Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ " ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ "

Η ηλιθιότητα του «φαίνεσθαι»

Published by Sarky


« Ρόδες τρίζουνε, σίδερα γυαλίζουνε »
Ρόδα «στόλισε» το Σύνταγμα, το τραγελαφικό θέμα των ημερών. Για μία ακόμη φορά η ανοργανωσιά των υπευθύνων σε συνδυασμό με την αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των πολιτών γίνονται αστεία στάτους. Πόσο αλήθεια στοίχισε το ανεπιτυχές εγχείρημα του δήμου Αθηναίου που μας προκάλεσε γέλια μέχρι δακρύων και κατουρήματος μπορώ να πω.
Φέτος εκτός από την υπέροχη, λειτουργική ρόδα (νοτ) είδαμε να κοσμούν παγκάκια και αυτοσχέδια κουβερτοκρέββατα χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Ναι!!!!!!! Αυτή η απίστευτη πράξη αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, αυτό το ιδιοφυές εγχείρημα, ζέστανε τους άστεγους φίλους μας, χόρτασε τις πεινασμένες τους κοιλίτσες, γέμισε τις άδειες τσέπες, τους πρόσφερε όραμα και ελπίδα για το μέλλον(NOT) Άντε βρες την επόμενη και σπίρτα :/ . Μα τω Θεώ είναι κάποιες ώρες που ντρέπομαι που ανήκω στο είδος των ανθρώπων. Δεν υπάρχουν @ρχίδια, άνθρωποι λιγότερων δικαιωμάτων, αλλά άνθρωποι με περισσότερες ή λιγότερες ανάγκες. Δε θα ξεχάσω καλοφτιαγμένες θειάδες που έφερναν να αφήσουν πράγματα για τους αστέγους τα οποία ήταν βρώμικα. Σε παράκληση της κοινωνικής-εθελόντριας λειτουργού  να είναι καθαρά η απάντηση ήταν» μα στο δρόμο είναι, βρωμάνε αυτοί», αφού δεν την έχωσα μέσα στη σακούλα να τη δέσω γερά, πφφφ μισές δουλειές κάνω…..
Η ηλιθιότητα του «φαίνεσθαι» δε θα μπορούσε να σταματήσει εδώ. 190000 ευρουλάκια λέει θα στοιχίσει η Πρωτοχρονιάτικη φιέστα! Τι λας βέγκας και παπαριές, εδώ ψοφάνε δίπλα μας και μεις παρτάρουμε ασταμάτητα! Ρε @ρχίδια δουλευόμαστε;;;;;; Άστεγοι, άποροι, λειτουργικά κενά, άνευ σημασίας αυτά;;; ( Εδώ να αναφέρω ότι ένας από τους τρεις ξενώνες του δήμου Αθηναίων και ο μόνος ιδιόκτητος δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, μαντέψτε το λόγο;) 
Η αμοιβή των καλλιτεχνών λέει θα ξεπεράσει τις 50000, που να τα βάλουν στον κώλο τους, μουνόπ@ν@ . Πφφφ πάνω στη σύγχισή μου δε ρώτησα, αν θα μοιράζονται μπουκάλια και ξηροκαρπίδια, παραλειψής μου…. Σιγουράκι θα υπάρχει αγγουράκι, τώρα που συνηθίσαμε θα μας αφήσουν έτσι 😉
Από την άλλη σκέφτομαι, αν οι δήμοι αποφάσιζαν, αντί για τις συνηθισμένες φιέστες να κάνουν κάτι λιγότερο φαντασμαγορικό και οι συμφωνίες τους να ήταν μετρημένες και οικονομικές, ώστε να προσφέρουν περισσότερα στους έχοντες ανάγκη πώς θα μας φαινόταν; Πώς θα ήταν οι τίτλοι ειδήσεων; Μου φαίνεται θα πήγαιναν κάπως έτσι : «Οι θεσμοί καταργούν τις γιορτές» «Οι δήμοι δεν έχουν χρήματα…»
Οι ακρότητες και οι υπερβολές προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα δικαίου, σε μία δημοκρατική χώρα (μη γελάμε) γεμάτη ανισότητες. Άραγε έχει σκεφτεί κανείς ότι μία λιγότερη δέσμη φωτάκια σε κάθε δήμο, είναι το ρεύμα ενός άπορου φίλου μας. Και σε άλλες εποχές βλέπε Πασόκ :p θα μοιάζανε μίζερες τέτοιες αναφορές, σήμερα αναγκαίες, για να μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να γιορτάζουμε.
Αυτές τις μέρες το πνεύμα της ανθρωπιάς προσπαθεί να βρει χώρο να φωλιάσει στις καρδιές μας, ας στριμωχτούμε λίγο 😉 
…………….Ρόδες που πάνε στο πουθενά
Υ.Γ Όλα ρόδα είναι και ό,τι πράττουμε επιστρέφει 
https://facerealityweb.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που είναι χτισμένο ανάμεσα σε δυο ράχες

  Το χωριό της Μαγνησίας που είναι χτισμένο ανάμεσα σε δυο ράχες Δημοσιεύθηκε  08/10/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  22:15 Σε απόσταση 21 χλμ. από...