμπος που προέρχεται από τον ελληνικό ιππόκαμπο ( ιππότες , που σημαίνει " άλογο " και κάμπος , που σημαίνει " θαλάσσιο τέρας ")
Οι ιππόκαμποι είναι ψάρια . Ζουν στο νερό, αναπνέουν μέσω βράγχων και έχουν μια κολυμβητική κύστη.
Οι ιππόκαμποι είναι επιμήκεις με άκαμπτη θωράκιση σώματος και κολυμπούν σε όρθια θέση. Τα πτερυγικά πτερύγια στα πλάγια και ένα μικρό ραχιαίο 
πτερύγιο στο πίσω μέρος του σώματος του θαλάσσιου κύματος μετακινούνται γρήγορα για να μετακινήσουν το ιππόκαμπο μέσω του νερού.
Η διάρκεια ζωής των περισσότερων ειδών ιπποειδών είναι μεταξύ 1 και 5 ετών στην άγρια ​​φύση και στην αιχμαλωσία.
seahorse-3
Υπάρχουν περίπου 50 διαφορετικά είδη ιπποειδών.
Η ικανότητα των ιπποειδών να αλλάζουν το χρώμα και το σχήμα τους  καθιστά την αναγνώριση των μεμονωμένων ειδών προκλητική . Εξαιτίας αυτού, μερικοί ερευνητές πίστευαν στο παρελθόν ότι υπήρχαν 200 είδη ιππόκαμπος στον κόσμο, ενώ άλλοι πίστευαν ότι υπήρχαν μόλις 20.
Ωστόσο, η πρόοδος στη γενετική έρευνα συμβάλλει στην αποσαφήνιση ορισμένων από τις διαφορές μεταξύ στενά συγγενών ειδών.
Οι ιππόκαμποι βρίσκονται κυρίως σε ρηχά τροπικά και εύκρατα νερά σε ολόκληρο τον κόσμο και ζουν σε προστατευμένες περιοχές, όπως είναι οι θαλάσσιοι κήποι, οι εκβολές ποταμών, οι κοραλλιογενείς υφάλους ή τα μαγγρόβια.
seahorse-4
Αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε ψυχρότερα νερά, όπως αυτά που βρέθηκαν στη Νέα Ζηλανδία , την Αργεντινή , τον Ανατολικό Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το εύρος των ιπποειδών έχει μέγεθος από 1,5 εκατοστά (0,6 ίντσες) έως 35 εκατοστά (14 ίντσες).
Μερικοί ιππόκαμποι, έχουν σχήμα , μέγεθος και χρώμα που τους επιτρέπει να συνδυάζονται τέλεια με τον οικότοπό τους. Άλλοι, αλλάξτε το χρώμα για να μπερδέψετε με το περιβάλλον τους.
θαλάσσια καμουφλάζ
Οι ιππόκαμποι έχουν εξαιρετική όραση και τα μάτια τους είναι σε θέση να λειτουργούν ανεξάρτητα από κάθε πλευρά του κεφαλιού τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κοιτάξουν προς τα εμπρός και προς τα πίσω ταυτόχρονα! Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς κυνηγούν για φαγητό από την όραση.
Οι ιππόκαμποι έχουν μια παραπλανητική ουρά . Μια παραγκούπολη ουρά είναι η ουρά ενός ζώου που έχει προσαρμοστεί ώστε να μπορεί να κρατάει ή να κρατά αντικείμενα.
Αν και είναι ψάρια, οι ιππόκαμποι δεν είναι μεγάλοι κολυμβητές . Στην πραγματικότητα, προτιμούν να ξεκουράζονται σε μια περιοχή, μερικές φορές να κρατούν για τα ίδια κοράλλια ή φύκια για μέρες.
seahorse-5
Οι ιππόκαμποι κινούνται με ένα μικρό πτερύγιο στην πλάτη τους που κυματίζει μέχρι και 50 φορές το δευτερόλεπτο , αλλά αυτό δεν αρκεί για αποτελεσματική κίνηση. Από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά ευέλικτοι και μπορούν να κινηθούν προς τα πάνω, προς τα κάτω, προς τα εμπρός και προς τα πίσω.
Οι ιππόκαμποι μπορούν να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε όλο τον ωκεανό - μακρύτερα από ό, τι μπορούν να κολυμπήσουν - συνδέοντας τους με τα πλωτά φύκια και τα συντρίμμια .
Οι ιππόκαμποι κάνουν θόρυβο ! Οι ιππόκαμποι κάνουν τους θορύβους που ακούγονται υποβρύχιοι όπως ο ήχος του χαστούκια στα χείλη. Αυτά τα κάνουν κατά τη διάρκεια της σίτισης και της θρησκείας.
Οι ιππόκαμποι δεν έχουν δόντια και δεν έχουν στομάχι . Το φαγητό περνά μέσα από τα πεπτικά τους συστήματα τόσο γρήγορα, πρέπει να τρώνε σχεδόν συνεχώς για να μένουν ζωντανοί.
Οι ιππόκες τρέφονται με πλαγκτόν, μικρά ψάρια και μικρά καρκινοειδή, όπως γαρίδες και κοπέποδες. Ένας ενήλικας τρώει 30-50 φορές την ημέρα . Το Seahorse fry (μωρό ιππόκαμπους) τρώνε ένα τρομερό 3000 κομμάτια φαγητού την ημέρα .
Οι περισσότεροι άγριοι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί και κάποια είδη ζευγαρώνουν για τη ζωή .
seahorse ζευγάρι
Η αναζήτηση συντρόφων μπορεί να είναι δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς οι ιππόκαμποι είναι φτωχοί κολυμβητές, που βρίσκονται σε χαμηλές πυκνότητες και βασίζονται σε καμουφλάζ για να κρύβονται από τους αρπακτικούς.
Παραμένοντας πιστός σε ένα σύντροφο , τα ζευγάρια έχουν περισσότερο χρόνο για να υποστούν περισσότερες εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια μιας ενιαίας περιόδου ζευγαρώματος και, τελικά, έχουν μεγαλύτερη αναπαραγωγική επιτυχία.
Τα ζευγάρια Seahorse χαιρετούν ο ένας τον άλλο κάθε πρωί με ένα μοναδικό χορό που μερικές φορές συνεπάγεται την αλλαγή του χρώματος . Οι περιπάτους ζευγάρι και πιρουετών μαζί για αρκετά λεπτά πριν από το διαχωρισμό για το υπόλοιπο της ημέρας. Χαιρετίζουν ο ένας τον άλλο ως έναν τρόπο να επιβεβαιώσουν ότι ο άλλος εταίρος είναι ακόμα ζωντανός, ενισχύουν τον δεσμό τους και συγχρονίζουν τους κύκλους αναπαραγωγής τους.
Οι άνδρες των Seahorse κάνουν κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο στο ζωικό βασίλειο. θα μείνουν έγκυες και θα παραδώσουν τους απογόνους τους.
νεογέννητα μωρά
Αν και το αρσενικό φέρει τα αυγά, δεν τα κάνει . Μετά από ένα θηλυκό και θηλυκό ιππόκαμπος περνούν το χρόνο να φλερτάρουν, το θηλυκό καταθέτει τα αυγά της μέσα στη σακούλα του αρσενικού. Το γονιμοποιεί τα αυγά μέσα στη σακκούλα.
Ο αριθμός των νεαρών ατόμων που απελευθερώνονται από τον άνδρα της θαλάσσιας ιππασίας είναι κατά μέσο όρο 100-1000 για τα περισσότερα είδη, αλλά μπορεί να είναι τόσο χαμηλός όσο 5 για τα μικρότερα είδη ή έως τα 2.500 .
Η εγκυμοσύνη διαρκεί μεταξύ 10 και 25 ημερών . Οι νεαροί ιππόκαμποι μοιάζουν με μικρογραφίες των γονέων τους.
Όταν γεννιούνται τα θαλασσινά , είναι από μόνοι τους. Κατά μέσο όρο, λιγότερο από το 0,5% των βρεφών επιβιώνουν στην ενηλικίωση , εξηγώντας γιατί τα απορρίματα είναι τόσο μεγάλα.
Σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, ο ναυτικός νάνος είναι το πιο αργό κινούμενο ψάρι στον ωκεανό με τελική ταχύτητα περίπου 1,5 μέτρα ανά ώρα (5 πόδια την ώρα).
Το παραδοσιακό κινεζικό ιατρικό εμπόριο παίρνει πάνω από 150 εκατομμύρια ιππόκαμποι ετησίωςαπό την άγρια ​​φύση και αυτές χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους φαρμάκων.
Το Curio Trade παίρνει περίπου ένα εκατομμύριο ιππόκαμπους από την άγρια ​​φύση.
Το εμπόριο κατοικίδιων ζώων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ιππόκαμπους από την άγρια ​​φύση και πιστεύεται ότι λιγότερο από 1.000 επιβιώνουν περισσότερο από έξι εβδομάδες , πολύ συχνά υποφέρουν από αργό και ενδεχομένως οδυνηρό θάνατο.
Πολλά είδη θαλασσινών περιλαμβάνονται στον Κόκκινο κατάλογο των απειλούμενων ειδών της IUCN, κυρίως ως ευάλωτα και ελλιπή δεδομένα.
http://justfunfacts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...