ΣΤΙΓΜΕΣ


Στιγμές.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή μας είναι στιγμές. Οι μεγαλύτερες χαρές μας, οι μεγαλύτερες λύπες, οι μεγαλύτεροι πόνοι, οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Για όλα αρκεί μια και μόνο στιγμή.
Μια στιγμή που κλείνει μια στραβή, μια κουβέντα, μια σκέψη, ένα βλέμμα.
Μια στιγμή που άλλες φορές ακούγεται σαν “κλικ” και όλα αλλάζουν και άλλες σαν “φαπ” κι αφήνει μια αίσθηση πόνου και ζαλάδας -ίσως και λίγο υγρασία σε κάποιο μάγουλο-.
«Στιγμές που άλλες φορές ντύνονται εμπρηστές και βάζουν φωτιές αδιακρίτως. Ρίχνουν βενζίνη εκεί που πλέον έβγαινε μόνο καπνός και νερό εκεί που οι φλόγες ορθώνονταν μέχρι τον ουρανό».
Κάποιες άλλες φορές πάλι το μόνο που επιλέγουν είναι να σου θυμίσουν το αλεξίπτωτο που ξέχασες να βάλεις πριν την πτώση :/
Βέβαια οι στιγμές δεν τα καταφέρνουν πάντα, κάποιες φορές δεν είναι τόσο δυνατές τελικά ώστε να αλλάξουν την ιστορία. Παρόλα αυτά πάντα προσπαθούν και πάντα είναι εκεί να σου θυμίζουν πόσο ρευστά είναι όλα γύρω σου και πόσο αστείο είναι τελικά να κάνεις σχέδια.
«Λένε πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει. Λάθος τα λένε, όταν κάνεις σχέδια οι στιγμές φωνάζουν τις φίλες τους τις συγκυρίες, φτιάχνουν ποπ κόρν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σε τρολάρουν».
Οι στιγμές είναι τρολ. Οι στιγμές έχουν χιούμορ. Ενίοτε άρρωστο.
Πάραυτα δεν είναι κακές, είναι εκεί απλά για να σου θυμήσουν πόσο μικρός είσαι στον κόσμο αυτό. Πως τίποτα δεν περνά από το χέρι σου. Να θυμίσουν πόσο δυνατά κι ανίκητα είναι αυτά που κάποιοι λένε μοίρα και πεπρωμένο και κάποιοι άλλοι πιο σοφιστικέ τα ονοματίζουν ως τυχαία σειρά συμπτώσεων στην ζωή του κάθε ανθρώπου.
Καμιά φορά προειδοποιούν. Αν τις αγνοήσεις ωστόσο δεν συγχωρούν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού αφού.
Ίσως στα μάτια σου φαντάζει άδικο που οι στιγμές έχουν τόση εξουσία στον κόσμο τούτο. Ίσως νιώθεις πως δεν έχει νόημα να κάνεις ή να πεις οτιδήποτε αφού μια στιγμή αρκεί να φέρει να πάνω κάτω. Ίσως να ήθελες έναν κόσμο χωρίς στιγμές, χωρίς συγκυρίες, χωρίς συμπτώσεις.
Δεν σε αδικώ αλλά σκέψου λίγο τον κόσμο σου, τι έχεις γνωρίσει, τι έχεις νιώσει.
Βλέπεις φίλε μου, όλα στιγμές είναι. Στιγμές νιώθεις, στιγμές θυμάσαι.
Μόνο ο πόνος κράτα παραπάνω, όλα τα άλλα είναι στιγμές.
Και πρέπει να καταλάβεις πως οι δικές σου καλές στιγμές ίσως είναι οι κακές στιγμές κάποιου άλλου. Ναι, δεν είναι δίκαιο ίσως όμως αυτός είναι ο τρόπος που βρίσκει το σύμπαν να κρατά ισορροπίες.
Πριν ξανασκεφτείς έτσι λοιπόν σκέψου πρώτα τις στιγμές που σε πόνεσαν και σκέψου και τις στιγμές που σε γιάτρεψαν.
«Σκέψου τις στιγμές που σου έβαλε φωτιά το βλέμμα της ρε μπαγλαμά και πες μου θα τις αντάλλαζες για λίγη σιγουριά;»

Sarky

https://facerealityweb.wordpress.com/
via Kostis ♥