Τι χρειαζόμαστε για τις Σουπιές κρασάτες
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κρεμμύδι ξερό αρκετά μεγάλο
- μια σκελίδα σκόρδο
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
- δύο κύβους λαχανικών
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εδώ βρίσκεται ο Γαύρος πλακί στο φούρνο
Πως φτιάχνονται οι Σουπιές κρασάτες
Πλένουμε τις σουπιές και τις καθαρίζουμε πολύ καλά για να βγάλουμε το κόκαλο που έχει στη μέση, << καλό θα ήταν να φοράμε γάντια γιατί οι σουπιές βγάζουν πάρα πολύ μελάνι και βάφει>>, τις κόβουμε στη μέση ή σε φαρδιές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν καλά. Σε μια κατσαρόλα τρίβουμε στο τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαζί με τις σουπιές που έχουν στραγγίξει από τα νερά, τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατευτούμε ελαφρώς. Όταν περάσει ο χρόνος σοταρίσματος σβήνουμε τις σουπιές με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ή το κουτί με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα και τους δύο κύβους λαχανικών. Συμπληρώνουμε και ένα με δυο ποτήρια νερό. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 με 25 λεπτά
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου