Το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εννέα παθήσεις, ενώ το λευκό κρέας τον μειώνει
Όσο περισσότερο κόκκινο κρέας τρώει κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου
θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική
επιστημονική μελέτη.
θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική
επιστημονική μελέτη.
Ειδικότερα, η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένου, όσο και μη
επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό), αυξάνει
τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική
πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια
και ηπατοπάθεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αράς Ετεμαντί του Τμήματος Επιδημιολογίας και
Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική
δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με τους
«Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50
έως 71 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή και την υγεία τους σε βάθος 16 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας, είχαν κατά μέσο όρο 26%
μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω εννέα αιτίες, σε σχέση με όσους έτρωγαν
το λιγότερο κόκκινο κρέας.
μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες, σε σχέση με όσους
έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.
Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957
praktoreio-ygeias.gr
Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957
praktoreio-ygeias.gr
Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2017/05/blog-post_985.html#ixzz4hSWr4iXw
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη
Under Creative Commons License: Attribution
Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου